local-stats-pixel fb-conv-api

Dziesmas, kuras nogalināja9

182 0

Pirmās notis mūsu mīļākajās dziesmās parasti izgaismo mūsu dienu un atstāj smaidu mūsu sejās. Tomēr ir tādas dziesmas, kuras esot nolādētas, tādas, kuras klausītājus padara trakus, tādas, kuru teksti esot pamudinājuši slepkavas uz vardarbību, un par to visu šajā rakstā.

Helter Skelter - The Beatles The Beatles 1968.gada dziesma 'Helter Skelter' ir jauka dziesmiņa par tāda paša nosaukuma atrakciju parka nobraucienu. Bet 1969.gadā 9.augustā, vīrietis un viņa smadzeņu skalotie sekotāji šo frāzi padarīja par sinonīmu nežēlīgam teroram. Viņa vārds bija Čārlzs Mensons. Mensons kļuva pārliecināts, ka britu mūziķi patiesībā bija eņģeļi un, ka tie ar viņu slepeni sazinājās caur savu mūziku. Viņš un viņa sekotāji uzskatīja, ka Helter Skelter bija apokaliptiska rasu kara pareģojums, kuru viņiem bija paredzēts sākt. Ticot, ka masu slepkavība būtu labs signāls Zemei uzsākt karu, viņi sakāpa savā busiņā un devās uz Holivudas kalniem. Divu vakaru laikā, Mensona sekotāji noslaktēja septiņus cilvēkus, to skaitā slaveno Holivudas aktrisi Šēronu Teitu un viņas vēl nedzimušo bērnu. Mensons un viņa "ģimene" nokļuva cietumā un perfektā dziesma tika izbojāta. Mensons turpina dzīvot cietumā līdz pat šai dienai, gaidot savu karu.

Drūmā svētdiena - Rezso Seress  Šīs skumjās dziesmas nosaukums ir "Drūmā Svētdiena" un to 1933.gadā sarakstīja ungāru komponists Reszo Seress. Pēc nostāstiem, kad Seress sarakstīja šo dziesmu viņš bija ieslīdzis dziļā depresijā, jo viņam nebija panākumu kā komponistam un arī privatajā dzīvē viņam bija problēmas. 1933. un 1934. gadā šī dziesma kļuva ļoti populāra ne tikai Ungārijā, bet gan visā Eiropā. Tiek uzskatīts, ka šī dziesma izraisīja veselu pašnāvību epidēmiju Ungārijā, it īpaši jaunu cilvēku vidū. Cilvēki izdarīja pašnāvības uzreiz pēc dziesmas atskaņošanas uz fonogrāfa. Satraukti par dīvainajiem psiholoģiskajiem efektiem ko šī dziesma atstāja uz tiem, kuri to noklausījās, ungāru varasiestādes nolēma to aizliegt. Rezso Seress savu dzīvi labprātīgi beidza 1968.gadā, nolecot no mājas jumta. 

Exit - U2 U2 dziesma Exit ir par reliģisku fanātiķi, kurš kļuva par slepkavu, un ir balstīta uz notiesātā slepkavas Gerija Gilmora dzīvesstāstu. Dziesma pavisam sliktu slavu ieguva 1989.gada 18.jūlijā, kad trakais pavēstīja, ka šī dziesma ir pamudinājusi viņu uz slepkavību. Arizonā dzimušais Roberts Džons Bardo, apsēsts ar aktrisi Rebeku Šēferi, vajāja viņu trīs gadus un tad beidzot sagaidīja savu iespēju noslepkavot viņu pie viņas mājas durvīm. Vēlāk tiesā Bardo apgalvoja, ka vārdi no dziesmas 'Exit' bija iedvesmojuši viņu izdarīt nežēlīgo slepkavību. Kad dziesma tika atskaņota tiesas zālē, parasti bez emocijām sēdošais Bardo pēkšņi atdzīvojās, kratot galvu mūzikas pavadībā un dziedot līdz tās vārdus. Par laimi U2, šī slepkavība netika piešūta viņiem, un Bardo tika atzīts par vainīgu pirmās pakāpes slepkavībā.

Insha Ji Utho - Amanats Ali Hans Septiņdesmito gadu sākumā pakistāņu dzejnieks Ibne Inša sarakstīja skumju poēmu "Insha ji Utho." Tā vēsta par kādu vīrieti, kurš apmaldījies aukstā, bezjēdzīgā eksistencē. Neskatoties uz baiso vēstījumu, dziedātājs Amanats Ali Hans iemīlējās šajā poēmā un ar autora atļauju to pārvērta dziesmā. 1974.gadā Hans šo dziesmu izpildīja televīzijas tiešraidē, un tas uzreiz kļuva par viņa lielāko hītu. Viņš izbaudīja vairāk slavas nekā jebkad iepriekš, tomēr tad pēkšņi nomira dažus mēnešus vēlāk. Tad, četrus gadus pēc dziesmas pirmatskaņojuma televīzijā, poēmas autors Inša pats nomira 50 gadu vecumā pēc cīņas ar vēzi. Vairākus gadus vēlāk, Hana dēls Asads Amanats Ali arī bija kļuvis par veiksmīgu dziedātāju. Koncertā 2006.gadā viņš vakaru pabeidza ar savu versiju dziesmai 'Insha ji Utho'. Tā bija pēdējā dziesma, kuru viņš jebkad izpildīja. Tāpat kā viņa tēvs, arī viņš pēkšņi nomira dažus mēnešus vēlāk. Hana otrais dziedošais dēls kopš tā laika ir zvērējis nekad neatskaņot šo ļauno melodiju.

Suicide Solution - Ozijs Osborns 1984.gada 26.oktobrī Džons Daniels Makolums klausījās sava elka Ozija Osborna ierakstu. 19 gadīgais jaunietis gulēja savā gultā ar austiņām uz ausīm. Pēdējās dziesmas 'Suicide Solution' laikā šķietami jautrais tīnis paķēra ieroci un pārtrauca savu dzīvi. Makoluma vecāki ātri vien ķērās pie Ozija Osborna apsūdzēšanas viņu dēla nāvē, apgalvojot, ka tādi teksti kā "pašnāvība ir vienīgā izeja' bija izskalojuši viņam smadzenes. Viņi iesūdzēja Osbornu tiesā, kur viņš apgalvoja, ka traģēdija ir viens vienkāršs pārpratums. ''Risinājums bija domāts kā šķidrums, nevis izeja'', viņš paskaidroja. "Šī dziesma ir par alkohola atkarības briesmām." Lieta tika noraidīta, taču ar to viss vēl nebeidzās. Tajā pašā gadā, kad Makolumi iesniedza tiesā savu prasību, vēl viens tīnis izdarīja pašnāvību pēc bēdīgi slavenās dziesmas noklausīšanās. Rezultāts bija vēl viens noraidīts tiesas process.

Night Prowler - AD/DC Astoņdesmitajos gados Losandželosu terorizēja sērijveida slepkava Ričards Ramiress, kurš savus upurus noslaktēja visneiedomājamākajos veidos. Savu upuru mājās viņš iekļuva nakts aizsegā ierāpjoties pa logiem. Vienā no šausmīgajām nozieguma vietām policija atrada AC/DC cepuri, kuru Ramiress bija atstājis aiz sevis. Kā izrādās, albumā Highway to Hell ir dziesma par klaiņošanu tumsā un rāpšanos pa logiem, "Night Prowler". Tas bija viss, ko medijiem vajadzēja. Ramireza noziegumi uzreiz tika sasaistīti ar šīs ļaunās roka dziesmas tekstiem. Turpmāk Ramiress bija pazīstams kā "Nakts vajātājs", negodīgi sasaistot grupas darbu ar psihopāta murgaino vardarbību. Protams, ka dziesmai nebija nekāda sakara ar Ramireza rīcību, tomēr kā jau zinām medijiem patīk visu pārspīlēt un izplatīt viltus ziņas...

My Way - Frenks Sinatra Kā izrādās, Filipīnās šī slavenā dziesma ir aizliegta praktiski visos salu valsts karaoke bāros. Slepkavības, kas notikušas pēc šīs dziesmas atskaņošanas vairs nav iespējams uzskaitīt un ziņu medijos tām pat tagad ir sava īpašā kategorija. Neviena cita līdzīga dziesma nepamudina uz šādu vardarbību un neviens īsti nezina, kas šo fenomenu izraisa.

182 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Interesani, emotion  emotion 

3 0 atbildēt

Ja es pareizi atceros, tad principā tieši `Helter Skelter` ir dziesma, kuru var uzskatīt par pašu pirmo hārdroka/smagā metāla skaņdarbu, vai kā minimums tādu, uz kā bāzes šie mūzikas stili pēc tam attīstījās.

3 0 atbildēt
Tu aizmirsi "I play pokemon go" dziesmu ielikt.
3 0 atbildēt

 emotion 

1 1 atbildēt

Katram ir savs skatījums uz lietām, vai ne? Man arī nepierāpo, kāpēc būtu tāpēc jālec no mājas jumta. Taču priecāsimies, ka neviens nav sekojis iedvesmojošā "The Boomtown Rats" gabala "I Don't Like Mondays" piemēram emotion Ja kāds nezin, dziesmiņa ir balstīta uz reālu notikumu, kaut kur "Spokos" arī mētājas apraksts. Šī dziesma, iespējams, ir bijusi viņu vienīgais hits. 

0 0 atbildēt

Interesanti.    

0 0 atbildēt