local-stats-pixel fb-conv-api

Kino mājaslapu slēgšana / Mans viedoklis100

260 5

Šorīt vairākos ziņu portālos ir raksti par likumsargu viņuprāt izdarītu 'varoņdarbu', kas ir divu mājaslapu cinemalive.tv un movieslv.com likvidācija.
Bet kāda jēga ir no šī ? Rakstā mans viedoklis par to kādi ir mīnusi šo lapu likvidācijai.


Sāksim jau ar to , kad šo mājaslapu pārkāpums bija , ka viņiem nemaz nebija licences , lai ļautu cilvēkiem straumēt šīs filmas, bet mājaslapas katru dienu apmeklēja vairāki tūkstoši cilvēku.
Šie cilvēki pavadīja laiku skatoties filmas, kuras bija iztulkotas un pat jaunākās filmas bija pieejamas ar latviešu subtitriem.
Es no šajām abām skatījos Cinemalive.
Filmu kvalitāte bija laba, arī mājaslapa bija droša, vienīgi bija reklāmas par kazino un tās rādījās 3 reizes. Tās bija mājaslapas ienākumu avots , vismaz tā bija droša , nevarēja noķert vīrusus.

Komentāros bija izskanējuši pārmetumi par to , ka maziem bērniem vairs nebūs kur skatīties multenes latviski. Kad bija šī mājaslapa mani brāļi, kuriem ir 5 gadi arī skatījās dažas filmas tur.
Youtube nav atrodamas daudz multenes latviski, tāpēc viņi skatās angliski , bet daļa nav nemaz oriģinālās ir parodijas , kuras bērnus pavedina uz muļkībām.
No Latvijas tā jau brauc cilvēki prom, drīz bērni runās angliski labāk , nekā latviski.
Arī es bērnību pavadīju skatoties filmas šādās mājaslapās ( drīz man būs 16 ) un savā ziņā angļu valodu arī nedaudz zinu no filmām, jau kopš bērnības.
Protams var vest bērnus uz kino , bet kino nevari pārslēgt filmu , ja atnāci , tad skaties visu. Uz bērniem tas nestrādā , jo viņiem viss apnīk ātri.
Arī pieaugušie , kuri dodas uz kino nevēlas maksāt par sliktu filmu.
Ir pieejami pakalpojumi Shortcut, Viaplay, Tvplay un pirms 2 gadiem Latvijā ienākušais Netflix, tomēr tas nav risinājums. Cilvēki nevēlas maksāt par to naudu.

Protams , ka filmu autoriem šīs nelegālās mājaslapas sagādā zaudējumus un galvassāpes, bet tā tas ir bijis vienmēr, ka tavu radīto saturu zags un ar to ir jāsamierinās. Tiks dzēstas un radītas vēl un vēl mājaslapas. To nevar apkarot.
Varbūt visu to laiku un naudu ko viņi tērē , tvarstot šo mājaslapu uzturētājus varētu ieguldīt lietās , kuras patiešām vajadzētu apkarot.
Filmas cilvēku dzīvei nevar nodarīt ļaunumu.
Un pat ja tiešām šīs apkarošanas mērķis ir tāds, ka cilvēki ies uz kino, tad viņi maldās.
Vai man dzīvojot laukos tuvumā ir kino ?
Tuvākais ir pilsētā, kas ir 25 km no manis , bet to remontē. Vietējā kultūras namā tiek sadarbībā ar Kinopunktu rādītas filmas, nākamā būs 'Paradīze 89' , vasarā izmantoju iespēju redzēt 'Ātrie igauņu puiši' , tomēr tas nav risinājums.

Es pati vēlos strādāt kino industrijā, varbūt es pati būšu dusmīga par to , ka manu saturu zog, bet es to vismaz padarītu pieejamu. Pēc 9 klases vēlos mācīties videooperatora profesiju ( tur viss ir iekļauts , kas saistīts ar kino ) un man ir jāzina jaunākās filmas un vispār kas tur tagad notiek , jo kino un vispār video lietas ir vienas no tajām industrijām, kuras mainās ļoti strauji. Kā to es tagad zināšu bez pieejas jaunākajam kino ?

Var izmantot ārzemju mājaslapas, bet tām nav uzticības, jo tajās ieejot tiek mestas citas lapas, kuras mainās ļoti strauji un tajā brīdī tu esi baigi sabijies, jo esi iespējamā vīrusa upuris.
Dailymotion ir droša lapa, bet tur nav daudz ko redzēt.

Ko no šī visa var pateikt - Nelegālā kino mājaslapu apkarošana ir bezjēdzīga un vispār nelegālo lietu apkarošana ir bezjēdzīga , jo cilvēki vienmēr atradīs veidu , kā no tā izbēgt. emotion

260 5 100 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 100

0/2000

"Protams , ka filmu autoriem šīs nelegālās mājaslapas sagādā zaudējumus un galvassāpes"

Kādām mazbudžeta parodijām, varbūt, jā. Lielām kino industrijām, kuri atpelna simtiem miljonu, protams, ja filma ir veiksmīga, tad zaudējumi ar pāris tūkstošu nelikumīgu skatījumu, ir tas pats, kas teikt, ka roltoni atņem, pasaules slaveniem restorāniem un pavāriem, klientus un naudu.   emotion  

32 0 atbildēt

Valsts vara tikai pierāda to, ka labāk un vienkāršāk sodīt tos, kurus visvieglāk noķert un kas vismazāk kādam kaitē. Bet lielie zagļi? Jāaa nu lielos nav tik vienkārši, lielajiem ir dārgi advokāti kuri valsti var čakarēt gadiem un turpināt nodarboties ar nelikumībām

Ā un starp citu, youtubē jau sen var ielikt veselu filmu un par to nekas nebūs  emotion 

28 0 atbildēt
Es vakar biju kino - 6, 50 eur noplēsa. Labi, liels ekrāns, no skaņas krēsls trīc, bet 6, 50 euro! Es labāk pa velti datorā noskatos kaut 5 reizes.
16 2 atbildēt

Nu un kas tieši mainīsies, skatīšos filmas angliski, citās lapās, ja policija aizliegs piekļuvi tām no Latvijas, izmantošu tor browser, šajā cīņā nav iespējams uzvarēt.

Būtībā šo vietņu slēgšana ir vienkārša rakstā minēto vietņu lobēšana kopā ar policiju, jo kurš gan maksās naudu, par to , ko iespējams saņemt par velti, šobrīd policija aizstāv nevis valsts intereses, bet gan šos komersantus.  

13 0 atbildēt

Tu pati nonāc pretrunās. Negribi maksāt, bet gribi kvalitāti. Un nākotnē pati vēlies strādāt filmu industrijā un saņemt par to piķi. Un īsti nesaprotu Tavu, kāda rutka pēc filmu veidotājiem (tāpat arī mūzikas radītājiem) būtu jāsamierinās, ka viņus apzog tādi liekēži kā Tu? Varbūt tad es tagad arī iešu un regulāri zagšu Tavu algu no Tavas kabatas? Neesi filmu veidotāja, neesi mūziķe? Man vienalga! Ar ko tad Tu esi priviliģētāka par viņiem? Ņemšu un zagšu.

Un kas tas par argumentu, ka nevēlas maksāt naudu? Es arī par maizi negribu maksāt naudu. Un? Vai tāpēc es tagad iešu beķerejas apzagt, jo man vnk negribas maksāt? Ja vēl tie shortcut, viaplay vai netflix būtu kaut kas neizmērojami dārgs, bet cena ir pietiekami adekvāta un sagremojama. Par Netflix abonementa cenu Tu labi ja dabūtu vienu biļeti uz lētāko kino seansu.

Patiesi fascinē šī letiņu-mazo zagļu filosofija. Nudien. Un tad šādi te cilvēki bļauj uz valdību, ka tie ir tie lielie zagļi, bet re - no šādiem te cilvēkiem kā šī raksta autore tādi arī izaug. Tikai atšķirība šobrīd ir tā, ka zagšanas apmēri samazinās.

Raksta autorei ieteiktu: 1) pabeigt skolu 2) iemācīties beidzot gramatiku 3) pašai reiz nopelnīt kādu centu un izjust, kā ir, kad kāds to nozog.

