local-stats-pixel fb-conv-api

Šokējoši fakti no mūzikas pasaules53

346 16

Jau iepriekš esmu rakstījis par to, kādus mūzikas garadarbus sastrādā tepat Latvijā un Igaunijā. Bet tas viss ir sīkums, jo globāli skatoties, šādi hiti neko neietekmē mūzikas pasaulē. Un tie, kas ietekmē... lai gan ausīm netīkami, tomēr pārspēj iepriekšējo gadu desmitu patiešām mākslinieku veikumu. Kas gan varētu būt par noslēpumu šādu faktu pamatā? Es domāju, ka tā varētu būt ierakstu pieejamība, jo mūsdienās vienu vienību var ātrāk saražot un nogādāt pie patērētāja - klausītāja nekā gadus trīsdesmit atpakaļ. Otrs faktors varētu arī būt informācijas aprites ātrums - ir vairāk raidstaciju, televīzijas kanālu un galu galā arī internets, kur uzzināt par mūziķiem un noklausīties to ierakstus. Varbūt arī tas, ka mūziķi vairs nespēlē tik lielu lomu sabiedriskās kustībās, līdz ar to viņu veikums šķiet maznozīmīgāks un pārdošanas apjomi - neizprotamāki. Vai arī vienkārši pēdējo desmitgažu laikā cilvēcei ir sabojājusies muzikālā gaume...

Piedāvāju 12 šokējošus faktus no mūzikas pasaules.

346 16 53 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 53

0/2000

Nomaini titulbildi, citādi cilvēkus biedē. emotion

101 3 atbildēt

Liela daļa faktu pierāda, ka mūsdienu mūzika virzās kaut kur ānusa virzienā... (ar izņēmumiem, protams)

80 0 atbildēt

Vispār tie salīdzinājumi ar 70./80 gadiem ir smieklīgi(ja salīdzina ar mūsdienām.) Tajos laikos mūzikas bizness nebija aktuāls un tad nebija INTERNETS. Bet nu interesants raksts.

39 1 atbildēt

Vai kāds ir ņēmis vērā to, ka agrāk nebija plaši pieejama interneta, ieraksti bija dārgāki un mūzika bija kvalitatīvāka?! emotion

27 0 atbildēt

Tāpat  Bob marley dziesmas paliks labākās un arī būs!

27 1 atbildēt

Kuru tas patiesībā uztrauc,ar laiku viss paliek mazsvarīgs un patīk lietas,kuras pašam patīk nevis ko uzspiež citi, sabiedrības,vai kādas domu grupas pārstāvji.

11 0 atbildēt

Uztaisi maucisku dziesmu kurā keša ir sašņaukusies,pārdrāzta un mūzdienu jaunatne ir debesīs. 

10 0 atbildēt

Par bīberu neko neuzrakstīji. Viņam ir vairāk mazgadīgās fanes nekā jebkuram citam! emotion

9 0 atbildēt

Man viss bija vienalga un īpaši neuztrauca, līdz brīdim, kad izlasīju 11. faktu emotion

Es nekad nesapratīšu, ko miljoni skatītāju ir saskatījuši tajā seriālā. Tāda sajūta, ka jebkurš seriāls, kurā tiks izpildītas hītu kaverversijas ir lemts panākumam emotion

9 1 atbildēt

Es tagad izskatīšos pēc kritizētāja, bet vienkārši gribu paskaidrot kāpēc tas tā notiek. Lieta ir tajā, ka agrāk cilvēki netērēja tik daudz naudas, lai nopirktu mūzikas ierakstus. Viņiem nebija kur klausīties šos darbus, ja neskaita plates. Tas mūsdienās rietumos ir tā, ka visi izmanto iTunes vai amazon, lai vienmēr varētu klausīties mūziku savā telefonā/datorā/planšetē/plejerī.

Šie fakti nenozīmē, ka Beatles ir sliktāki mūziķi, nekā Florida. Vienkārši, mēs dzīvojam citos laikos, kuros šos faktus vairs nevar salīdzināt.

8 0 atbildēt

Mūsdienās viss ir viegli pieejams, tajā laikā tā nebija, tāpēc šitādi cipari emotion

3 0 atbildēt

Tagad jautāums, kurus no viņiem visiem atcerēsies vēl pēc 20 gadiem?

3 0 atbildēt

Toreiz viss bija savādāk. Kauns salīdzināt.

2 0 atbildēt

Skumji emotion

2 0 atbildēt
Es domaju ja bitliem un parejiem butu bijis twitter konts ..tad pat neviens neparsistu sis musdienu "slavenibas".Jo tikai ar vulgaritati musdienu topos ir tas kas ir..seit varetu diskutet un diskutet..bet ar classiku nav ko salidzinat.
2 0 atbildēt

Nu, bet laiks iet, cilvēki mainās, gaumes mainās..Tāpēc jau mūsu vecvecāki nesaprot kā mēs varam klausīties Rihannu, Gagu, Keshu u.c., viņi ir uzauguši citā laikā, ar citu mūziku, un mēs ar citu, un neviens nezina, kāda vēl mūzika būs pēc gadiem desmit, divdesmit, kad varēsim saviem bērniem teikt: ''Ak,Dievs, kā tu vari kaut ko tādu klausīties? Es jaunībā gan klausījos Rihannu..'' :)

1 0 atbildēt

ja The Beatles, Jimi Hendrix, Led zeppelin u.c būtu mūsu laikos, neviens no mūsdienu mūziķiem nespētu pat procentu tiem tuvoties, tie bija citi laiki, cilvēku pelēkā masa bija milzīga, kā arī iedzīvotāji uz planētas bija mazāk ...

1 0 atbildēt

uzspiedu, uz raksta uzdirstu Bīberam

3 2 atbildēt

Faith in humanity lost... emotion

1 0 atbildēt
Tāds mindfuck!
1 0 atbildēt
« 1  2  3 »