local-stats-pixel fb-conv-api

Bēdīgi slavenā Morālā Ateja atgriežas ar jaunu singlu un jaunu biogrāfiju!0

11 1

Leģendārais un bēdīgi slavenais grupējums "Morālā Ateja" pēc 10 gadu pārtraukuma atgriežas Latvijas pankroka scēnā, laižot klajā jaunu singlu ar nosaukumu „Viss Ir Labi”.

Paši dalībnieki apgalvo, ka šāds solis tika sperts apzināti. Galvenokārt iemesls singla radīšanai bija nestabilā situācija valstī – sākot ar bēgļu krīzi un beidzot ar Sabīnes Berezinas jauno albumu. Kompozīcijas mērķis ir atvērt sabiedrības acis uz šīm problēmām un veidot diskusiju par iespējamiem risinājumiem. „Pirms 10 gadiem mēs bijām tie, kas veidoja Latvijas panku kultūru, iespaidojot tādas populāras grupas kā „Kauns un Negods” un „Pirdienu Vitamīni”, tādēļ nevarējām stāvēt malā un noskatīties kā šī mākslas forma degradējas un piever acis uz tik valstij nozīmīgām problēmām!” Ierakstīts 2015. gada augustā, Valmierā, Hodila Records studijā, ar Ģirta Laumaņa palīdzību.

Leģendārā un bēdīgi slavenā grupējuma pirmsākumi meklējami Milleniuma sākumā, kad tā laika basģitārists Ronalds (Planktons), nolēma turpmāk dzert aliņus, paralēli spēlējot grupā un sāka meklēt domubiedrus. Atrada Ivo (bijušais Neprodukts vokālists), Viku (kautkāda meitene), Gabi (sens paziņa), kurš arī ir vainīgs pie ansambļa nosaukuma rašanās. Pirms kopīgas spēlēšanas uzsākšanas, iestājās mākslinieciskā pauze un viss norima. Pagāja neilgs laika periods un Ronalds iepazinās ar Kārli (Jefs) Kasparu (Tikai ne Bērziņu!), Deni, un Edi. Grupas pamatā bija ideja, ka katram jāspēlē tāds instruments, ko neprot.

Savas pastāvēšanas laikā ansamblis paguva iekarot slavas zenītu kādreizējā dzertuvē/klubā Saksofons, spēlēt dažādās vidusskolās, festivālā Viesulis, klubā Depo, kā arī tikt (šā vārda tiešajā nozīmē) pāri robežai un “pabujānīt” Valgas Rockiklubi.

Pēc Bērziņa bēgšanas uz Britu zemēm, 2008. gadā tika mēģināts ansambli (un aknu) reinkarnēt, taču nesekmīgi.

Gandrīz 10 gadus vēlāk, 2015. gada vasarā, Tulpes un Jefa “pasēdēšanas” rezultātā tika iedzītas “jaunas saknes” un radās demo versija kārtējam hitam – Viss ir labi. Pēc tīmekļa publikas atsaucības šī kompozīcija tika ierakstīta Valmierā 2015. gada augustā, Hodila Records studijā, ar Ģirta Laumaņa palīdzību. Šobrīd ansambļa atrašanās vieta un agregātstāvoklis ir neskaidri un nezināmi, taču, ja jums ir kādas problēmas, ja neviens nespēj jums palīdzēt… Zvaniet policijai.



11 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000