local-stats-pixel fb-conv-api

Epic (2013)9

44 0

Šodien prāts uz neko nopietnu nenesās, tādēļ izvēlējos noskatīties 2013. gada animācijas filmu "Epic".

Lai gan filmas nosaukums vedina uz domām par parodijgabalu, patiesībā tas vairāk raksturo filmā notiekošo. Svaiga ideja, labs izpildījums, tēlus ierunājuši labi pazīstami dziedātaji un aktieri.

Filmas sižets sekojošs: EPIC ir 3D animācijas piedzīvojumu komēdija, kas atklāj fantastiku pasauli, kas nelīdzinās nevienai citai. Filmu izstrādājuši ICE AGE un RIO radītāji. EPIC stāsta par mūžīgo cīņu starp labajiem, kuri uztur dabu dzīvu un sliktajiem, kuri par visu vairāk vēlās to iznīcināt. Kad pasaugu meitene tiek maģiski ierauta šajā brīnumainajā pasaulē, viņa apvienojas ar pieredzējušiem kareivjiem.. un dažiem nedaudz smieklīgākiem tēliem, lai glābtu gan viņu pasauli, gan mūsu.

Godīgi sakot, apraksts man par filmu neizteica neko un neradīja vēlmi skatīties, bet man prieks, ka neņēmu aprakstu vērā.

Šī animācijas filma ir visnotaļ baudāma. Ideja par to, ka mums apkārt mežos dzīvo maza mazītiņa civilizācija, putni, sikspārņi u.c. dzīvnieki patiesībā savā starpā komunicē, bet mēs to nevaram redzēt un dzirdēt, jo mums laikam ir cits "ātrums", šī ideja ir tiešām laba.

Stāsts koncentrējas ap meiteni. Mēriju Ketrinu, jeb M.K. (ierunājusi Amanda Seyfried, kas popularitāti guvusi tādās filmās, kā Les Misérables un Mamma Mia!), kas ar meža maģijas palīdzību tiek samazināta līdz "mazās civilizācijas" izmēriem (gluži kā filmā Honey, I Shrunk the Kids, tikai bez zinātnieku iejaukšanās), lai glābtu dabu, kas ir nonākusi nopietnās briesmās.

Nevarētu teikt, ka filmā būtu paši saturīgākie dialogi, bet joki ir labi, nav jēli. Filmas laikā interesi uztur dažādi smieklīgi tēli - niknas peles, iedomīgi un uzjautrinoši gliemeži un gliemji (gliemis uzsver, ka ir liela atšķirība), trijkājains suns un citi interesanti radījumi.

Filma ir tiešām baudāma vienatnē vai draugu kompānijā. Filmas veidotaji padomājuši arī par jokiem priekš pieaugušajiem, tādēļ garlaicīgi nebūs.

IMDB vērtējums šobrīd ir 6.6/10, kas arī aptuveni sakrīt ar manu viedokli. Es dotu 7 balles no 10 un noteikti iesaku noskatīties. Ja ne kas cits, tad vismaz garstāvokli noteikti uzlabos.

Par šo un citām filmām tagad un turpmāk var lasīt manā profilā vai blogā.



44 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

esmu pati bijusi kino teātrī un noskatījusies šo filmu  ideāla, dziļa doma un katram ieskau noskatīties gan jauniem, gan veciem ; )) pamācoša un tiešām filmas laikā nobira asariņas ; ))

0 0 atbildēt

The Croods arī skatāma ar datorgrafikas palidzibu animēta piedzivojumu komedijas žanra filma - gan maziem un lieliem bērniem! Ta gan ir par alucilvēkiem... jo cilvēkam vairāk gadu un vins zin kā pirmatnējais cilvēks iepazinās ar pasauli, tad multenē var saskatit līdzības ar istenibu...

0 0 atbildēt