local-stats-pixel fb-conv-api

Intervija ar latviešu producentu Eye_Depth2

Nav noslēpums, ka mūsdienās mūzikas industrija bez elektroniskās mūzikas praktiski vairs nav iedomājama. Elektroniskā mūzika ir plašs jēdziens ar daudz apakšžanriem - drum and bass, house, progressive house, dubstep, drumstep u.c. Pārsvarā mēs klausamies un novērtējam tikai ārzemnieku producentus, lai gan mūsu pašu Latvijā dzīvo ļoti ātri progresējoši producenti elektroniskajā mūzikā, kas jau tagad ir izsitušies, ja ne Anglijas elektroniskās mūzikas scēna, tad jau Latvijas scēnā noteikti. Viens no tiem ir Eye_Depth a.k.a Nauris Soltums.

Nauris ir 19 gadus vecs jaunietis no Rīgas. Dzimis 1992. gada 7. martā. Bedroom producer jeb latviski – guļamistabas producents. Ar producēšanu nodarbojas jau kā +/- 3 gadus. Izceļās ar savām spējām, praktiski, visos elektroniskās mūzikas žanros.

Ir izlaidis vienu singlu „New Galaxy” zem angļu leibla Dirt, Lies & Audio Black (DLA black). Dziesma „New Galaxy” trackitdown.net kopējā top 100 bija ierindojusies #77 vietā, savukārt dnb/electro kategorijā #7 vietā. 5. augustā zem leibla DLA black tiek paredzēts izlaist viņa pirmo EP, kas sastāvēs no divām dziesmām. Kā arī dziemsa „I love you” zem NuVentura leibla.

Ir strādājis kopā arī ar citiem angļu producentiem/dziedātājiem kā – Macca, Jasmin Knight. Eye_Depth dziesmas „The tears i cry”un „Intertransition” ir arī pāris reizes atkaņotas poļu radiostacijā. Ar dziesmu „Sunday Morning” ir ieguvis 2. vietu žurnāla www.kmag.co.uk veidotajā „unsigned artist competition”.

Nedrīkst aizmirst piebilst, ka Eye_Depth savas dziesmas, kuras liek soundcloudā, ļauj pa brīvu lejuplādēt.

Bija iespēja ar pašu Nauri parunāt caur internetu. Izmantojot iespēju, es viņam uzdevu pāris jautājumus.

Me: Kāpēc vispār tu sāki taisīt pats savu mūziku, kas bija tas, kas tevi šajā lietā piesaistīja?

Eye_Depth: Sāku mācīties taisīt, laikam, tapēc,ka gribēju uzrunāt cilvēkus ar to, ko daru. Iespējams gribēju kaut ko pierādīt gan sev, gan citiem. Tajā visā man piesaista rezultāts un emocijas, kuras rodas producējot kādu konkrētu dziesmu... Zini, aiz katras dziesmas ir savs stāsts ko pastāstīt

Me: Kāda bija tava sajūta, kad saprati, ka tava dziesma "New galaxy" dnb un electro kategorijā ir uzkāpusi līdz 7. vietai ?

Eye_Depth: Kad Lewis ( Leibla menedžeris) man uzrakstija par tiem topiem un manu tūnu, tad biju samērā patīkami pārsteigts :). Dažbrīd uzmetu acis tiem topiem un interesanti bija, ka aiz manis topā (atsevišķās kategorijas) bija palikuši tādi mākslinieki kā netsky u.c., kuri taisa mūziku pavisam citā līmenī.

Me: Klausoties tavas dziesmas soundcloudā nespēju nepmanīt, ka starp dziesmām ir dziesmas, kuras autors ir Little bit wanted. Es sapratu, ka tas ir kaut kāds kopprojekts. Pastāsti bišķin par viņu.

Eye_Depth: Little bit wanted ir duo projekts starp mani un mazāk pazīstamo 2Teas. Kopā esam labi draugi un pazīstam viens otru vairāk nekā 13 gadus (praktiski no bērna kājas draudzējamies). Starpcitu,ja nemaldos,tad tieši es pirms pāris gadiem biju tas, kurš piespieda viņu klausīties kaut ko, kas ir virs 170 sitieniem minūtē :).

Me: Kādi ir tavi turpmākie plāni ? Vai būs iespējams tevi redzēt kaut kur dzīvajā ?

Eye_Depth: Plāni? Man nav konkrētu plānu. Ir sapņi un ir mērķi uz kuriem es tiecos. Ir bijuši šādi tādi piedāvājumi uzspēlēt šur un tur, bet vienmēr esmu atteicies, jo cenšos klausītājam dot to labāko, ko spēju uz doto brīdi un bez jebkādas iepriekšējas prakses līst Dj lauciņā nevēlos :). Esmu domājis iegādāties kādu mazu dj galdu, lai varētu patrenēties mājās, bet tas arī ir viss...

Me: Ko tu ieteiktu tiem, kuri nevar izlemt vai sākt producēt?

Eye_Depth: Iesaku sekot saviem sapņiem un, ja tas ir radīt mūziku,tad viss jau ir pateikts :). Galvenais ir neatlaidīga tiekšanās un dvēseles ielikšana tajā, ko tu dari neatkarīgi no tā vai tā ir mūzika, zīmēšana vai kāda cita nodarbe.







47 7 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Pats kā producents varu pateikt to, ka šim čalim ir ļoti tīri darbi. lielākajai daļai no LV producentiem, kuri kko dara darbos ir visādi nesmukumi un galu galā nekvalitatīvs skanējums.  šiet ir otrādi... Nesaprotu par ko tie pieci mīnusi? kādam skauž? te tiešām atbalsta tikai ledy gagas?

4 1 atbildēt

Much respect veciit!

3 1 atbildēt