local-stats-pixel fb-conv-api

Kaupera Plaģiāts?27

Tātad, nejauši klausoties 89.2 saklausiju dziesmā "Piano man" By Billy Joel izteikti pamanāmu līdzību dziesmas mūzikā ar Kaupera "Mana dziesma" mūziku. Klausoties dziesmu man tā likās ļoti dzirdēta, taču nevarēju saprast, kāpēc un tad sāku pe sevis dungot un domāt, līdz sāka parādīties vārdi "un dziesma man arī no tās" utt., tad kad tiku pie datora, ieguglēju un tad sapratu, ka tā ir Renāra Kaupera dziesma Mana Dziesma.

Ceru, ka nēsmu vienīgais, kas to pamanīja.





169 14 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000

Līdzība, protams ir, taču neteiktu, ka plaģiāts, pārāk skaļi būtu teikts. Tā tomēr ir ierasta prakse, paņemt kaut ko no kaut kā un samiksēt kopā ar savu stilu, paklausoties tieši 89.2 un vispār mūziku, kas tika izdota līdz 70, 80 gadiem var secināts, ka tik tiešām ļoti daudz arī mūsidenu mainstrīm dziesmas ir līdzīgas tā laika skaņdarbiem. 

28 1 atbildēt

SHUT UP AND ENJOY  THE MUSIC! ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

25 2 atbildēt

Jā, nu ja pietiek nomainīt pavadijuma instumentus, atbrīvoties no sarežģītām starpspēlēm un izdomāt citu tekstu(ā un temps arī cits), lai varētu izbēgt no vārda "plaģiāts", tad ir pienācis laiks lai visi, zin kautvai do-mažora gammu, sāktu "radīt" mūziku :D    Paga, vai tik "Lauzto siržu dziesma" nav pārāk līdzīga "It's my life"?

10 0 atbildēt

+ par Billy Joel !

11 1 atbildēt

Ja kads butu te plagiats tad tas butu Kaupers :) jo Billy Joel dziesma ir daudz vecaka :) 

Bet ja godigi lidzibu nesaskanu lielu :)

7 0 atbildēt

Sākums ir izteikti līdzīgs, bet tomēr ir savādāks. Mūsu E.Dārziņa Melanholisko valsi starptautiski tajā laikā arī neatzina, jo vairākas vietas bija līdzīgas Bethovenam, Mocertam un citiem klasiskā žandra autora darbiem. 'Pastāv iespēja, ka kaurpers šo darbu bija kaut kur var būt dzirdējis, bet iespējams nē. Ir daudz atklātāki paģiāta darbi piem. Linda Līn Baltie lāči no filmas kaukāzas gūstekne, tiaki pārtulkota latviski. u.c

7 0 atbildēt

Pārāk liela līdzība. Protams, bišku pielikts klāt, bet tāpat sauktu es to par plaģiātu.

12 5 atbildēt
 

eeeem. tu nesaprati to,ka kaupers tieši tas, kas ņēmis emotion  stulbāku tu neko pateikt nevarēji tāpēc tu te beigu beigās esi tas neziņā palikušais. 

5 1 atbildēt

Tas ir smieklīgi, Domāju, ka jebkurais dziesmai var atrast "Plaģiātu". Ir grūti uztaisīt kko kas vispār nav bijis.

4 0 atbildēt

Mūzika nepieder ne autoram vai kompānijām, tā pieder tiem, kas ļāva rakstītājam iedomāties ko tādu un mūzika pieder tās klausītājiem.../Dž. Lenons

2 0 atbildēt

u2 vertigo un bronza arī

2 0 atbildēt

Tu esi tiešam dumš vai izliecies ?

3 1 atbildēt

Liidziiba ir tikai pashaa dziesmas saakumaa, peec tam lielaako dalju dziesmas liidziibu nesaskatu.. tas arii viss.. plagjiaats ir skalji teikts, tad jau lielaakaa dalja shodienas muuzikas ir viens liels plagjiaats, jo noteikti var atrast liidziigus fragmentus no 80, 90to gadu muuzikas!

1 0 atbildēt

Pilnīga Kaupera stila dziesma! Gan talanta Renāram atliku likām, gan pašcieņas un labas reputācijas, lai nesniegtos līdz kaut kam, ko pēc tam kāds gudrītis varētu nsaukt par "plaģiātu".

3 2 atbildēt

feiliņš Kauperam emotion

0 0 atbildēt

Ir, Ir līdzība saklausāma :O

0 0 atbildēt

Šo te jau pirms kādiem 2 gadiem piefiksēju. Pilnībā piekrītu, melodija ir smuki nolieta. Bet nu ko var no Kaupera gribēt...

2 5 atbildēt