 emotion 

13 2 atbildēt

Būšu godīgs, man vienalga. Ja te ir teikts, ka šāda rīcība nepalīdzēs apturēt nelegālu skatīšanos, tad nemaz šī raksta te nebūtu. Tā kā raksts ir, tas pierāda, ka sistēma daļēji, bet strādā. Ja kādā vietā tiktu pārdoti zagti auto par lētāku cenu, cilvēki pirktu, taču to arī apkarotu, tāpat būtu tie, kam nepatiktu šī apkarošana. Zagšana ir un bija vienmēr un visur, taču tas nenozīmē, ka to dēļ tā jāpārstāj apkarot, pretējā gadījumā būtu haoss jebkurā sfērā. Otrkārt, nevaru saprast cilvēkus, kas žēlojas uz to, ka bezmaksas nevar paskatīties filmas latviski, ja esi patriots un gribi atbalstīt latviešu valodu un latviešus, tad esi patriots un maksā latviešiem, kas tulko vai taisa filmas latviešu valodā, citādi šis arguments tiek pielietots tikai no tev izdevīgas puses. Treškārt, par nevēlēšanos vai nespēju maksāt, es arī nevēlos maksāt par daudzām lietām, taču, ja gribi to izmantot, tad maksā. Ja nespēj maksāt, tad dotā manta tev nav pieejama un punkts, neatkarīgi no tā, vai tā ir divstāvu māja, filma vai drēbes. Uz tā arī viss balstās, cilvēki grib, lai tiem būtu izklaide, ko tie nevar atļauties. Tas, ka visi apkārt zog, nenozīmē, kā arī man drīkst. Tas tikai pierāda mūsu, kā cilvēku, vienu no būtībām, ja mēs zinam, ka varam nozagt un netiksim noķerti, tad mēs to darīsim, tomēr tas NAV pareizi. Neskatoties uz to, mēs vēlāk nodiršam cilvēku, kurš veikalā nozadzis alus pudeli, bet viņš takš arī nevarēja to atļauties, ar ko esam labāki par viņu?

Un visbeidzot, mēs dzīvojam pasaulē, kur jāmāk apčakarēt, vai nu apčakarēs tevi, vai arī apčakarēsi tu, ja tev ir liegta pieeja kādam resursam, tad iemācies izmantot citus, ja tie ir aizbloķēti, iemācies to apiet,ja mājaslapās parādījās biedējošas reklāmas, tad bloķē tās, ja baidies no vīrusiem, tad uzstādi aizsardzību. Uzvarēs tas, kam pirmajam apniks vai aptrūks idejas, vienkārši daudzi nav gatavi pietiekami ilgi mocīties, lai sasniegtu mērķi, kas atkal ir pierādījums tam, ka sistēma daļēji strādā, tā ierobežo tos, kas nemāk to apiet.

Pavisam cita lieta ir valdības pofigisms uz to. Ir mazāk attīstītas un ekonomiski vājākas valstis, kuras ir spējušas sasniegt to, ka viņu tirgos tās pašas filmas, dziesmas, spēles, literatūra un pārējais, kas nāk no citām valstīm tiek pārdots par mazāku cenu, jo iedzīvotāji nespēj atļauties to pašu cenu, kāda tiek uzstādīta augstāk attīstītām valstīm. Tas, ka valsts mūsu labā neko nedara nav forši, taču arī mēs neko nedaram, lai valsts kaut ko darītu mūsu labā, tādēļ arī žēlojamies.

Jebkurā gadījumā, es pacentos apskatīt tēmu no vairākiem skatapunktiem, taču neatkarīgi no tā visa, es uzskatu, ka tavs raksts ir diezgan bezjēdzīga žēlošanās uz to, ka tika aiztaisītas mīļākās mājaslapas, kuras tāpat rīkojās nelegāli. Tu to zināji, viņi to zināja, visi uzņemās risku, galu galā mājaslapa tika aizvērta vai bloķēta vai kas tur. Tu apzinājies, ka tas var notikt, nav ko žēloties.

10 0 atbildēt

Kamēr nebūs pieejams viens portāls vais sistēma, kur samaksājot abonēšanas maksu varu legāli skatīties jebkuru filmu vai seriālu, tikmēr kačāšu. Dēļ stulbā ģeoblokinga un citām izgudrotam fīčam, lai skatītos 6 seriālus jātaisa konti vismaz 2 portālos (un protams arī jāmaksā atsevišķi). Paši filmu izplatītāji visu ir sačakarējuši ar mūžīgo tirgus specificēšanu utt. - ir 21. gadsims un internetā robežas būvēt ir bezjēdzīgi.

9 0 atbildēt

Ja filma ir laba, tad eju uz kino, netkarīgi no tā vai tā ir pieejama netā..

Ja muzika patīk - eju uz koncertu..

Reālie zaudējumi ir tikai tiem kas par lielu naudu cenšās pārdot sū...

