local-stats-pixel fb-conv-api

Kā pagatavot Jāņu sieru?1

40 2

nepieciešamās sastāvdaļas-3kg biezpiena,5l piena,4 olas 200gr sviesta 2 ēdam.k ķimeņu,un sāls pēc garšas....

.....................................................................

pagatavošana...

1.pienu ielej katlā un uzskarsē līdz 85 grādiem bet neuzvāra.

2.pamazām pievieno biezpienu un maisa līdz atdalās sūkalas.

3.kad biezpiens maina struktūru,kļūstot mazliet staipīgs,to izkāš caur mali un noņem liekās sūkalas.

4.masu liek atpakaļ katlā.pievieno sakultas olas,sviestu,ķimenes un sāli un maisa.maisa tik ilgi,līdz biezpiena masa atdalās no katla malām un 'apaļojās'...

5.tad sieru liek marlē un virs kāda trauka notecina lieko šķidrumu.

6.mazliet atdzesētu sieru saformē skaistā ritulī,liek virsū slogu un vēsumā atdzesēties vismaz 24h

40 2 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍😀

0 0 atbildēt