local-stats-pixel fb-conv-api

Meitene ar pūķa tetovējumu8

38 0

Viens no pēdējā laika aizraujošākajiem stāstiem - Stīga Larsona "Millenium" triloģija!

Žurnālistam Mikaēlam Blumkvistam tiek piedāvāts izmeklēt kādēļ pirms 40 gadiem pazuda ievērojamās Vangeru ģimenes atvase Harieta. Darbs viņu saved kopā ar ekscentrisko hakeri Līsbeti Salanderu un abi kopā mēģina atšķetināt šo mīklaino lietu.

Pēc romāna motīviem uzņemtas 2 filmas. Nesen uz ekrāniem izrādītā „Meitene ar pūķa tetovējumu” ar Danielu Kreigu un Rūniju Maru galvenajās lomās patiesībā ir 2009. gadā iznākušās Zviedrijas-Dānijas kopražojuma filmas rimeiks. Zviedri-dāņi jau ir uzņēmuši un izrādījuši arī pārējās triloģijas filmas, savukārt Holivudas rimeiki pārējām divām filmām vēl tikai taps.

Esmu redzējusi abas filmas versijas un man personīgi labāk patika oriģinālā filma. Holivudas versija tehniskajā ziņā ir pārāka un dialogi vietām ir labāki, taču zviedru filma ir niansētāka un labāk atklāj Līsbetes tēlu. Arī galvenās lomas atveidotājs man labāk patika zviedru filmā. Daniels Kreigs tomēr vizuāli izskatās kā supervecis, kuram pa spēkam atrisināt visas problēmas, tādēļ var rasties jautājums, kādēļ viņam tāda Līsbete vispār nepieciešama. Savukārt zviedru aktiera Mikaēla Nukvista atveidotais Blumkvists rada lielāku līdzpārdzīvojumu. Kas attiecas uz Līsbetes lomas atveidotājām, tad abas ir labas. Starp citu, zviedru filmā aktieri varbūt nav tik simpātiski, taču viņi vairāk izskatās kā parasti cilvēki, tādējādi palielinot ticamības momentu.

Lai arī jūs varētu salīdzināt, pievienoju foto & video no abām filmām.






38 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Man zviedru filma patika labāk. Aktrise pat pievilcīgāka, nevis ar kaut kādu tupu bļodas griezumu.

2 0 atbildēt
mad avatarsmad

skatijos kadu laiku atpakaļ to zviedru -daņu ražojumu ,ļoti laba filma 

1 0 atbildēt

Skatījos visas trīs zviedru filmas, ļoti interesantas. Par Holivudas filmu biju jau piemirsis, šķiet, nebija nemaz vēlmes skatīties, jo negaidu, ka tā varētu būt kādā ziņā labāka par "oriģinālu". Tā kā grāmata ir zviedru, varoņi ir zviedri ar zviedru vārdiem, vietas ir Zviedrijā ar zviedru nosaukumiem, atmosfērai pašu zviedru taisītā filmā noteikti jābūt labākai, ne? :D

Lomas atveidotāja zveidru filmās arī baigi foršā  emotion

1 0 atbildēt

Holivudas versija ir laba, bet zviedru filma paķer ar niansēm. Piemēram, pakaļdzīšanās aina filmas beigās, kurā Līsbete mēģina noķert slepkavu. Zviedri to epizodi uztaisīja tādu, ka bija par ko padomāt... Nākamā aina (Līsbete atgriežas pie Mikaēla) arī bija uztaisīta citādāka un baigi labi parādīja atšķirību starp Mikaēla un Līsbetes pasaules uztveri. 

Redzēs, kā Holivudas izskatīsies pārējās triloģijas daļas. :)  

0 0 atbildēt

Hmm, šo filmu sāku skatīties, bet tā arī nenoskatījos. Galīgi nepiesaistīja.

0 0 atbildēt

man maajaas ir taa graamata un taa saucas ''meitene kas izpostija sirseņu pūzni'' (un es dievinu to grāmatu)

0 0 atbildēt