Līgo vakars vairs nav aiz kalniem, tāpēc jāsāk gatavoties lielajiem vasaras svētkiem. Tad nu es šajā rakstā nolēmu pastāstīt par to kā svinēt Jāņus un Līgo. Kas tad īsti jādara un kā nepieļaut muļķīgas kļūdas.
Kā svinēt Jāņus?11
Papardes zieda meklējums - Dažus satrauc tas vai šogad tiks atrasts papardes zieds, vai nē. Jā, Līgo ir juteklīgi un erotiski svētki. Protams, mēs visi zinām, ka papardes zieds ir tikai mīts, taču daudzus tas neatur doties meklējumus. Ja izdosies kādam atrast papardes ziedu, būšu gar zemi.
Jāņu siers - Protams, kā katros svētkos, arī Jāņos ir savs tradicionālais ēdiens un tas ir Jāņu siers. Ja Jūs liksiet galdā kādu prasto Holandes vai Krievijas sieru, tad tas vairs nebūs tas. Vislabāk ir pašam pirms Līgo svētkiem pagatavot savu Jāņu sieru un ķimenes nevajag žēlot. Veikalā nopērkamais ķimeņu siers, ko parasti arī liek uz galda nav tas , kas tiek pagatavots ar paša rokām. Vislabāk sieru ēst ar medu.
Vainagu pīšana - Neatleikama sastāvdaļa pirms svētkiem ir vainagu pīšana. Tie kas dzīvo meža tuvumā tas nav šķērslis, jo pļavā vienmēr aug margrietiņas ar kurām sanāk ļoti labi vainagi. Protams, nedrīkst aizmirst arī par ozollapu vainagu, kurus nēsā Jāņi. Ja nezinat kā taisīt vainagus, tad paprasat vecvecākiem, jo viņu laikos tas bija ļoti aktuāli, gan jau iemaņas nav zudušas. Protams, ir arī internets ar visvisādām pamācībām.
Jāņu galds - Kas tad tie par svētkiem bez svētku galda. Ieteicamās lietas, ko likt uz galda ir - alus ( vēlams paštaisīts), ķimeņu siers, speķpīrāgi, kvasiņš mazajiem bērniem ( nedosi taču alu dzert mazam bērnam ). Protams, tās ir tikai tās lietas, kas parasti tiek liktas galdā, tas nenozīmē, ka nekas cits nedrīkst atrasties uz galda.
Alus - Kā jau kārtīgam Latvietim, katram garšo kremtīgs alus. Tāpēc Jāņos to tik daudz dzer. Bet ja Tev patīk labi iedzert kopā ar draugiem, jārēķinās ar paģirām , kuras pa visam viegli var izārstēt atkal piedzeroties .