local-stats-pixel fb-conv-api

Darbs ārzemēs - SIA "HANSA"48

804 0

Mani draugi, jau sen kā braukāja uz Angliju caur vairakām firmām un nekādas problēmas nav bijušas līdz ....

Es ar vienu no draugiem izlemam braukt ar SIA "HANSA" starpniecību.

Zemāk aprakstīts, kā tad mums gāja ...

804 0 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 48

0/2000

Wow... Es pirms kāda laika nopietni apsvēru izmantot tieši šīs firmas pakalpojumus! Cik atceros, tad par  reģistrēšanos prasīja 20 LVL, par darbā iekārtošanu 250 LVL. Un maksāt tādu summu par Tevis aprakstīto... Atliek vien secināt, ka krāpnieku banda vien ir. Paldies, ka padalījies ar informāciju, novēlu Tev veiksmes turpmāk :)

21 0 atbildēt

Ko lai saka,mūžu dzīvo mūžu mācies.Cerams ka viss būs okej.

17 0 atbildēt

Paga. Es nesapratu. Ja kļūdos - palabo.

Tu esi jauns, spēkpilns jaunietis - pareizi ?

Tu esi dzimis Latvijā - pareizi ?

Tu esi ieguvis kādu izglītību Latvijā - pareizi ?

Tu esi nolēmis atteikties no saviem draugiem, no dzimtās vietas, no karjeras iespējas LV, no LV dabas, no LV tautas - pareizi saprotu ?

Ko Tu plāno tur iegūt ?

Naudu ?

Naudu arī te var iegūt. Nezinu kas ir noticis, bet manuprāt jauniešiem neaptīk iet uz darba pārrunām (LV valodā), nepatīk, ka "praktikantiem" maksā minimālo maksu.. Bet Latvijā tā diemžēl ir iekārtots.

Iekārtots ir tā, ka jaunajiem maksā mazāk, bet kamēr neesi pamēģinājis, ne Tu pats, ne Tavs darba devējs LV neuzinās, ka Tu esi darbspējīgs darbinieks - ieraudzīs Tevī potenciālu un pacels algu.

Arī tā LV notiek, tikai reti kurš par to runā.

Ir kāds stāsts - reāls - iz dzīves.

Jaunietis, pēc studijām sūdzas, ka nekur nevar dabūt darbu. Nekur. Uz pārrunām dodas katru dienu, ir jau iepazinis daudz kompānijas, bet neviena viņu neņem darbā.

Jautāsiet, kapēc ?

Izrādās, viņš visiem kā vienam teicis, ka vēlas pelnīt ne mazāk par 2000 lvl mēnesī...

Kā jūs domājat, kā uz tādu jaunieti skatās nopietna firma ?

Uz jaunieti, kurš bez prakses, bez reālām zināšanām prasa tādu algu ?

Protams, ka visi pasaka paldies un visu labu.

Redz, senāk bija mazliet savādāk - priecājās par jebkuru darbu.

Tagad, jaunie, zaļie šķiro - te strādāšu, te nestrādāšu.

Lai sāktu pelnīt, ir jārubī fiška.

Ārvalstis nebūs tas gudrākais vairants. Tas būs tikai vieglākais variants, kurā var arī apdedzināties.. un smagi. Diemžēl, bet mūsdienu jaunatne izvēlas to vienkāršāko veidu, ne mērķtiecīgāko un grūtāko.

Ir man daudzi paziņas UK, kur ar augstāko izglītību, kas LV strādāja normālās vietās - IT jomā un pelnīja tiešām ap 1 klvl mēnesī, bet izvēlējās vieglāko veidu - devās uz laimes zemi galdiņus novākt un pieņemt pasūtījumus... bēdīgi. To pašu var arī LV darīt - tikai jaunatnei jau kauns, ja kāds draugs, vecais skolas biedrs ieraudzīs kā Tu galdiņu nokop. Diemžēl, daudz laimes zemē burtiski nokopj galdiņus - apēd to, kas nav apēsts... Vai tiešām tas ir vajadzīgs ?

Vajadzīga ir pašpālriecinātība. Zināšanas nāk ar laiku - tikai un vienīgi.

Vissgrūtākais un vispatīkamākais ir ceļš uz virsotni. Kad būsi sasniedzis virsotni, būs nākamā virsotne, kuru sasniegt.

Neabižojies, ja kā aizskāru. Bet realitāte ir skarba.

19 7 atbildēt

No personīgās pieredzes varu pateikt ,ka ziemā labāk nebraukt , jabrauc pavasarī kad atsākas lielāki darbi uz laukiem un fabrikās . Nekādas mistiskas latviešu aģentūras neizmantot ! Nopērciet tagad ryainer biļeti pēc diviem mēnešiem pa 30 poundiem un viss . Tad izvēlies pilsētu uz kuru vēlies tikt un iepriekš par to uzkrājot informāciju , darba piedāvājumus u.t.t Atrodiet draugos kādu domubiedru grupu par angliju ,vai vairākas un noteikti atradīsiet transporta pakalpojumus . Man par 3h garu ceļu paņēma tikai 60 poundus , braucu viens , citi piedāvā dalītu maksu ,vai nedaudz vairāk ,ja esat vairāki . Kad nokļūstat pilsēta , ciemā , vai da jebkur , sākat meklēt visas iespējamās aģentūras , sākot labāk ar angļu ,ja ir angļu valodas zināšanas , vismaz tik daudz kā nokārtots pamatskolas eksāmens un atceraties ar kaut ko . Jo grūtāku testu par krāsu nosaukšanu , un ģeometrijas figūru nosaukumiem ,neatceros un protams klausīšanos . Pēc tam jau ,ja nezvana un nesūta īziņas , ejiet meklējiet citur , lietuviešu ,vai poļu ,bet jarēķinas ,ka savējie vilks savējos un ,ja izvēle būs starp Tevi un viņa tautību ,tad pirmajās reizēs ,kamēr nebūsi pierādijis kaut cik sevi viņi izvēlēsies savējo . Noteikti pats galvenais ir līgums , tam japievēršs liela uzmanība ,jo ir labas aģentūras ,kuras apņemas nodrošināt kaut vai 14h nedāļā ,lai sliktākā gadijumā Jūs vismaz mājās tiktu ,vai varētu samaksāt par ēšanu , īri , vai kāda nu kāda prioritāte . Un protams ir aģentūras ,kuras Jūs var neizsaukt  trīs nedēļas pēc kartas ,bet pēc tam nodzenāt divus mēnešus kā vergu . Ārzemēs neuzticieties nevienamties  , protams, tas nenozīmē ,ka vispār nevar klausīties ,sadraudzēties ,vai tā ,bet nekad nepaļaujaties uz kādu 100% . Neaizņematies naudu , lai kāda krīzē nonākat , labāk zvaniet uz mājām un palūdzat tur , vai ejat uz ielas ubagot ,bet ja iekritīsiet nagos kādiem vergturiem , narkotikutirgotājiem , tas var nelabi beigties .

Visā visumā ,ja zvaigznes sakrīt , darbu jau var piedāvāt tajā pašā naktī ,nakts maiņā , ja nesakrīt , bet tiešām meklējat un darat visu , nu ilgākais trīs nedēļas bez darba . 

Vieglāk braukt vairākiem , vai vismaz divatā ar uzticamu cilvēku . 

Nekad nebraukt uz dullo pat kartē neapskatoties uz kurieni un neizrokot pirms tam par to visu iespējamo . 

Uzticēties par visiem 100 tikai sev . 

tie ir mani ieteikumi laimes meklētājiem . 

Vai pēc gada pelnīsiet 8 poundus stundā un svētkos un holidajos un virstundās x2 ir atkarīgs no daudz kā , redzēju gadijumus ,kur cilvēki izsitas pa trijiem mēnešiem , redzēju cilvēkus ,kuri vergo 72h nedēļa , četrus gadus pēc kartas gandrīz vienā un tajā pašā vietā ,un angliski iemācijies , yes/no . Un veiksmes mātei jatic stipri . 

11 0 atbildēt

vairums gadījumu ir taisni šādi un vēl sūdīgāki, tikai par tiem neviens negrib stāstīt, jo kauns. stāsta tikai retie par saviem veiksmes stāstiem, tāpēc visiem šķiet, ka ārzēmēs visiem viss izdodas. blēņas! šeit, Latvijā, ir visas iespējas izsisties, vajag tikai gribēt un darīt.

10 0 atbildēt

Kāpēc visi čīkst, ka tikuši aprkāpti, bet neko nedaralietas labā. Zvanat poliijai, ja viņi jūs apčakarējuši. Ja tas nelīdz, kas visdrīzāk arī būs-vvar arī zvanīt uz Bez tabu-viņi tīri priecīgi būs, ka viņiem kāds gardais kumosiņš-pierādīt, ka labāk tomēr tepat LV palikt.  JA paši atpakaļ neko nedabūsist-tad vismazpacenšaties parūpēties par pārējiem-lai viņus neapčakarē.

5 0 atbildēt

Kas tad tas- tikai nesen notika? Apvienotā Karaliste ir pilna ar kā latviešiem tā krieviem, manuprāt ir diezgan muļķīgi un naivi vispār uzticēties tādam servisam, ņemot vērā visu to ažiotāžu, kāda bija sacelta kādu laika sprīdi atpakaļ sakarā ar tām aģentūrām un iekārtošanas padarīšanām...

Mums gandrīz katram kāds draugu draugs, drauga rads, draugs vai rads utt. ir aizbraucis "peļņā" uz "laimīgo zemi", vai tad nu tiešām nevar pakonsultēties ar kādu, kas jau tur uz vietas ir? Sociālās vietnes internetā noteikti ir visnoteicošākā vieta, kur smelties citu pieredzi un gūt padomu, un ja paveicas, varbūt ir kāds, kas būtu gatavs palīdzēt (nu arī protams nedaudz slidens variants) par velti, protams, vai ar noteikumu par polšu vai konfešu kasti no pirmās algas. 

Vēl viena lieta- kas tev liek domāt, ka šī firma ir uzticama, līgumu izlasīji, par ko tu tieši maksā un kāpēc? Ja tur ir rakstīts, ka tu maksā par CV tulkošanu un kaut ko tur, tad loģiski, ka "darbā iekārtošanas" pakalpojums tur nav minēts, jo tas ir nelegāls. Kāpēc darīt kaut ko nelegāli, atbalstīt bandītus un pēc tam bļaut, ja ir labāki risinājumi? :) 

Viela pārdomām- jums vēl neaizbraukušajiem.

 

Ar cieņu, 

Aizbraucējs, kurš jau ir atgriezies

5 0 atbildēt

Tieshi to meginu visiem iestastit... firmas nevis iekarto bet gan konsultee... 

Pirmajaa reizee kad vispar izdomaju uz UK braukt mani piemekleja liidziigs liktenis... tikai tas ka mus ar maaju appisa... uz ielas vairak ka diennakti nodzivojaam zem klajas debess un lietus lija... visi bijam parsalushi...

Otrajaa reizee braucu jau pie braalja, jo vinsh teica ka pie vina esot viegli dabut darbu... bralis dabuja darbu caur savas draudzenes braali, kursh savukart ari caur saviem draugiem...

Taa kaa droshaakais veids ir mekleet draugus, pazinjas, radus kas jau ir arzemes... pakonsulteties un tad braukt...

Pagaidam man nav sava maaja nopirkta, bet kad bus tad labpraat palidzeshu tautieshiem iekartoties UK. Pashlaik varu tikai pakonsultet un ari ieteikt vienu agenturu caur kuru iesakumaa var pastraadaat (Tesco noliktavaa) pats Es katapulteejos no taas agentuuras :D straadaaju ASDA noliktavaa, Full time. 

Jaa un ja kas Goole ir daudz latvieshu taa kaa domajams ari viegli dabut kur apmesties, mani reiz daudzi aicinaja kopa iret maaju...

5 0 atbildēt

Nevajag braukt no aģentūrām kas prasa naudu par darbā iekārtošanu, ja par darbā iekārtošanu nekas nav jāmaksā tad aģentūra saņem naudu no tā ka tu strādā tur, ja iekasē tad vienkārši apčakarē cilvēku, tjip viss ir bet izrādies neesi derīgs. Ja ar pofigu brauc, tad sameklē kur dzivot aizdodies un ej uz vietējām aģentūrām, kas nav poļu protams.

4 0 atbildēt

Tas ir loģiski ka LV firmas tik apkāš, man draugs aizbrauca caur LV firmu, itkā strādāt  Sportirect noliktavā, un ari uzstāja lai ar busu brauc, un galā zin kas atklājās? Ka LV  tā firma viņu nemaz nav reģistrējusi taja sportsdirect...

3 0 atbildēt

Ja esi viens un LV neviena nav - viss loģiskākais variants ir kuģi.

Jā - esi prom uz 3-6 mēnešiem, toties alga ir ap pāris KLVL :)  atbrauc - norpērc mašīnu, patusē un atkal prom. Nekādas saistības.

I pasauli ieraudzīsi, i citu zemju kultūru iepazīsi, i naudu nopelnīsi.

Kāda vaina nedēļu patusēt Kanāriju salās ? :)

Jā, atpakaļ velk - bet kad esi LV, velk atpakaļ uz kuģa ... paika garantēta, smēķi arī(tos var dabūt/izsniedz bloku, algas dienā atskaita - pa pašizmaksu - ~7ls zelta marļika bloks )

Lai veicas !

3 0 atbildēt

Pats straadaaju UK, esmu atbraucis uz LV holiday 2 nedeljas, varu pateikt tikai vienu - ja esi idiots, pret tevi iztureesies kaa pret idiotu! UK darbu atrast ir LOOOOTI viegli, uz shiim LV firmaam nav ko iet, iet tikai kkadi pakotaaji, vai Tesko noliktavaas straadaataaji. (apnjeemiiba, kapitāls, valoda) - tava celjaziime uz darbu UK!

3 0 atbildēt

diezgan bedigi ir tad, kad nav nevienas pazinjas kas jau dziivo anglija, jo iekartoties darba caur agenturu ir loti vienkarsi, ja saproti angliski. ir jaregistrejas lai dabutu national insurance numuru kas aiznjem apmeram 2 nedelas, bet ir agenturas kuras njem pretii ja pat vel nav pieskirts tas numurs, vieniga problema buutu uz kaadu bankas kontu naudu skaitit, tad gan vajag kaadu uzticamu cilveku, jo kontu bez taa numura atvert nevar.

3 0 atbildēt

Tikpat labi varēji pats aizbraukt uz to vietu bez nekādām firmām un nemaksājot tās lielās summas!

Baigi žēl visu to cilvēku, kam nākas ko tādu pārdzīvot! :(

3 0 atbildēt

Tiesi tads gadijums tiko notika ar manu draugu.Firma Hansa piedavaju darbu Uk noliktavas,jabrauc bij ar businju,brauca ilgak neka bij teikts(par vienu sutku)Dzivosana  maja kur vel 6 cilveki,viena tuolete uz visiem,un otra atrodas ara(pirma dzirdesana ka tada ka anglija vel pastav tadas tuoletes).Bet tas ta.Galvenias ka darbu gaida jau 2 nedeljas,tik sola,un parliek vel.Nauda beidzas,situacija nav no tam labakajam,stress,nezinja,pardzivojumi.Un vel Hansai palika parada 170 eiro.Par kadiem nopelniem tagad sai firmai jamaksa,jo vini neizdarija ka norunaja,ka darbs bus arreiz.

3 0 atbildēt

Ziemā varat uz savu galvu sameklēt Amazon firmu, 1,5 mēnesi pirms Ziemassvētkiem. Atrast kādu indiešu lētu istabu un pa 1,5 mēnesi ļoti labu naudu nopelnīt. Jo darbs ir garantēts vismaz 50h nedēļā, ja vari pavilkt.

2 0 atbildēt

Es ar biju aizbraucis no šīs firmas. Strādāju Nīderlandē kompānijā kuru sauc bikkel. Viņi ved strādniekus uz vietām, kur ir nepieciešams darbs. Es nostrādāju ap 10 darba vietās, ja kādam interesē varu nosaukt. Ilgak par nedēļu mājās sēdēt nesanāk. Ja galvenai nav atvaļinājumā, darbu atradīs triju dienu laikā. Bikkel piešķir darba automašīnu. Ja tev ir tiesības mašīna būs. Var izīrēt riteni. Dzīvošana pārsvarā ir kempingos. Man noveicās, es dzīvoju mājā. Tur bī tā, ka viena liela istaba ir sadalīta mazās ar reģipsi.  Alga ir 6 eiro stundā, ja strādā kādu laiku likme ceļas.  Par māju atsevišķa nauda nav jāmaksā, tā arī par ūdeni un elektrību. Ēst pašam jāpērk.  No algas atvelk apdrošināšanu apmeram 70 eiro(katru mēnesi). Ja kāds brauc tad varat prasīt uz šo kompāniju. Labāk runājat pa taisno ar viņiem, lai nav hansai jamaksā. Busu uz turieni atmaksā, dokumentus palīdz nokartot, pie ārsta izvadā.

1 0 atbildēt

Ja tev ir draugi, radi, paziņas anglijā brauc tikai caur viņiem nekādas sūda LV firmas pats aizej uz anģentūtu anglija un tur tev arī visu izstāstīs protams valoda jāzin!!!

P.S

Paldies ka padalījies savā pieredzē!!!

1 0 atbildēt

Hansa piesola darbu vienā vietā, bet reāli dod citur. Darbs un tā apstākļi ir briesmīgi kā vergam. Maksā maz un dzīvošana pēc sūda. Un jā, vienmēr liek braukt ar autobusu.

Bet arī tas Oļegs īsti ar pilnu rubli nav. Stāsta tādas pasakas ka nu tik turies. Aizbraukt uz dullo pametot šeit visu, tur var dzīvot kā bomzis un nekas vairāk. Jo darbu tur tāpat vien nedabūt.

1 0 atbildēt

jau gadus 10-14 atpakaļ bija firmas kas veda uz ''šokolādes' fabriku''. Šitais ir vecu vecais triks. Palasiet taču internetā citu pieredzi pirms izmetat naudu.

1 0 atbildēt