local-stats-pixel fb-conv-api

Latvieša mīļākā uzkoda otrs latvietis.87

426 27

Saskāros ar interesantu lietu , kārtējo reizi apstiprinājās teiciens-‘’latvieša mīļākais ēdiens ir otrs latvietis’’.

Satiku paziņu un sākām runāt par darbu , džeks ieminējās , ka viņu kolektīvs vienkārši ēd ārā , jo viņš ir viens no labākajiem darbiniekiem , saņem lielāko algu un ,protams, citiem skauž, tāpēc pret viņu tiek lietots psiholoģiskais terors. Pēc viņa stāstītā secinu, ka ja ko teiks pretī vai lieki sprēgās –dabūs pa purnu vienkārši un vienīgā  izeja ir vai nu gaidīt kamēr tos parējos atlaidīs, dēļ kārtējās štatu samazināšanas vai nu aiziet pašam. Kā jau parasti latviešu kolektīvos  visi tiek aprunāti aiz muguras un sejā tiek tikai pateikts kāds uzdirsiens, jo vairāk  kā jau parasti izglītības līmenis neļauj izpausties.

Pēc viņa stāsta sāku aizdomāties vai tiešām tā ir? Un nonācu pie secinājuma, ka laikam jau viņam ir taisnība, taču man nav ar ko salīdzināt, jo pārsvarā strādāju jauktajos kolektīvos ar krievvalodīgo īpatsvaru, precīzāk  no 100 cilvēkiem 10 labākajā gadījumā runā latviski un 7 ir latvieši , bet nav runa par to, bet gan par to ,ka varu mierīgi braukt ar muti kā gribu un ,lai kā es kādam nepatiktu, neviens nekad ,septiņu gadu laikā , nav mēģinājis ko panākt kādu fiziski ietekmējot, kaut gan ar  ntajām augstākajām izglītībām neviens nevar lepoties, labākajā gadījumā ar pamatskolas diplomu. Tad kas ir tas ,kas citām tautām liek izturēties pret otru kaut ar nelielu cieņu, bet mums galvenais ir otru pazemot un likt justies pazemotam un pašiem vienmēr domāt, ka esam tie labākie? Laikam jau tā mentalitāte pietiekami atšķirās , lai cienītu savus darba kolēģus, jo viņi ir tādi paši cilvēki kā jūs un katram gadās, ka uznāk melnie.

 

Un nevajag mēģināt visur izbraukt uz to ,ka domājat, ka esat labākie, arī citi ir cilvēki......



426 27 87 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 87

0/2000

Tāda ir tā latvieša mentalitāte. Man tieši viens joks par tēmu.

Ellē velns apmāca jauno sargu. Noved viņu pie divien katliem un saka:

"Redzi katlus? Pirmajā ebreji vārās. Tas tev visu laiku jāuzmana, jo tiklīdz viens tiks ārā, pārējos arī izvilks.

Redzi otro katlu? Par to neuztraucies, tur latvieši vārās. Ja arī kāds tiks ārā, pārējie ievilks atpakaļ."

34 0 atbildēt

Ja tev kāds prasa "Kā tev iet?", tad jaatbild "Nevaru iepriecināt- iet labi!"

Un skaties kā izmainīsies sejas izteiksme- tā tu viņam vari sabojāt visu dienu ;)

20 0 atbildēt

Es te tusēju barā ar krieviem, viņiem nebija cigaretes, bet man bija, bet es nedevu, jo pats sūri, grūtii pelniju naudiņu un nopirku. A krievi man iedeva pa galvu un atņēma cigaretes.  Krievi bomži,zagļi un vardarbīgi.

Latviešu bariņā tusēju, viņiemnebij cigaretes, man bija, man tik pateica ka esmu skops un viss. Latvieši ir rupekļi, nejutigi un ēd mani nost.

Es te tusēju ar nēģeriem, viens brīdināja, ka viņam aids. Visai āfrikai ir AIDS.

Es te tā lasīju rakstiņu par Hitleru un nacistiem. Vācieši ir rasisti.

Un ta tālāk un tā tālāk pfff :))))

 

14 1 atbildēt

Tolerances trūkums sabiedrībā. Tas tiešām ir fenomens. Esmu bijis dažādos kolektīvos, krievi savējos stutē, poļi savējos stutē, angļi savējos stutē, lietuvieši savējos stutē. Bet ko latvieši? Citus paz*, savējos paz*. Ir, protams, arī izņēmumi, bet žēl, ka reti.

Ne jau tur izglītības trūkums, bet gan aprobežotība. Daļa letiņu ir tik kūtri, ka pat savu redzeslauku nespēj paplašināt. Pieņemt lietas, tādas, kādas tās ir. Nevis vārīties apkārt un apkārt pa apli.

EDIT: Tieši mūsu jaunajai paaudzei būtu šitā sērga jānīdē ārā. Tas palicis to mūsu senčiem, tāds nelāgs ieradums no PSRS laikiem. Kurš pirmais maļ, tas pirmais pie desām tiek.

12 0 atbildēt

Meh, kā man teica māte savus ~40 gadus nostrādājusi jauktajā kolektīvā, - dirsīsies ar krievu, šis pateiks visu, ko domā par Tevīm, kgan jau nākamajā dienā viņam būs pohuj. Dirsīsies ar latvieti, viņš paklusēs kgan visu mūžu pieminēs un vienmēr meklēs iespēju kā iedzelt un iespert pa pakaļu.

Vai tā arī ir, nespriedīšu. 

12 1 atbildēt

Kā tas izpaužās viņs ir viens no labākajiem ? Viņš ir uber produktīvs, vai uber manipulatīvs ? Varbūt viņš tikai domā, kad ir labākais =D ? 

Nezinu nekad neesmu skaudis tos kuri mak nopelnit vairak, drizak viņus pētu un cenšos, ko iemācīties. 

8 0 atbildēt

nu jā ar šo atklāsmi ļoti labi saskāros , kad strādāju anglijā uz kādu laiciņu . latvieši visur ir vnk pretīgi attiecībā pret citiem [pret savējiem un citiem] , ka tik ieņemt cita vietu , ka tik pats talāk tiktu . turpretī citas tautas like bulgāri , domāja par to kā savējiem palīdzēt , kā citus savējos uz priekšu dabūt . jo ja latvietis dabū labāku darbu un Tu viņam pajautāsi , lai sameklē vai sarunā Tev arī , visticamāk , viņš teiks , ka pašam iet sūdīgi n stuff [vai vnk visu laiku "aizmirsīs" pajautāt] .. bet citas tautības cilvēki meklē iespējas kā atbalstīt savējos .

esmu pamanījusi arī , ka latviešiem kkād grūti sokās ar vnk parastāko cieņu citam pret citu ! un noteikti tas nav stilīgi un rēcīgi kādu "joka pēc" saukt par lohu , kuci n stuff . ok , ja domā to nopietni un ir pamats , tad jā , vari izteikt replikas , BET normas robežās , neaizskatot otru pārāki .. bet mūsu puiši pat lielākoties neizjūt nekādu cieņu pret meitenēm ,saucot par kucēm n stuff .. jo runājot ar vienu gruzīnu , viņu izbrīnīja , ka mums vsp pat ir tik daudz sarakatisku un sliktu joku par sievietēm un mūsu puišu attieksme pret sievišķo dzimumu , jo pie viņiem nekas tāds neesot , ne tādā līmenī .. liek aizdomāties par mūsu kultūras līmeni un jebkādām ētikas normām vsmz normas robežās ..

8 0 atbildēt

šajos laikos katram kolēģa algas lapiņa ir svarīgāka nekā savējā !

8 0 atbildēt

atbildot uz smuki komentāru " Ja tev kāds prasa "Kā tev iet?", tad jaatbild... " Nu shitas jau ir ūber dzēlīgi  emotion , shtias bus jaiegaume un janoliek ieroču arsenālā. 

8 0 atbildēt

tas nav raksturīgi latviešiem,tas ir raksturīgi cilvēkiem...