Arī par muziku, nu nepirkšu es visu disku, ja patīk 1 dziesma, par vienu dziesmu esmu gatavs samaksāt tos dažus desmitus centu..  Nez kāpēc Latviešu muziku tādā veidā netirgo - nu ja netirgo tad klausīšos nelegālo - paši vainīgi ja nemāk pārdot savu preci.. 

a - ja kas online var skatīties tikai kautkādus seriālus - filmu tomēr labāk ir torentos nokačāt labā kvalitātē un noskatīties uz TV - kur ekrāns tomēr ir savas 2 reizes lielāks...

8 0 atbildēt

Un šis nav ne pirmais, ne pēdējais likumsargu izdarītais "varoņdarbs" emotion  emotion  emotion 

7 0 atbildēt

Man nedaudz nepatīkami palika lasot rakstu. Filmas ir izklaide - par to būtu jāmaksā. Tā nav obligāta ikdienas sastāvdaļa. Uzskatīt, ka tev pienākas viss par brīvu un filmām jābūt visur pieejamām visās valodās ir absurdi.

4 0 atbildēt

Pieejamas filmas un mulfilmas latviešu valodā lēti nebūs nekad. Viena iemesla dēļ, pat nesanāks atpelnīt naudu kas tiktu tērēta licensēm vai tūlkošanai un ierunāšanai. Latviešu ir parāk maz. No nepilniem 2 milj cik maskātu un skatītos? Pat ja taisa un netflix principa un ievieš teiksim 15 euro mēneša maksu pat mazliet neatpelnītu naudu. VIenīgais risinājums ir ja valsts pati iesaistās un sedz lielāko daļu izdevumu, bet ar LV valdību tas nekad nenotiks, vieņiem pie kājas par LV valodas lietojumu. Tā ka iespējas skaīties legāli filmas LV valodā ir ļoti ierobežotas. 

4 0 atbildēt
Tāda jēga, ka ir vēl tik un tik lapu, kur skatīties, es savu twd vienmēr atrodu, vienīgi ja nemāk angliski, tad tā…
3 0 atbildēt

Un par tulkošanu, licenzēm, ierunāšanu arī ir fufelis. Vai tad grūti dabūt patstāvīgās licenzes 90., agro 2000. filmām, kaudzēm dokumentāro filmu, pasenām disneja multenēm, tulkotajiem seriāliem, raidījumiem, kuru jau agrāk ir rādīti televīzijā? Jā, jaunākā kulta seriāla sērija būs ''kanā'', bet arī pirms 5-10 gadiem bija tonnām ko skatīties, tikai jāgrābjas arhīvos, bet neviena telekompānija jau negrib to darīt. Pat gadu vecu filmu, sevišķi palētu komēdiju vai šausmeni var dabūt, tik nabadzīgi viņi nav. Vienkārši grib kāst naudu, paši darbu neieguldot.

3 0 atbildēt

Lobītie pipari. Tapec domaju ka nevaru vairs filmas paluret. Kur tagad lai skatos latviski? Taja jaukaja tvplay? Tur kkada henna

3 0 atbildēt

Tā vien šķiet, ka autors ir spējīgs uz dziļāku analīzi nekā lielākā daļa deputātu, bet reāli autortiesības vajadzētu padarīt elastīgākas, jo tas ir par šķērsli pieejamībai. Tehnoloģija jau krietni vien ir apsteigusi autortiesību laikus. 

4 1 atbildēt
Nevienu no šīm mājaslapām neizmantoju, tāpēc dzīvē to slēgšana man neko nemaina
3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
pohu* skatisimies arzemju lapaas
2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai tu skaties filmas/seriālus online latviešu valodā bez maksas?

Cits variants: Skatījos, likvidēja mājaslapas.

2 0 atbildēt

Es ar vēl trim cilvēkiem maksāju par kopējo Netflix kontu, ērti, ātri - 3eur mēnesī. Vienīgi Eiropas netflixam ir daudz mazāka filmu bibliotēka, kā ASV netflixam. Neskaitot Netflix, esmu bijis absolūtais "pirāts" visu mūžu, kā arī neglābjāms kino atkarīgais un labas kvalitātes vergs. In a nutshell - ja par katru lejupielādēto gigabaitu dodu dienu ķurķī, man būtu pāris mūža ieslodzījumi.  emotion Labi, ka nedzīvoju, piemēram, Vācijā.  emotion BET ja es būtu gana turīgs, pavisam noteikti dotu priekšroku biežākiem kino apmeklējumiem un blu-ray disku kolekcijai  emotion 

2 0 atbildēt
« 1  2  3 »