local-stats-pixel fb-conv-api

Blutengel6

30 0

Guten Tag! Šodienas raksts būs par vienu no viszināmākajām un populārākajām futurepop/ darkwave grupām vācijā - Blutengel. Grupa tika dibināta 1998. gadā un spēlē zem Futurepop/ Synthpop, Darkwave, Gothic Pop žanriem.

Grupas dibinātājs ir leģendārais Chris Pohl (Kriss Pols), vispazīstamākais personāžs gotiskās mūzikas industrijā visā vācijā un citur pasaulē. Kriss ir dibinājis un piedalījies gandrīz neskaitāmos mūzikas projektos, zināmākie būtu - Terminal Choice, Seelenkrank, Miss Construction, Tumor un citi. Kriss arī ir īpašnieks mūzikas ierakstu un izdevniecības kompānijai - Fear Section.

Blutengel tematika uz viesiem 100% ir vampīri. Visu dziesmu tēmas ir par vampīriem, mīlestību un mūžīgo dzīvi. Dziesmas vienlīdz daudz tiek dziedātas gan angļu, gan vācu valodās. Grupā ļoti daudz ir mainījušās sievietes, kas lielākai daļai dziesmu nodrošina bekvokālus, kā arī daudzās dziesmās pamatvokālus.

Savu pirmo skatuves priekšnesumu Blutengel sniedza 2001. gada Wave Gothic Treffen festivālā, kas ir baigi dīvaini, uzreiz piedalīties vispopulārākajā festivālā, kas vien pastāv. Kopš tā laika viņi ir veikuši nežēlīgi daudz koncerttūres un piedalījušies praktiski visos mūzikas festivālos.

Grupa šobrīd ir izdevusi 8 pilnos studijas albūmus, 4 nopietnus EP albūmus un 15 singlu albūmus. Ar saviem albūmiem iekarojuši daudz augstas un arī zemākas vietas Vācu un citu valstu alternatīvajos topos.

P.S. šī ir viena no retajām grupām kurai visas dziesmas ir ļoti labas, nevis kā citiem izpildītājiem - no albūma tikai dažas vairāk izceļas un patīk. Šai grupai liekas, ka daudzas dziesmas ir samērā līdzīgas, jo spēlē tikai par vampīru tematiku, bet to izraisa fakts, ka daudzām dziesmām ir diezgan tuvas kopijas angļu un vācu valodās, runājot par lirikām.

Dalībnieki:

Chris Pohl - tekstu autors, vokālists, programmēšana

Ulrike Goldmann (grupā kopš 2005. gada) - vokāliste

Bijušās dalībnieces:

Nina Bendigkeit, Kati Roloff, Gini Martin, Eva Polzing, Constance Rudert, Steffi Weingarten, Anja Milow

Lielākā daļa meiteņu tagad spēlē citās grupās

Pilnlitrāžas albūmi:

Child of Glass (1999)

Seelenschmerz (2001)

Angel Dust (2002)

Demon Kiss (2004)

Labyrinth (2007)

Schwarzes Eis (2009)

Tranenherz (2011)

Monument (2013)

EP albūmi:

The Oxidising Angel (2005)

Soultaker (2009)

Redemption (2009)

Nachtbringer (2011)

Pilnā diskogrāfija

Citi raksti:

The Gothsicles

Eden Synthetic Corps

Extize

Straftanz

Agonoize













30 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Nu tad beidzot emotion Pats nesaņēmos un nesaņēmos ielikt, beidzot kāds cits ielika :) Kvalitāte dziesmām vienkārši apbrīnojama :)

1 0 atbildēt

Terminal choice arii laba..

Un guten Tag ir ar vienu teeee.

0 0 atbildēt

Hell yeah. ;D

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt