local-stats-pixel fb-conv-api

Veco zēnu spēles2

Spēle «Pleskodāle». Visi autobusa pasažieri sabāž rokas cits citam kabatās, bet šoferis iebāž tikai vienu roku, jo viņam ar otru roku jātur stūre. Katrā pieturvietā katrs kaut ko izvelk citam no kabatas un ieliek savējā, to pašu dara arī pārējie. Vienā brīdī šoferis skaļi paziņo «Pleskodāle». Tad visi paskatās, kas nonācis viņam kabatā. Tas pasažieris, pie kura atrodas šofera autobusa tehniskais talons, ir uzvarējis, un viņš ieņem šofera vietu. Tālāk viss norisinās tāpat, kamēr atskan sauciens: «Pleskodāle.»

Spēle «Uz manu «nu!». Savācas kāds prāvs bariņš veco zēnu. Vismaz divi. Sasēžas strīpā un gaida saulrietu. Tikko saule norietējusi, spēles vadonis nosauc: «Nu!!!», uz ko pats jaunākais izvelk siļķi, ķeblīti un puslitru. Spēle beidzas, kad aust saule.

Rotaļa «Tu neesi mana māte». Vismaz trīs vīri vēro izjauktu žiguļa motoru, tad viens no viņiem izsaucas: «Tu tak esi galīgi pilns!» Uz ko pārējie divi atbild: «Tu neesi mana māte!» Kurš no šiem diviem to pasaka pirmais, tas drīkst ņemt nākamo šļuku. Pēc tam rotaļu sāk no jauna.

Spēle «Vaksācija». Zēni sanāk uz hokeju, nolej dīvānu ar karsto vasku un skatās televīziju. Kad iesit golu, visi lec kājās, pēc spēles saskaita katra atplēstos matiņus uz dīvāna. Tas vecais zēns, kuram visvairāk atplēsts, ir uzvarējis un drīkst izdzert vienu aliņu ārpus kārtas.

Spēle «Es nevaru parunāt, man maize mutē». Viens piebāž muti ar baltmaizi, un otrs ir viņa pavadonis. Abi dodas uz sociālo dienestu, VID, prokuratūru vai kādu citu interesantu vietu. Tad nu tas, kuram maize mutē, ieiet kādā kabinetā un sāk plātīties un īdēt. Kad kādu pusstundu ierēdnis nav sapratis ko viņš grib, pavadonis iesaka iedot viņam papīra lapu un zīmuli. Kad tas ir iedots, uz lapas uzraksta: «Es nevaru parunāt, man maize mutē.»

«Aklais traktorists». Spēles norisei vajadzīgs traktors, (vēlams «T-40») un vismaz trīs dalībnieki. Vienam dalībniekam aizsien acis un iesēdina traktorā. Pārējie dalībnieki sakāpj uz traktora. «Aklais» traktorists brauc tik ilgi, kamēr uz traktora palicis tikai viens spēlētājs, kurš nākamais ieņem «aklā» traktorista vietu.

Spēle «Saimnieka stingrā roka». Kāds rotaļas dalībnieks, kurš ielūdzis viesus, kaut kur noslēpj savu labo roku. Kad atnāk ciemiņi, viņi grib sasveicināties, bet redz, ka saimnieks bez rokas, tie jautā: «Kur tava roka?» Saimnieks neko neatbild, kamēr nav sasveicinājies. Tad nu viesi dodas meklēt saimnieka roku. Kurš atrod, tas paspiež atrasto stingro roku, un ar to saimnieks runā, sadzer un citādi kontaktējas. Pārējie, kas roku nav paspieduši, var iet mājās, tiem ēst un dzert nedod.

«Ej tu ratā, man nav laika!» — spēle, ko var spēlēt arī vienatnē. Dalībniekiem jāpaņem divi sarkanie ķieģeļi, jānosēžas pie mājas durvīm un jāsit ķieģeļi pret zemi. Ja kāds jautā, ko jūs darāt, atbildiet: «Ej tu ratā, man nav laika!» Spēle beidzas, kad kāds no malas atnāk ar ķieģeļiem un sāk jūs atdarināt.

Spēle «Taxi» — izjokot taksistu! Komandu spēle. Pirms iekāpšanas jāprasa taksistam, vai varēs aizvest pa 3, 4 (lati nav jāpiemin) līdz izvēlētajam galamērķim. Kad tiek sarunāts, beigās visi izkāpj un tā korītī, kā pie pusdienu galda pionieru gados, visi pasažieri nobļaujas: «Trīs četri — PALDIES! Un nu ir laiks mukt!»
36 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

obligāti kautkas būs jaizmēģina uzspēlēt! emotion

0 0 atbildēt

suds tik daudz jālasa no googles izkopets

0 0 atbildēt