local-stats-pixel fb-conv-api

Mūsdienu mūzika - kaitīga vai nekaitīga mūsdienu jaunatnei?35

142 9

Labdien!

Saka ka bērni un jaunieši ir mūsu nākotne, bet izejot laukā un pastaigājot gan pa pilsētu, gan pa ciematu un pat laukos, var redzēt ko mūsu bērni dara - smēķē, dzer, sit meitenēm pa dibenu, sūcas un lamājas. Nenoliegšu ka pats pat 9. gadu vecumābeidzu smēķēt, bet piedzēries neesmu ne vienu reizi, lai gan ir gadījies ieraut. Manuprāt sist meitenēm pa dibenu normāli izskatās kad tev ir kādi 15. gadi jo tu jau esi pusaudzis un hormoni ārdās. Lamājās visi bet 5-13. gadu veci bērni - tas izskatās pretīgi. Bet pa vidu dzeršanai, smēķēšanai, skūpstīšanām un lamāšanām, skan mūzika, kāda? Negrbu reklamēt bet, tās ir OLAS un Horsemen. Zinam dziesmu #DAUDZNAUDAS un #KOMA. Dziesma ir laba, un paši veidotāji saka ka dziesma parāda mūsdienu jauniešu izdarības, no malas. Tas viss ir uzrakstīsts YouTube video aprakstā, bet neviens bērns un jaunietis, aprakstus parasti nelasa. Noklausās, lejupielādē savā telefonā un iet pie draugiem, darīt tieši to ko redzējuši tajā mūzikas videoklipā. Nenoliegšu ka pats esmu klausījies un joprojām klausos OLAS un Horsemen un man patīk viņu mūzika, bet šis tikpat var attiekties uz Bermudu Divstūri, lai gan viņu ietekme bija kad es gāju 4-6. klasē. Es parādīšu dziesmas kas manuprāt visvairāk ietekmē, mūsu nākotni.

Sāksim ar OLĀM :

OLAS - #DAUDZNAUDAS - Paši dziesmas veidotāji, kaut kādā intervijā, jau teica, ka viņi šajā dziesmā parāda, par ko sapņo mūsu jaunatne, kā viņi uztver bagātību un naudu - vieglprātība. Parasti, kad šī dziesma skan bērni, pusaudži mētā vecāku nopelnīto naudu uz ielām.

OLAS - ZVANIŅŠ SKAN - Veidotāji ar šo dziesmu gribēja gan apsveikt savus klausītājus Ziemassvētkos, gan arī parādīt kā jaunatne uztver šo svētku svinēšanu. Esmu redzējis ka bērni pie šis dziesmas dejo ar enerģijas dzērnienu rokās un parasti pie viņiem ir vismaz viena meitene. Kāpēc - lai sūktos.

OLAS - #SargiSavuSievu - Veidotāji grib parādīt kā mūsdienās vīrietis var savākt cita sievu. Ja kaut viņam ir vairāk muskuļu, vai labāka mašīna. Sieviete viegli uzķeras un vīrieši kuriem ir sieva, neaizsargā savu laulību. Visbiežāk jaunieši atņem šievas kas ir vecākas par jaunieti. Bērni pie šis dziesmas tik tiešām skūpstās, un sit meitenēm pa dibenu. TRAĢISKI.

Tagad Horsemen :

Horsemen - Aii Emm Paalii - Priekš jauniešiem, kuri jau saprot gan gramatiku kad oficiālo valodu (Es runāju par latviešu, angļu un krievu valodu), ir normāla. Bet bērni sākot no 5-10. gadiem neietektu klausīties, jo tas aizkavē viņu valodas apguvi, un viņi vairāki runās šādi ''Eš dac solwedis'', nevis šādi ''Es tev parādīšu''. Bērni pie šis dziesmas dejo, un krata galves, nevis roka stilā, bet ap riņķi un mēli kratot.

Horsemen - Kiss Kiss - Veidotāji grib parādīt kā jaunieši mūsdienās izklaidējās, bet bērni to klausoties dara jau tagad to. Bērni pie šis dziesmas skūpstās, smēķē, un rāda visādas izvirtības.

Horsemen - #LĪGO - Veidotāji ar šo dziesmu grib parādīt, kā mūsdienās cilvēki svin jāņus. Gribot izdarīt labu, izdarīja sliktu, un Līgo svētkos daudzi jaunieši piedzērās, smēķēja un skūpstījās, nav izslēgts ka arī nodarbojās ar seksu.

Horsemen - #KOMA - Veidotāji grib parādīr kā izsakatās no malas šī dzeršana, ko jaunatne dara. Gadās gan traki ''dejot'', kauties u.tml. Bērni un pusaudzī pie šīs mūzikas ierauj, ja ne kaut ko reibošu tad enerģijas dzērnienu, un kur nu bez smēķēšanas un sūkšanās.

Horsemen - #SKOLA - Veidotāji saka - ''Skolas vecuma bērniem ir grūti saprast kādēļ izglītība ir nepieciešama un tādēļ viņiem bieži uznāk "besis" ar ko grūti cīnīties. Protams, arī vairums skolēniem liekas, ka uz skolu dodas vecāku vai skolotāju dēļ lai atzīmētos, ka ir bijis - bet reāli jau tie ir tie cilvēki kas neļauj noiet no ceļa tādā vecumā, un grib lai iegūst izglītību ar ko konkurēt darba tirgū!.." Bērni klausoties šo dziesmu visbiežāk apzināt kavē stundas, basto vai arī attēlo to kas bija video, proti plēš burtnīcas. Smēķē arī, meitenes stundas gan laikam nebasto, ja nav neviena meitene viņiem blakām.

Nezinu, vai šis raksts, ko mainīs, bet ja šo lasa kāds vecāks, vai topošais, tad lūdzu sargi savu bērnu, un nesamaitā viņu.

Atvainojiet par to ka nav pēdēja dziesma jo nav iespējas to pievienot!

Līdz vēlākam!















142 9 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000
Cik infantīlam jābūt lai ko tādu klausītos?
16 0 atbildēt

emotion Olas un Horseman un visi šitie jēlie pediņu swageri, kuru lirikai nav  nekādas dziļākas jēgas degradē mūziku un cilvēku prātus. Jā, jā. Viņi ir lirikas ģēniji un nobela prēmijas laureāti mūzikā 2015. 

Atnesiet man svēto ūdeni 2 pudeles, gan ausīs , gan acīs.

14 0 atbildēt

visi mani draugi klausās šito huiņu.emotionemotion

6 0 atbildēt

Jē, sāksim cenzēt mūziku, "spīdoša" ideja! emotion

5 1 atbildēt

Stāsts no sērijas :"Kad es augu,tā nebij" Aizmirsi,ka kādreiz nedrīkstēja pat prodigy klausīties?Laiki mainās,viss iet uz priekšu,pierodi vai pielāgojies!

4 0 atbildēt

Nu nav tā mūzika. Prikolam, varbūt, bet kaut vai tiem pašiem latvju bāleliņiem ir pietiekoši daudz labas mūzikas gan Hip-Hop jomā, gan elektroniskās mūzikas, gan alternatīvās(ar to domāju indie, rock utt, utml.). Ir iespēja izvēlēties...  

3 0 atbildēt

Olas nav vispār jāņem vērā, jo tas nav nopietni... Tas ko viņi sacer ir drīzāk komēdija nevis kaut kas saprotams... Samaksā viņiem un viņi sacerēs kaut vai par tevi kaut ko...

2 1 atbildēt
Mierīgāk, mierīgāk.. Tu pārspīlē. Pamatīgi. Pirmkārt, liela daļa pusaudžu tīri labi apzinās, ka šīs dziesmas (nu dēvēsim par dziesmām) ir joks/nav uztveramas nopietni, bet tik un tā kādreiz uzliek, bet nevajag jau tagad sākt izdomāt, ka pusaudži imitē visu, kas notiek tajos video. Nu nē. Vecīt, varbūt daži indivīdi jā, bet lielākā daļa jau nu tik stulbi nav. Daudzi klausās kvalitatīvu mūziku, protams, daudzi klausās arī šādu mūziku, bet mūsdienās katram ir izvēle. Mūsdienās tu nevari aizliegt kādam klausīties konkrētu mūziku. Ak jel, ir taču internets!
1 0 atbildēt
Izsmeļoši un precīzi.
1 0 atbildēt

Nekad neesmu klausījies ne vienu, ne otru. Nu nepatīk man šāda tipa mūzika (ja to maz var saukt par mūziku) un cauri.

0 0 atbildēt

Nezinu, vai darbosies, bet brīdinājumi pirms videoklipa un vecuma ierobežojums. Nebūs jau baigi lielais procents, bet vismaz kaut kas būs.

0 0 atbildēt

"Protams bija arī ''idioti'' kā Staļins, Hitlers un Zatlers."

Idioti? Nu labi... ar to arī ir redzams, kas pats esi. emotion Par līderi nekļūst idiots un nedomājošs cilvēks (vienalga, kāda ir viņa politiskā pārliecība un ambīcijas).

Un Tavai zināšanai - bērni par kabatas naudas neesamību, lietotām drēbēm un jauno "gadžetu" neesamību tika apcelti arī pirms desmit un arī divdesmit gadiem, tas nav nekas jauns.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Un valdība brīnās kapēc tik daudz vardarbības skolās un apcelšanas.nav brīnums ja bērns paskatās šos mūzikas video liekas ka ja tev nav iphono tu esi bezvērtīgs cilvēks n mamaz nerunājot par lamuvārdu lietošanu un visām citām maucībām emotion

0 1 atbildēt

'' Parasti, kad šī dziesma skan bērni, pusaudži mētā vecāku nopelnīto naudu uz ielām. '' - wtf

''Bērni pie šis dziesmas tik tiešām skūpstās, un sit meitenēm pa dibenu. TRAĢISKI.'' - Neizklausās nemaz tik traģiski.

Raksta domu saprotu, taču, ja nesaprastu - te nav neviena normāla argumenta. 

+ gramatika kakā.

0 1 atbildēt