local-stats-pixel fb-conv-api

Get Lucky (2013)3

32 0

Tātad šodien laiku īsināju ar 2013. gada gangsterfilmu "Get Lucky".

Lai arī IMDB vērtejums ir relatīvi zems (5.1/10), tomēr filmas reklāmas rullītis piesaistīja un izlēmu, ka šo ir vērts noskatīties.

Filmas sižets vienkāršs un viegli saprotams: Brāļi, Lakijs (Luke Treadaway) and Rafaels (T J Ramini), vienmēr ir dzīvojuši likuma tumšajā pusē. Kad kāds darbiņs noiet greizi, Laikijs nonāk neapskaužamā situācijā - viņš ir parādā lielu naudas summu vietējiem gangsteriem, Sebastianam (Craig Fairbrass) un Krameram (Terry Stone). Lakijs ir spiests pievienoties savam untumainajam brālim Rafaelam lielākajā laupīšanā, ko brāļi jebkad ir veikuši. Kamēr Rafaels plāno spēcīga noziedzības karaļa, Mistera Zigiča (James Cosmo) kazino aplaupīšanu ar viņa paša nepzinīgo rokaspuišu, Niko (Marak Ovarek) un Eli (Jason Maza) palīdzību, Lakija uzmanību no pasākuma novērš viņa sapņu sieviete, Bridžeta (Emily Atack), kurai šķiet ir kāds noslēpums. Filma ir pilna nodevību un negaidītu stāsta pavērsienu, tādēļ jautājums paliek atklāts - kam abi brāļi var uzticēties šajā svarīgajā laupīšanas naktī.

Tātad, filmu tikko kā noskatījos un jāsaka, ka, lai arī vairums aktieru nav plaši pazīstami un filmu var dēvēt par mazbudžetnieku, filma ir viens sasodīti labs britu gangstergabals.

Filma sākās ar vērienu, momentā ieraujot skatītāju savā pasaulē radot patīkamu atmosfēru. Varbūt pie vainas lieliskā aktierspēle. Neizpaliek arī pakaļdzīšanās ar mašīnām, šaušana un citi gangsteru cienīgi izgājieni.

Galvenais varonis ir patīkams tēls, piezemēts, godīgs un uzticīgs. Katrā ziņā raisa simpātijas.

Sižets ir daudzpusīgs, filma seko gan Lakijam, gan citu tēlu savstarpējām attiecībām, tādēļ ir viegli saprast, kādi motīvi varoņus pamudina uz vienu vai otru rīcību.

Filmā iedziļināties ir viegli, sižets ir caurmērā realistisks. Katrā ziņā nav ierasti neloģiskās lietas, kad galveno varoni sašauj 5 vietās un viņš vēl 20 minūtes skraida un spridzina pa labi un pa kreisi.

Lai arī šī ir britu gangsterfilma, filmā nav nekā izteikti pretīga, tādēļ pavisam noteikti var skatīties vakarā kopā ar otro pusīti. Ja rodas jautājums, ko es ar to domāju, tad, piemēram, Killing Them Softly, ir filma, kas veidota priekš džekiem, jo ne joki, ne atmosfēra pavisam noteikti nav piemērota vairumam meiteņu.

No sieviešu skata punkta šajā filmā visticamāk varētu ieinteresēt saite, kas veidojas starp Lakiju un Bridžetu par spīti visam apkārt notiekošajam. Romatika skarbā vidē.

Kā liels pluss noteikti ir tas, ka, lai arī filma ir relatīvi īsa (1h:25min), nobeigums nav sasteigts.

Rezumējot varu teikt, ka filmas vērtējums IMDB ir neadekvāti zems. Es dotu 8 balles no 10.

Viennozīmīgi iesaku noskatīties.


Nākotnē par šo un citām filmām varēsies izlasīt manā blogā.



32 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Iesaku pievienot Filmas Traileri  (Tas arī neaizņem daudz laika)

https://www.youtube.com/watch?v=bSoT8EjMv4Y

emotion

2 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt