local-stats-pixel fb-conv-api

Nedaudz par mangu.19

Sveiki! Šajā rakstā es īsi pastāstīšu par kādu neparastu un interesantu literatūras žanru – mangu, kā arī minēšu dažas populārākās grāmatas un nedaudz tās aprakstīšu.

Manga ir japāņu komiski, kas radušies, un uzreiz ieguvuši popularitāti , 19. gs. Salīdzinot mangu ar mums pierastiem komiksiem, var manīt, ka tās ir domātas nevis maziem bērniem, bet gan pusaudžiem un pat pieaugušajiem. Šis literatūras žanrs nereti skar nopietnas tēmas, piemēram, politiku. Lai gan manga savā ziņā līdzinās amerikāņu komiksiem, tai ir viena ļoti nozīmīga atšķirība.

35 0 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Tiešām vienīgā lielākā atšķirība no amerikāņu komiksiem ir lasīšana no labās uz kreiso? Tak tā jau nav tāda veida nozīmīga atšķirība, protams, ka būs jālasa tajā virzienā, kādā raksta un lasa japāņi(mangas veidotāji un galvenā paredzētā auditorija).

Man jau liekas, ka nozīmīgākā atšķirība ir tā tēmu/žanru un vecuma kategoriju atšķirība. Amerikāņi jau tik taisa visādus pastulbus supervaroņu komiksus. Vai viņi diži taisītu arī ko nopietnāku es īsti nezinu, bet pieļauju, ka nē, jo ar tiem supervaroņiem tik tagad vienā laidā laiž ārā holivudas filmas, kuras gūst slimīgi augstus panākumus emotion

Otra nozīmīgā atšķirība būtu ilustrāciju stila atšķirība. Amerikāņu komiksi jau nav zīmēti ar tādu pašu mangas ilustrācijas stilu.

7 0 atbildēt

Haha Loveless bija tīrākā pedo manga. 

4 0 atbildēt

Vienmēr ir gribējies uzzīmēt kādu savu mangu.

2 0 atbildēt

agraak mangu lasiiju... baigi patika emotion

zeel,ka pie mums vinju nepaardod ....emotion

1 0 atbildēt

Latgalee.... emotion

0 0 atbildēt

ir vēl arī ''Sailor Moon'', ''Brody's ghost'', ''Bizenghast'', ''Prinsess AI'', uc.

0 0 atbildēt

bleach bija suuds pec story...tgt vini vel turpina taisit mangu kur aizens atkal izbēdzis un stuff nu vnk bullshit un idioti :D manga kas turpinās tgt ir vnk meesls

0 1 atbildēt