local-stats-pixel fb-conv-api

Cilvēks ar ragiem uz galvas (Jamiroquai)2

28 0

Jamiroquai ir Britu funk un džeza grupa no Londonas, izveidota 1992. gadā. Grupu izveidoja dziedātājs un dziesmu autors Jay Kay un viņa palīgs Toby Smith.
Zināmākais grupas sastāvs bija:

Toby Smith (taustiņi), Jay Kay Stuart Zender (bass), Derrick McKenzie (bungas), Wallis Buchanan (vibrafons un digeridoo)


Grupa ir vairākas reizes mainījusi savu sastāvu, bet McKenzie un Sola Akingbola, kas grupā ir jau kopš 1994. gada tajā ir arī šobrīd.Jamiroquai bija vieni no svarīgākajiem elementiem Londonas fink/acid jazz kustībā 1990. gados. Kopš šī laika sekojošie albumi ir izpētījuši arī citus žanrus, kā popu, roku, disko un elektromūziku. Viņu visslavenākā dziesma video dēļ ir ''Virtual Insanity'', kas ir ieguvis četrus MTV Mūzikas video balvas un Gremiju. Gurpas seja Kay ieguva arī BMI Presidents Award viņa ietekmes uz dziesmu rakstīšanu mūzikas industrijā dēļ. Grupa ir ieguvusi arī Ivor Novello Award par ''Izcilu Dziesmu Kolekciju'', kā arī 13 Brit Award nominācijas.


Jamiroquai ir pārdevuši vairāk nekā 26 miljonus albumu visā pasaulē un 1996. gada albums ''Travelling Witouth Moving'' iekļuva arī pasaules ginesa rekordu grāmatā, kā pārdotākais funk albums vēsturē. Jamiroquai šobrīd ir izdevuši 9 albumus un pēdējais izdots nesen, 2017. gadā.

Kapēc gan šis cilvēks ar ragiem?
Atbilde: Logo ir zināms gan kā ''Buffalo man'', gan kā ''Medicine man'' un to nevajag asociēt ar neko citu. Logo, kuru Jay kādu dienu uzzīmēja ar savu siluetu, pēdām izgrieztām uz ārpusi, galva pieliekta uz vienu pusi, rokas piespiestas pie ķermeņa, bet plaukstas izplestas uz ārpusi un protams pazīstamā buffalo cepure. Šis simbols ir bijis uz visiem albumiem un lielākajai daļai fanu apģērbu

Pēc septiņu gadu liela pārtraukuma Jamiroquai 2017. gada 31. martā izdeva jaunu albumu, ''Automation'', kas viņiem ir astotais studijas albums. Automation bija populārākais albums Itālijā, otrs labākais Šveicē, trešais Francijā un ceturtais Lielbritānijā.

Paši Jamiroquai par Automation teic: Mēs dzīvojam cilvēka pret mašīnu laikā, laiks pret kosmosu, kur digitālā pasaule uzdrošinās pārņemt visu līdz mēs atceramies, ka tomēr esam cilvēki. Automation, mūsu astotais studijas albums paceļas pēc sešu gadu gulēšanas un pārdomām par to, kas ir vissvarīgākais: Mīlestība, miers, planēta un viens otram. Jay Kay vīzija albumam Automation bija skaidra: ''Tas ir pabeigts albums. Mēs zinājām, ka mums šis bija jāizdara labi. Galvenais ir tas, ka tu jūti, ka albums ir labs, melodijas un ritms ir vietā''

Šis un vairāki citi ar mūziku saistīti raksti manā blogā: www,melodyfizz.blogspot.com

Viena no jaunākā albuma Automation dziesmām.

28 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt