local-stats-pixel fb-conv-api

Mazliet par Rammstein5

Kas kopīgs koncertiem bagātiem ar pirotehniku un specefektiem, lielam daudzumam kailuma, kanibālismam,trakai Sniegbaltītei, reliģiozam fanātismam, alpīnistiem, nacismam, skudrām, vilkačiem un rešņiem?

Ja neizlasīji virsrakstu tad izlasi to!

Ja izlasīji un tik un tā nesaprati, kas tad tam visam ir kopīgs - Rammstein. Tie visi ir tēli vai kadri no dažādiem šīs grupas klipiem. Brīdī, kad izlasīju, ka mana sirdij tuvākā grupa jau no agras bērnības (neskatoties uz to, ka 7-8 gadu vecumā no vācu valodas neko nesapratu) koncertēs jūnijā Tallinā (Jāsaka šī grupa Baltijā, tajā skaitā Latvijā jau vairrākārt ir koncertējusi) bija grūti atturēties no nelielas raksta izveides par šo grupu.

Raksta beigās paraugmateriāliem pielikšu arī viņu klipus - tiesa noteikti ne šokējošākos, jo ja pievienošu tos raksts visticamāk pārceļos uz šoka vai t+ sadaļām. Tos, spocēni meklējiet paši youtubē.

Tātad iesākumā, Rammstein ir vācu grupa. Latviski Rammstein aptuveni nozīmētu akmeņkali. Tiesa nosaukums ir par godu Ramšteinas-Mūzenbahas aero šova traģēdijai 1988. gadā. Šī grupa skaitās pa vidu starp alternatīvo, industriālo un šokroku. Kopā šī grupa ir jau no "deviņdesmito" gadu sākuma. Grupas sastāvā ir Tills Lindemans (Galvenais vokāls), Ričards Kruspe (galvenā ģitāra un bekvokāls), Pauls Landers (Ritma ģitāra un bekvokāls), Olivers "Ollijs" Rīdels (basģitāra), Kristofs "Dūms" Šneiders (bungas un elektriskās perkūsijas) un Kristians "Pārsla" Lorencs (klavieres).

Grupas pirmais albūms ir "Herzeleid", kurš izdots 1995. gadā. Pēc šī ir izdoti vēl 6 studijas albūmi (Sehnsucht 1997., Mutter 2001., Reise Reise 2004., Rosenrot 2005., Liebe ist fur Alle da 2009., Made in Germany 2011.), 2 koncertalbūmi (Live aus Berlin 1997., Volkerball 2006.), kā arī neskaitāmi dažāda veida singlu un remiksu albūmi.

Tiem, kas zina šo grupu nebūs pārsteigums ne jautājums, ko izteicu ievadā, kurā minēju dažādus tēlus, ne arī tas kāpēc ne visus viņu klipus uzdrošinus likt šajā rakstā. Skaidrojums tie, kuri nezin. Rammstein jau no pirmssākumiem ir izcēlies ar dziesmu tekstiem par skarbām tēmām, reizēm pat pārāk skarbām, kā arī viņu klipos netrūkst kailuma, seksualizētu ainu utt. Piemēram, "Mein Teil", kas ir dziesma no albūma "Reise, Reise" tiek apdziedāts Berlīnes kanibāla skandāls, "Rosenrot" no albūma ar šo pašu nosaukumu tiek rādītas ainas, kā izturās reliģiski fanātiķi, "Mann Gegen Mann", no šī paša albūma daļas izpildītāju apģerbs ir niecīgs, dažiem tāda vispār nav, "Stripped" no singlu albūma "Keine Engel" ir redzami dāmu "nipeļi" un par dziesmu "Pussy" no "Liebe ist fūr alle da" labāk nemaz neizteikties.

Rammstein dziesmas vairākārt ir izmantotas kā filmu skaņu celiņš. Kā, piemērus var minēt "Rammstein" no filmas "Lost Highway", "Feur Frei" no labi zināmā aktiera Vina Dīzela filmas "XXX" un "Du Hast", kurš ir izmantots filmā "Matrikss".

Rammstein nav kautrējušies arī remiksēt citu izpildītaju dziesmas. Šeit, kā piemērus jāmin remiksi divu "astoņdesmito" gadu sintpopa grupu Depeche Mode un Craftwerk, attiecīgi "Stripped" un "Das Modell". Interesants fakts, ka "depešu" Stripped ir remiksējis arī cits populārs vācu mūziķis - Scooter. Bez šīs dziesmas Rammstein ir remiksējuši arī Ramones - "Pet Semetary" un krievu rokgrupas gabalu "Schtiel", ko arī dzied krieviski.

Rammstein ir samēra patriotiska grupa, absolūti lielākā daļa dziesmu ir vācu valodā. Lai arī laika gaitā vairākām dziesmām ir izveidotas kavervirsijas (šobrīd runāju par paša Rammstein veidotām kaverversijām) angliski ir tikai daļēji "Amerika" unpilnīgi angliski jau pieminētā "Stripped", kā arī krieviski "Schtiel" un "Moskau" un spāniski "Te quero Putta".

Paldies tiem, kas izlasīja. Patīkamu klausīšanos, kā godīgs cilvēks gan brīdinu - ja nepatīk šokējošas ainas, vācu valoda utt. - labak nemaz nemēģināt.

164 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Nu Tills ir ļoti interesanta personība, ...Tils bija VDR izlases sastāvā Eiropas junioru peldēšanas čempionātā. Viņam vajadzēja piedalīties 1980. gada olimpiādē Maskavā.....un viss aizgāja citādi dēļ meitenes.....☺☺☺
7 0 atbildēt
Austiņās dārdinu tagad Ich tu dir weh. Jauka dziesmiņa ^_^
3 0 atbildēt

Raksts ir daļēji pareizs... Rammstein nav tulkojuma. Ramstein ir maza pilsētiņa, kur atrodas ASV karabāze, kurā kā autors minēja - notika traģēdija. Grupa izveidojās 1993. gadā un gadus iepriekš jau visi bija pazīstami, bet katrs spēlēja savā grupā... bet pēdējās bija FEELING B - kurā spēlēja Šnaiders, Flake un Pauls Landers. Un pārējie atsevišķās grupās, tikai Ričards, Tils un Olivers jau satikās agrāk, kad 1989. gadā kopīgi devās ceļojumā uz Ameriku, kurā iemantoja enerģiju, lai radītu tādu mūziku - tikai vāciskāku. Un domājot grupas nosaukumu, kāds no viņiem uzzīmēja uz busiņa uzrakstu - ''Rammstein-Flugshau''... un ar ''mm'', jo nezināja, ka pilsēta rakstās ar 1 m burtu. Un viņiem palaimējās ar ierakstu 1. albumā, jo viņi 1994. gadā piedalijās jauno grupu konkursā un Rammstein sastāvēja no Tila, Olivera, Ričarda un Šnaidera... beigās pārvilinot Paulu un Flake no Feeling-B... kur uzvarēja un viņi varēja ierakstīt savus pirmos demo gabalus profesionālā studijā Zviedrijā pie producenta Jakoba Helnera, kurš bija viņu producents līdz pēdējam albumam 2009. gadā. Nav tāda albūma - KEINE ENGEL... tas ir Krievu pirātu izdomājums... Stripped ir pieejams tikai singla versijā, kas iznāca 1998.gadā, nopērkot no Depeche Mode tekstu. Vai Sehnsucht albūma dažās versijās, vai Vinila izlaidumā, kas iznāca 2016. gadā... dziesma ''Schtiel'' nav Rammstein, bet tas ir veltījums Krievu baikeriem, kurā sadarbojās Tils un Ričards 2000.g. Rammstein sākumā dziedāja angliski savos demo, bet tas negāja ar mūziku un ierakstkompānijas uzspieda šo punktu, bet Rammstein atteicās un izdeva albūmus un singlus ar izdevējiem ''MOTOR'', kas bija vācu ierakstkompānija, līdz 2002. gadā ar singlu ''Feuer Frei!'' un ''Mutter'' to sāka izdot Universal... Un par viņu popularitāti. Daudzi domā, ka viņi populāri palika tikai pēc 2001. gada... bet Rammstein 1996. gadā pamanija Amerikāņu grupas, kuras viesojās Vācu festivālā.... un viņas aicināja Rammstein uz USA.. viņi atrada savu aģentu.. un 1.koncerts bija Ņujorkā 30 cilvēkiem. Izmantojot pirotehniku, Amerikāņi bija stāvā sajūsmā un Amerikāņi viņus iemīlēja. Arī 2001. gadā Amerikā, vasarā viņi nospēlēja 50 koncertus, bet pēc terroraksta 11.septembrī... Flake aizmuka uz Eiropu un tā Rammstein paņēma pauzi no Amerikas un uzsāka uzstāties Eiropā... un pirmais koncerts pēc 10 gadu pārtraukuma notika 2010. gada 11. decembrī - Madison Square Garden, kuru izpārdeva 18.500 faniem pa nieka 25min... un tā ir dokumentēta DVD/Blu-Ray - Rammstein ''Amerika''.

0 0 atbildēt