local-stats-pixel fb-conv-api

Mana filmu izlase.1

Kā jau mēs katrs, arī es esmu liels filmu cienītājs. Dienā noskatos vismaz divas filmas, taču tas nav galvenais. Gribu padalīties ar filmām, kuras uz mani ir atstājušas lielu iespaidu. Šis raksts satur ''spoilerus''

1) Fight Club (Cīņas klubs)

Šo filmu noskatījos gadu pēc filmas izlaišanas (2000) un būdams gados jaunāks, es īsti neizpratu filmas patieso būtību, taču pa lielam man viss bija skaidrs. Pēc atkārtotas filmas noskatīšanās, tā burtiski mainīja manu dzīves uztveri un izturēšanos.

Filma stāsta par vīru, kas cieš no bezmiega un pārslodzes darbā, satiekot Tailera tēlu lidmašīnā, viņa dzīve burtiski izmainās. Viņi izdomā terapiju, kā cilvēki var atbrīvoties no agresijas, kas mīt viņos. Tā visa pamatā ir nelegāla cīņu klubu organizēšana, šī lieta iet kā pa diedziņu, līdz viņi sastop juteklisko un ekscentrisko sievieti, kas liek viņiem aizmirst visu pārējo.

2) Memento (Nav tiešā tūlkojuma)

Šo filmu vēl līdz galam nēesmu izpratis, kaut vai esmu to noskatījies vairākas reizes, jo katrs to var saprast savādāk. Šī filma vēsta par Leonardu, kurš dēļ galvas traumas neatcerās neko vairāk par divām minūtēm, šo traumu Leonardam radīja divi bandīti, kas nogalināja viņa sievu. Taču Leonards nerimsies, līdz neatradīs sievas slepkavu un neatriebsies. Taču varbūt viņš pats pie tā visa ir vainīgs?

3) The Game (Spēle)

Filmu nesaprast nav iespējams, taču ir vairāki brīži, kas var rast izbrīnu un neskaidrību. Filmu esmu noskatījies vairāk nekā sešas reizes un varu to skatīties bez gala. Filma stāsta par turīgu baņķieri - Nikolasu. Visa Nikolasa dzīve ir apbrīnojami sakārtota, taču neskatoties uz bagātību, Nikolas ir ļoti vientuļš. Tik vientuļš, ka pat savu šampanieša glāzi svētkos saskandina ar savu spoguļa attēlu. Izrādās, ka Nikolasa tēvs savā dzimšanas dienā izdarīja slepkavību Nikolasa acu priekšā, nolecot no jumta. Sasniedzot tēva vecumu, Nikolass no brāļa dāvanā saņem īpašu kartīti, kas viņam piešķir tiesības piedalīties ļoti dārgā un riskantā spēlē, kuru varēsiet izbaudīt filmas laikā.

4) The Usual Suspects (Parastie aizdomās turamie)

Visizcilākā atmaskošanas filma, kuru esmu līdz šim redzējis, neskaitot ''Se7en''.

Noskatoties filmu nebūs iespējams to nenoskatīties vēlreiz, jo beigas iespējams sapratīs visi, taču līdz beigām loģiski filmu izpratīs tikai retais... Filma stāsta par detektīviem, kas dzen pēdas kravas automašīnas nolaupīšanai Ņujorkā, tiek arestēti pieci blēži un aizvesti uz nopratināšanu. Viens no šiem vīriem ir vainīgs, un viņi visi izplāno nelielu atriebības operāciju pret policiju. Operācija norit visai veiksmīgi, bet tad tie sāk sajust izcilā prāta Sozes tuvumu. Arvien atklājās, ka kāds no viņiem dzīves laikā ir nodarījis pāri Sozem, tāpēc tagad viņiem par to būs jāsamaksā. Atmaksas uzdevums aiz sevis atstāj veselus 27 beigtus vīrus un 91 milijonu vērtu narkotiku naudu. Izdzīvojušie ir tikai pārbiedēti Ungāru teroristi un Verbals Klints (blēdis). Viņu izprašņājot, policija uzzina neticamu stāstu, kas ir sācies pirms nepilnām sešām nedēļām ar šo piecu blēžu arestēšanu, ko es jau minēju sākumā. Taču, kas tad ir Kaizers Soze?

Šī filma ieguva veselus divus Oskarus, par labāko ''otrā plāna'' aktieri, kā arī par visizcilāko ''orģinālscenāriju''.

5) Identity (Identitāte)

Šo filmu iesaku skatīties uz vakara pusi, jo tā sniegs patiešām asas izjūtas un baiļu sajūtu.

Filma stāsta par to, cik patiesībā neizprotama ir cilvēku psihe un, cik viegli ir pašam sev noticēt. Nedaudz par filmu.. Ir situsi nakts stunda, ārā gāž lietus un visi ceļi ir noplūduši, vienīgais patvērums cilvēkiem ir mazais motelītis, kura īstais pārvaldnieks ir miris. Motelī satiekās desmit cilvēki - jaunlaulāto pāris, prostitūta, TV zvaigzne un viņas šoferis, policists, slepkava un ģimene. Filmas gaitā notiek nežēlīgas slepkavības, taču kurš gan varētu būt vainīgais? Slepkava? Nedomāju viss.

Paldies, ka izlasīji! Novērtē šo rakstu, pa cik šis ir mans pats, pats pirmais raksts.

22 7 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
The game arī mans favorīts lieliski aktieri un pati filma liek uzdot nebeidzamus jautajums lidz pat pašām lieliskajam beigam :-)
1 0 atbildēt