local-stats-pixel fb-conv-api

Last Night I Dreamt...7

18 0

Pieci labākie koveri A. Tērnera versijā

Šās nedēļas sākumā ar boifriendu bijām aizšāvuši līdz Blekpūlei. Tas ir kūrorts Anglijas ziemeļos pie Īrijas jūras. Iepriekšējā nedēļa Mančesterā bija bijusi ļoti, ļoti karsta, kā tiešā, tā pārnestā nozīmē, taču tad, kad mēs nonācām pie jūras, laiks bija nomācies un pat smidzināja. Tā jau ir, es nodomāju, tikai angļi un trakie brauc uz pludmali, kad līst... Kaut kādam valdzinājumam un romantikai tajā visā gan vajadzētu būt.

Čalis sāka skatīties "On The Buses", es sāku skatīties kaut ko citu, kam normāli man neatliek laika.

Kāpēc gan neuztaisīt topu?

Pati pirmā nenoliedzami ir "Last Night I Dreamt (That Somebody Loved Me)". Oriģinālā tā ir "The Smiths" dziesma. Es nedomāju, ka mana īpašā "mīlestība" pret Morisiju vēl būtu jāreklamē, taču šis ir izņēmuma gadījums... Kopš pagājušās vasaras viena no pašām drāztākajām dziesmām manā playlist. Man telefonā gan ir Mančesteras variants, kam, manuprāt, ir labāka un ne tik musorīgi dobja skaņa. Klips ir no Londonas, taču man šķiet, ka noskaņa kaut kādā mērā ir atbilstošāka dziesmai, un arī stārs uz aci pirmajā momentā izskatās mazāk piemaucies nekā Mančesterā. Taču tas droši vien ir "wishful thinking", proti, vēlamā iedomāšanās reāla vietā, ja ņem vērā, ka Londonas koncerti bija noslēdzošā daļa "The Last Shadow Puppets" Anglijas tūrē.

"You Know I'm No Good". Oriģinālā Eimijas Vainhausas gabals. Dziesma ir interesanta kaut vai ar to, ka viņš nav tekstā izmainījis ne zilbi, tas tādēļ izklausās, maigi sakot - divdomīgi:
"You [he] said "what did you do with him today?",
And sniffed me out like I was Tanqueray."
Un:
"Upstairs in bed with my ex boy,
He's in a place, but I can't get joy,
Thinking of you in the final throes
This is when my buzzer goes".
Neņemtos šito fragmentu pārtulkot, taču ļoti ceru, ka ir skaidrs, par ko tas ir. K. Dimiteram, to izdzirdot Aleksa versijā, nenoliedzami nāktos uztaisīt harikiri.
Daži paskaidrojumi. "Tanqueray"- džina šķirne. "Stella" - alus šķirne "Stella Artois". "Carpet burns" ir nobrāzumi, kas rodas drāžoties uz paklāja "doggie style"... vai arī vienkārši intensīvi to darot uz paklāja jebkādā versijā.

On A Mission". Oriģināls pieder "Katy B". Nav ne mazākās jausmas, kas šī jaunā dāma ir, taču oriģinālu esmu dzirdējusi kaut kad darbā. Tas ir ļoti atšķirīgs, un man uz sitienu nepieleca, kāpēc es šai dziesmai zinu ļirikus.

"Moonage Daydream". Oriģināls - Deivids Bovijs no plates "Ziggy Stardust"... Esmu bijusi šausmīga Bovija fane. Kādus gadus. Taču šī versija ir labāka par oriģinālu. "Ziggy Stardust" man nekad nav paticis. Ja godīgi, labāks ir "The Man Who Sold The World", 'Hunky Dory", Alladin Sane", "Diamond Dogs", "Young Americans", manā skatījumā viens no labākajiem albumiem "Station To Station", visa Berlīnes triloģija, "Black Tie White Noise" un "Outside", pārējais viss ir lielākā vai mazākā mērā kraps. Un "Earthling" ir pārproducēts. Aleksa vokāls ir labāks nekā Bovija. Vienmēr, skatoties šo klipu domāju, vispār jau "dzīvajā", skatoties uz abiem, domāju, kāpēc Keins izskatās nesalīdzināmi savāktāks par Aleksu. Dzer mazāk, vai arī labāk var turēt. Jo visa grupa ir "pizģec katjonku", basists vispār iespārda, planieris konkrētais.

"Is It What You Wanted?" Leonard Cohen. Man pirmajā brīdī nepatika. Man arī šobrīd nepatīk klips. Taču, salīdzinājumā ar oriģinālu, Aleksam ir krietni spēcīgāks vokāls.

18 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt

Ievieto video un zem video tekstu. Palabo, autor, būs skatāmāks raksts. emotion

0 0 atbildēt
Es fanoju tikai par AC/DC!!!
0 0 atbildēt

Es nevarētu teikt, ka es par kādu dikti fanoju, jo manas emocijas pat pret Tērneru ir stipri dalītas - yes/no, latviešu valodā izsakoties - viens grāvis un pēc kāda brīža - otrs. Un mainīties tas var skaitītu sekunžu laikā, gandrīz vai tajā pašā momentā. Jo īpaši, skatoties uz puisi "dzīvajā". Es, protams, varu ņerkstēt kā bada kuņa par šādiem un tādiem viņa personības izpausmes aspektiem, taču šovakar, braucot mājās no darba, man atkal pieleca, cik ļoti labs un talantīgs tekstu autors viņš tomēr ir. Un viena no iezīmēm ir tā, ka viņš nerīmē kā vairums tekstu autoru, kur klišeja ir pantiņš - piedziedājums. 

Kaut vai šis.

"Brianstorm"

Brian Top marks for not trying So kind of you to bless us With your effortlessness We're grateful, so strangely comforted And I wonder Are you putting us under 'Cause we can't take our eyes Off the t-shirt and ties combination? Well, see you later, innovator Some want to kiss, some want to kick you There's not a net you couldn't slip through Or at least that's the impression I get 'Cause you're smooth, and you're wet And she's not aware yet But she's yours She'll be saying, use me Show me the jacuzzi I imagine that it's there, on a plate You're whole rendezvous rate Means that you'll never be frightened To make them wait for a while I doubt it's your style Not to get what you set Out to acquire the eyes are on fire You are the unforecasted storm Hup Calm, collected and commanding (Top marks for not trying) You leave the other stories standing With your renditions and jokes Bet there's hundreds of blokes That have wept 'cause you've stolen their Thunder Are you putting us under 'Cause we can't take our eyes Off the t-shirt and ties combination Well, see you later, innovator

0 0 atbildēt