9 2 atbildēt
VIP avatarsVIP

atbildot uz m8archa komentāru " Tas fakts, tā skaudība ir nesaprotama, tepat ... " Pilnīgi precīzi! Parasti to saka resnas, neglītas vecenes vai pretīgi, nožēlojami čaļi. To no pieredzes varu teikt, un īpaši labi jūtama ir skaudība no sievietēm. Kā es neciešu, ka citi vienkārši dirš par to, ka cits dzīvo labāk, ir skaistāks vai gudrāks. Tas precīzi iezīmējās gan manām sieviešu dzimtes radeniecēm, gan klases meitenēm, gan no dažiem klasesbiedriem. Vienkārši pretīgi klausīties tādos cilvēkos. Un visvairāk tracina, ja draugi pievēršas tādai diršanai :@

6 0 atbildēt

skaudīga tauta sakat ko gribat

6 0 atbildēt

Tas fakts, tā skaudība ir nesaprotama, tepat spokos labs piemērs ir kad kāds ieliek sieviešu bildes, kuras izskatās vizuāli teicami (ok, maybe šops, bet tik un tā) un tad sākas, Oj viņai silikons, lēta mauka utt, reizēm pilnīgi liekas ka nēesmu vietējais, jo man, piemēram, prieks ka citiem veicas, varbūt rada lielāku stimulu censties pašam, bet prieks, nevis ka tik kādam ieriebt, kas veiksmīgāks par mani, un tā intrigu pīšana arī.. vienīgi birojā tādas lietas ir mazāk.

8 2 atbildēt

 

atbildot uz SharK komentāru " šajos laikos katram kolēģa algas lapiņa ir s... "  

Nja šito esu izjutis uz savas ādas kad vēl strādāju pirmajā darbā. Mani jau brīdināja, ka to kas rakstīts algas lapiņā turi pie sevīm. Bet kaut kā bij sanācis ka koleģe kura jau bij gados dzirdēja. Nākošajā dienā tik dzirdēju kādu šī traci sacēlusi kā man varot būt tik liela alga un vīnai strādājot 10 gadus tāda pati lai gan izdarīju darbu 2x vairāk kā viņa un zināšanas par darbu bij tādas pašas.   

6 0 atbildēt

Ta ir! Padoma logiski, lai ari kaa strada kads ir labaks un tadel vins ir morali jaiznicina, skarba patiesiba, bet taa ir. Un protams bara iznicinat cilveki ir vieglak kaa individualas sarunas pie kafijas. Es teroram ietu pretim ar ignoranci. Tomer sis cilveks sanem lielaku algu un ir ar labakam darba spejam. Kur ir problema ignoret tizlus idiotus?

6 0 atbildēt
DmS avatarsDmS

tas viss ir atkarīgs no cilvēkiem, no kolektīva saderības vadītāja redzējuma kādam jābūt kolektīvam, jo tas var būt draudzīgs, virzīts uz panākumiem utt.

man darbā ir vienkārši super kolektīvs - visi par vienu un viens par visiem, tīrs latviešu kolektīvs

bet ir nācies strādāt arī kolektīvos, kur katru dienu notiek apdiršana

5 0 atbildēt

atbildot uz m8archa komentāru " Tas fakts, tā skaudība ir nesaprotama, tepat ... " Interesantākais, ka daudziem kož patiesība acīs. Grib ieriebt par to, bet paštukot, ka ir lietas, kas atkarīgas tikai un vienīgi no sevis paša, to nē.

5 0 atbildēt

Interesants un ļoti patiess raksts.:)

6 1 atbildēt

ir tak sen prakse pieradits, kad  lielakie pigori medz notikt  tiem kas strada salonos, un birojos, jo tur katik kautko nepalaist garam un nostu4it bossam, lai mani paslave, bet otru atlaizj, tas raksturigs ir krieviem latvieshiem poljiem un vaacieshiem, tikai atshkiriba ir vell tur, ka latvieshi piekapjas, un nav pretendziju stradat krievu vai jauktajos kolektivos, bet krievi daris visu lai peec iespejas vairak krievu stradatu vinju kolektivos!

4 0 atbildēt

Secinajums: vaig onanet biezak vai darit ko lietas laba.

4 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »