local-stats-pixel fb-conv-api

Krāpšana? Spriest jums!105

1713 14

Uzreiz pateikšu, ka šito triku neizdomāju es. Esmu pārliecināts, ka kāds jau kaut ko tamlīdzīgu ir mēģinājis, tikai iznākums droši vien bija dažāds. Šajā stāstā nekas nav izpušķots vai pārspīlēts.


Man bija pāris biļetes uz sporta sacensībām, kuras es personīgu iemeslu dēļ nevarēju apmeklēt. Tā kā biļetes mest ārā gluži negribējās, es tās nolēmu pārdot. Iegāju ebay (izsoļu mājaslapa), uzliku biļetes izsolē, kura ilgst vienu dienu (norādot arī pārdošanas iemeslu un norādīju, ka biļetes noteikti jāpaņem „no rokām” 24 stundu laikā (tā kā spēle notika izsoles beigu dienas vakarā un laika nosūtīt tās pa pastu vienkārši nebūs).

Kāda sieviete (kas jau liek brīnīties) vinnēja izsoli par $600 (!!!) dienu pirms spēles, desmitos no rīta. Es viņai līdz pieciem vakarā jau biju nosūtījis daudzu e-pastus ar lūgumu sazināties, lai sarunātu, kur varētu samainīt biļetes pret naudu. Viņa neatbildēja. Un beidzot, pusdesmitos vakarā es uz e-pastu saņemu šādu tekstu: „Es par viņām pārmaksāju un mans vīrs neatļauj man tērēt tik lielu naudas summu. Piedod. Patīkamu laika pavadīšanu! =)”

Es viņai atbildēju, ka tik īsā laika posmā es vairs neuzspēšu viņas pārdot, jo pārējie solītāji, kuri zaudēja izsolē, man maksāt atteicās). Viņa atbildēja, ka „... tās nav manas problēmas. Tas ir Ebay, nevis autodīleris. Ja gribu, tad varu atteikties”. Tā arī es nesapratu, kāpēc viņa pieminēja te autodīleri...

Nu loģiski, ka es riktīgi sabēdājos, jo man palika biļetes uz spēli, ko es nemaz neredzēšu. Fiksi aizšāvu uz veikalu pēc aliņa, lai noskalotu mazo sāpi. Dzerot alu, man radās ļauna ideja.

Es piereģistrēju vēlvienu Ebay lietotāju, nosaucu to par “Payback” (“Atmaksa”) un nosūtīju viņai ziņu: “Sveiki, es redzēju, ka jūs izsolē vinnējāt četras biļetes. Lieta ir tāda, ka es ellīgi gribēju tās iegūt, bet neuzspēju laikā nokļūt līdz datoram. Biju iecerējis ģimeni aizvest uz spēli un, ja jūs piekritīsiet, es biļetes labprāt no jums nopirktu par $1000. Es saprotu, ka jūs laikam visu jau esat ieplānojusi un viņas nepārdosiet, bet mēģināts tomēr nav zaudēts.”

Pusdivpadsmitos (pirms pusnakts) es saņemu ziņu uz Payback lietotāju: „Es tās varu pārdot, bet tikai par $1100, ne mazāk. Varu tevi satikt arēnā, ja vēlies. Iedod man savu telefona numuru”.

23:35 es viņai no Payback atbildēju: „Sarunājuši, re kur mans telefons...” (Paldies Google Voice par vienreiz lietojamo numuru). Viņa man pēc pāris minūtēm pazvanīja un piespieda Payback „apsolīt”, ka neatteiksies no darījuma, piebilstot, ka pretējā gadījumā viņa zaudēs kaudzi naudas. Payback, protams, apsolīja, ka uz kaut ko tādu nebūtu spējīgs.

11:45 es (jau man personīgi, nevis Payback) šī sieviete uzrakstīja: „Labi, es viņas nopirkšu. Bet tev pašam viņas šonakt vajadzēs man atvest, es jau atradu naudu”.

Pusnaktī es piebraucu pie viņas mājas. Viņa izrādījās pretīga un rupja sieviete, kas mani nepārsteidza. Situāciju neuzlaboja arī tas, ka es viņai paprasīju vēl papildus $20 par piegādi (kā nekā, ir taču pusnakts). Viņa man tiešā nozīmē rokās iebāza trīsdesmit vietu divdesmit dolāru banknoti. Es naudu pārskaitīju un iedevu viņai biļetes, pateicos par pirkumu, uz ko es tiku pasūtīts na*&^, un, uz atvadām saņēmis trešo pirkstu, aizbraucu mājās.

Nākošajā dienā, ap 10 no rīta, viņa pazvanīja Payback, lai pārliecinātos, ka darījums vēl ir spēkā. Es (Payback) pateicu, ka nevaru tikt uz spēli, tāpēc darījums tiek atcelts. Viņai momentā norāva jumtu, un es zvēru, ka viņa sāka ne tikai aurot, bet zviegt kaut kādā demoniskā problēmā. Es, kā Payback, paskaidroju „Atvainojiet, tās nav manas problēmas. Tas ir Ebay, nevis autodīleris”.


Pēc desmit minūtēm es (vairs ne kā Payback) uz e-pastu saņemu vēstuli ar šādu saturu:

„Tu sūdainais jokupēteri! Tu zini, ka par tādām lietām liek CIETUMĀ? Tu esi zaglis!!!! Tu nokļūsi ELLĒ! Es par tevi jau ziņoju policijai, ugunsdzēsējiem un varas orgāniem. Tev ir beigas. Man ir tavs vārds un telefona numurs. Tā ir īpašuma izkrāpšana, sūdagabals tāds!!! Atdod man manus $620 vai arī ar tevi, mēsls, notiks kaut kas ļoti slikts!!! Es tev neļaušu sevi apzagt. Atgriez man naudu!!!!!!!!!!!!!! Tu taču nevēlies tiesu? Tici man, negribi gan. Vari savākt savas biļetes, bet atdod man manu naudu”.

Tā ir e-pasta lielākā daļa... Bet ne visa. Pēc šīs histēriskās runas viņa laikam reizes 30 nospieda enter, katrā rindā ierakstot vārdu MĒSLS un pēc tam vēl 30 reizes, katrā rindā ierakstot ELLE. Pēc tam viņa nez kāpēc vēl parakstījās ar savu vārdu... Un kāpēc te vispār ugunsdzēsēji?

Vairāk es no viņas neko neesmu dzirdējis. Gribētos uzzināt, vai viņa aizgāja uz spēli vai nē. Vai es kaut ko izdarīju nepareizi? Spriediet paši.

Neaizmirstam apmeklēt http://kapeika.id.lv :) Draugu tests - tev noteikti patiks uzzināt, ko par tevi domā draugi :)

1713 14 105 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 105

0/2000

emotion

0 0 atbildēt

malaacis emotion

0 0 atbildēt

Nākamreiz nofilmē kā tu pārdod preci, lai ir pierādījumi :D

0 0 atbildēt

es gan jau paraudātu par neizdevušos izsoli, bet nekad mūžā nedadomātos līdz šādam atmaksas variantam emotion  emotion

0 0 atbildēt

labais XD XD

0 0 atbildēt

Viltīgi.. Malacis emotion

0 0 atbildēt

jā cilvēki tak ir stulbi... es vienreiz ieliku sludinājumā wow accountu kura vērtība bija 200$. 10 minūtes pēc sludinājuma ielikšanas , man uzrakstija 3 zadroti vienlaicigi , a es nezinadams kuram no viņiem pārdot , pārdevu visiem 3 , respektivi , izmantoju midleman service un katram iedevu username paroli epastu. visi dabuja ko gribēja , viņi accountu , a es 600$. to kā viņi tur sadalīja laikus kurš kad spēlēs jau nebija manas problemas :D

peace :)

0 0 atbildēt

tā ir izcila MONTANA emotion

0 0 atbildēt

šis bija.. GUDRI!! :D you must be a trolldad

0 0 atbildēt

Doma tiešām ģeniāla, žēl ka man nekas tāds neienāk prātā.

Pati bija pelnījusi. Sākumā appiš cilvēku, pēctam izdomā, ka labi nopelnīs, un pati vēlāk nolādē cilvēku.

Tik riebīga maita, ka dzīvē viņu satiekot laikam no visa spēka iepļaukātu pāris reizes.

0 0 atbildēt

varas orgāns ir starp kājām! :D:D:D:D

0 0 atbildēt

Ak tu žuļiks emotion

0 0 atbildēt

Taadaam rupekleem taa arii vajag! xD

0 0 atbildēt

šis raksts un tavs niks saplūst kopā emotion

0 0 atbildēt

 :D : D Tu nokļūsi ELLĒ! :d nabadziņš !! emotion

0 0 atbildēt

Thats what you get for waking up in vegas.

0 0 atbildēt

nevar iesūdzēt jo nav oficiāka dokumenta kas pierāda ka biletes ir tiktas iegādātas par 620$..

e-pasts neko nenozimē, tā vnk ir pļāpāšana..

 

p.s pareizi dariji ;)

0 0 atbildēt

Ha hāaa, IEBERZĀAS..!! emotion

0 0 atbildēt

! Pārdodu 4 biļetes uz 2 jūnija spēli! :) !

0 0 atbildēt

ei di :D ssis riktiigi labs, dzeks labi rubii fissku! no kraapssanas tur ne smakas bet apissana gan :D

0 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »