local-stats-pixel fb-conv-api

Kā es sabiedriskajā transportā braucu85

1248 12

Šis notikums uzlaboja man garīgo visai atlikušajai dienai. Varbūt jums tas uzlabos visu vakaru? Manis paša atgadījums sabiedriskajā Transportā.

Šodien braucu mājās no centra ar 40. Kā parasti, iesēdos brīvajā vietā, kura atradās autobusa aizmugurē. No šīs vietas bija labi pārredzams viss autobuss. Tas nebija pilns, cilvēki kājās nestāvēja, tomēr visas sēdvietas bija aizņemtas. Man apkārt, kā tas laikam iegājies sabiedriskajā transportā, sēdēja vīri kā ozoli, sievietes – vairāk vidusdaļā un autobusa priekšā.

Nākamajā pieturā vienlaicīgi pa pirmajām durvīm un aizmugurējām durvīm iekāpa sieviete – grūtniece pēdējos mēnešos pa priekšējām un vīrietis vecumā tuvu pie 60 pa pakaļējām. Jauneklis, kurš sēdēja vadītājam aiz muguras, piecēlās un iedeva vietu sievietei. Vīrietis, kurš kāpa iekšā pa aizmugurējām durvīm, redzot jaunekļa piecelšanos, ar raķetes ātrumu metās uz priekšu, cerot laikam apsēsties. Nepaspēja. Grūtniece ar pateicīgu smaidu bija jau apsēdusies. Un tad sākās.

Vīrietis sāka skaļi un necenzēti lamāties. Par to, ka vecam vīram, lūk, nedodot vietu, sieviete taču jauna un varot pastāvēt. Labāk neatstāstīšu šos rupjos vārdus, varat iedomāties to situāciju....

Toties autobusā izteicās arī bērns.

Vīrietis bija krietni “ieskrējies”, kas pie vidējām durvīm sēdošais bērns savam tēvam ar bērna tiešumu un skaļumu pajautāja: “Tēti, tas onkulis ir tante vai onkulis? Vai tad tētis viņam nav iemācījis, ka sievietēm jādod vieta autobusā?”

Tēvs, protams, samulsa un nezināja, ko bērnam atbildēt; toties mutīgais vīrietis apklusis un nosarcis tuvākajā pieturā izkāpa.Daudzi cilvēki uzreiz sāka smieties, bet daudzi tikai pēc "onkuļa izkāpšanas".

1248 12 85 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 85

0/2000

vecaki cilveki, protams, jaciena, bet daziem tiesam iespert gribas!

131 3 atbildēt

Mna bija gadījums, kad pēc parastas sēdoša darba dienas ar smagu ieprikumu maisiņu (nu kādi kilo 5-10 bija gan)  iekāpu trolejbusā - viena brīva vieta priekšgalā atmuguriski, man parasti tā paliek slikti, tāpēc labāk stāvēju kājās, bet maisiņu noliku uz sēdekļa. nākamajā pieturā vairāki cilvēki izkāpa, atbrīvojās vietas - pāris cilvēkie iekāpa… Tante, protams, mērķē pie manis un aizvainotā tonī jautā vai tad maisiņš ir svarīgāks nekā palaist cilvēku apsēsties… redzēju, ka tālāk vēl pāris vietas vēl ir brīvas. NU kāpēc nevar iet tur? Protams, tas mani aizskāra un es bezkaunīgi atmetu, ka ja jau viņai no tā labāk, es varu apsēsties :) - paņēmu savu maisu klēpī un sēdēju kā beka… Tantei sejā šoks un tenterēja uz atlikušo brīvo vietu pusi… Man smiekli vēl divas dienas nāca… un bija gadījums: priekšā, kur vietas slimniekiem, invalīdiem un pasažieriem ar bērniem, sēž jauna meitene. trolejbuss pilns. Onkulis stāv blakus ļepī galvā (ne jau kādam konkrēti, bet tā - stangai vai kondicionierim), par mūsdienu jaunatnes bezkaunību un kā viņš  roģinu tač aiztāvējis… Meitene neiztur, un dod onkam vietu… Izceļ savu ieģipsēto kāju un kā mērkaķītis pieturities pie siksnām (tās, kas pie stangām karājas) aiziet uz trolejbusa vidu. visi apkārtējie uz vītieti TĀĀĀĀ paskatījās… Njā…

96 0 atbildēt

Ja braucu uz darbu no rīta 7:00 - 8:00, nekad nedodu vietu vecajiem ļaudīm, jo nav ko tik agri dzīties uz tirgu vai hujviņzin kur viņi brauc. Tā ir stunda kad nodokļu maksātāji, tādi kā es, dodas uz darbu, vecie var braukt no 10:00 - 12:00 cik tik uziet, nav vairs tie laiki, kad renģes būs izķertas, ja ieradīsies drusku vēlāk. Raksts labs +

86 2 atbildēt

Vienīgo mīnusu ielicis noteikti tas onkulis/tante :D

88 5 atbildēt

Man viens atgadījums dzīvē bija, ka tramvajā brauca manāmi iereibis jaunietis ap 25 gadiem un salīdzinoši skaļi ,bet draudzīgi ar visiem runājās. Vienā no pieturām iekāpa aptuveni 3. klases skolnieks ar MILZĪGU somu. Situācija tāda, ka tas iereibušais jaunietis palūdza pavecākai tantei lai palaiž apsēsties skolnieku ar smago somu. Un.... viņa piekrita un bez nekādām pūlēm, ar smaidu nobrauca savas atlikušās 3 pieturas.

Kad vēl Rīgā dzīvoju... braucot ar 11. tramvaju "kapu zona" bija bīstama, jo tur tantiņas vienmēr izpildīja masu triecienuzbrukumu tramvajam....  Lai tiktu līdz savai vietai var mierīgi gan paskriet, gan iebortēt kādu normālu džeku, bet kad viet iegūta, tad baterijas ir beigušās un tiek uztaisīta ultra vājā seja.....  vienmēr dusmas uz tādām bija...

 

76 1 atbildēt

Man atkal bija tā: es dzīvoju Rēzeknē un mums tur ir pārsvarā viens maršruts: Blaumaņa iela - Vipinga. Parasti mājās braucu ar LIELO autobusu ( nu kaut kas līdzīgs Rīgas busiem, tik vecāks). Un mikriņi kursē ik pēc 6-10 minūtēm. Un VIENMĒR kad braucu mājās vienā pieturā sakāpj tantu bars. Viņiem laikam ir tāda kā līdere, kas kāpj pirmā un vislaik bļaustās. Nu lūk, tad kādu dienu man vajadzēja tajā omju pieturā izkāpt. Nu bet šamējās, protams, ne par ko nelaidīs ārā. Kādas 6 vecenes un tik bāžas pa durvīm. (nu mus ir tam autobusam 2 durvis, bet konduktors ir šoferis, tā kā tikai pie viņa var maksāt un lai nebūtu zaķu otras durvis never vaļā). Todien man tajā veceņu pieturā neizdevās izkāpt, jo šamējās tik stūma mani atpakaļ un sūdzējās, kur jaunatne var bū tik STULBA!!!! Jā, tieši tā, stulba. Es gribēju pateikt pāris biezāku vārdu, bet klusēju. Nākamajā dienā es pierunāju 10 čaļus no 3 klasēm izkāpt ar mani tajā pieturā. Piebraucot jau redzējām tās omes. Durvis atvērās un šīs protams sāka līst iekšā ar savu vadoni priekšgalā. Mēs stāvējām kā stabi. Šīs nu sāka bļaut, ka mēs viņas nelaižam iekšā. Tad šoferis pieklājīgi pateica, ka sākumā ir jāizlaiž ārā cilvēki, un tikai tad drīkst kāpt iekšā. Vadone nosauca šoferi par stulbu ēzeli, tās bandas locekles klaigāja kaut ko līdzīgu "jobanais". Šoferis sadusmojās un teica, lai mēs izkāpjam. Mēs izkāpām UN šoferis aiztaisīja durvis. Vecenes tādu brēku saitaisīja. Viena meta uz mums ar āboliem no sava maisa un kliedza kaut ko par miliciju. Autobusā daudzi smējās, jo tās vecenes bija ĻOTI nekaunīgas un burtiski pieprasīja savu vietu. Nākamajā diena man atkal vajadzēj izkāpt tajā pieturā un vecenes ar sarkanu seju gaidīja, kamēr es viens izkāpju.

71 0 atbildēt

Sabiedriskais vsp ir kkāda nervu kutināšana,tak visu laiku visi šitā skrien uz sēdvietām i veci i jauni! Un spiežās pie durvīm pieturās it kā nekad netiks iekšā savādāk..

Vnm jājūtas vainīgai,ja sēžu un iekāpj kāds vecāks cilvēks,jo tad uzreiz skaidrs, ka šis domā nezin ko.. Bet nu un, ka esam jaunāki... ir dienas, kad es nemaz negribu un nevaru stāvēt... piemēram, pēc darba.. kājas sāp... Ir visādi faktori,kas jeb kuru var piemeklēt un ja esi nopīkstinājis etalonu, tad jeb kuram ir tiesības sēdēt.. Nesaku,ka nelaižu vecākos,nepārprotiet.. Tas par to,ka sieviete jaunāka un var stāvēt ir tas pats, kas mans vectēvs man teica, ka tas nav iespējams,ka es šodien noguru,jo es esmu jauna un man nav tiesību nogurt :D

63 1 atbildēt

Wot pareizi, un daudzi saka , kad mūsdienu jaunatne nav izaudzināta, šis mazais puisīts  izaugs par īstu džentalmeni :))

57 1 atbildēt

:D labs... mazajam cepums par to:D

Es arī vienreiz gandrīz no babuļiem ar pendelēm pa galvu dabuju... Kāpu ārā no transporta, bet pieturā jau sagaida dedzīgs babuļu pūlis, kas knapi atobusa durvīm atveroties "stūķējās iekšā"! Es protams nevarēju izkāpt un tad palaidu savu tauri:D Un aizrādiju, ka, lai no sākuma palaiž ārā citus pasažierus un tad kāpj iekšā un autobus nekur neaizbrauks... Tad mani pavadija amazoņu cienīgi acu skatieni:D

Bet manuprāt, par sabiedriskā transporta atgadijumiem varētu TĀDU grāmatu sarakstīt! Bestseleris:D:D

55 0 atbildēt

Tieši Rīgas sabiedriskais transports ir mazinājis manu respektu pret vecāka gadagājuma cilvēkiem. Protams, ir jau visādi, ne visi ir tie ar dzīvi neapmierinātie burkšķētāji.. Bet pēc tām reizēm, kad pieklājīga jauniete būdama, esmu cēlusies palaist tantuku apsēsties un šī uz mani sāk bļaut, ka viņa jau varot pastāvēt, kaut kā vairs negribās īpaši būt pieklājīgai.. Ir gadījies, ka iekāpj kāda tantiņa, un metas taisnā ceļā pie manis (lai gan nesēžu rezervētajās sēdvietās, bet gan transporta vidū) un ne sveiki ne labdien, bet uzreiz krievu valodā mauc man virsū, ka šai esot invalīda apliecība un grūž man to savu papīru sejā.. Kāpēc par jauniešiem sūdzas, ka esot nepieklājīgi un neaudzinātībās kalngals? Lai tad tā cienījamā vecākā paaudze rāda mums, neaudzinātajiem, piemēru.

45 0 atbildēt

-Puisīt, palaid apsēsties! -Nē. -Lūdzu, man ļoti sāp kājas! -Nē. -Kad biju jauna, es gan vecākus palaidu! -Nu tapēc arī tev sāp kājas.

ar tiem krēsliem ir kā ir.ja es samaksāju par braucienu ar trolejbusu,tad man ir pilnīgas tiesības sēdēt krēslā.kam tad citam tie krēsli domāti? ja atnāk kāda tantiņa un sāk ne par ko gauzties,ka jaunatne tāda un šitāda,pati vien vainīga - es jau nezināju ka viņa nākamajā pieturā nāks un prasīs man vietu.nu,kur brīvs tur apsēdos un viss! ja reiz pati tikko noskrēja 3 kilometrus pāri pilsētai,šitā kunkstēšana ir tikai diedelēšana, izmantojot privilēģiju  "es veca,nevaru nostāvēt." lai arī pastāv kājās,redzēs kā ir! Vismaz būs kāda fiziskā kustība, nevis kā tomāts sēdēs krēslā un vairs vispār nekustēs atlikušās dzīves dienas.

protams cita lieta ir grūtnieces,invalīdi un tamlīdzīgi, lai jau būtu - arī kāda gaužām vārga vecmāmiņa kas mīļi palūdz,bet šitās vārnas - brēcējas un mūsdienu jaunatnes antifanes ir riktīgas slotas.

40 1 atbildēt

stulbais vecis! man jau vsp šķiet, ka 40.maršruts ar visādiem šādiem cilvēkiem izceļas. Kadreiz, kad vēl dzīvoju Juglā, tad ar regulāri braukāju ar šo autiņu un visvairāk besīja tās tantiņas, kuras spiedās iekšā transportā ar visām savām burkām no paša agra rīta, kad visi brauc uz skolām vai darbu un skaļi pukstēja un izteica protestus par to ka vot jaunieši sēž. nu bāc, aizbrauc tak uz to tirgu vēlāk! šādus cilvēkus man principā negribas laist sēdēt, jo izkāpjot no autobusa parasti nesās kā tanki.

39 1 atbildēt

40. autobuss laikam ir tāds maģiskais transports, kurā sakāpj visādi dīvaiņi ap pensijas vecumu.

Man reiz gadījās viena tante, kura sāka jau lamāt visus tikko pieturā atvērās durvis - redz, mūsdienu jaunatne ir tiiiiiiiiiiik slinka un izlaista, ka nespēj notīrīt kājas pirms kāpšanas autobusā. Un kāds tas autobuss tgd izskatās! Pienests ar sniegu, fui!

Nemaz nerunājot par to, ka neviens nelaiž apsēsties vecākus cilvēkus (brīvu vietu bija cik tik uziet, es pati stāvēju kājās) un, ka viņa tgd speciāli nesēdēšot, lai tiek izlutinātie jaunieši dabūtu mācību. Draudēja vēl, ka katru reizi, kad braukšot šinī maršrutā izdresēšot visus, ka nemaz par sēdēšanu nedomāšot.

Bonusā vēl bija jāklausās cik grūti, ka visa pensija par īri un tgd jāsēžot kupenā un jākūkojot. Un ka viņas vecmāmiņai bijuši 13 bērni, viņas mammai 7 un viņai tikai 3, jo Padomju laikos neesot varējusi vairāk atļauties.

Lab, ka pagadījās tāds lādzīgs onka un ātri vien tanti apklusināja, jo man un, pieļauju, ka vēl pārējiem "slinkajiem" jauniešiem, kuri 7:30 varonīgi turējās kājās gribējās krāmēt ar kko diezgan pasmagu.

35 0 atbildēt

Jā, protams ir jāpalaiž vecāki cilvēki un daudzi tā arī dara, bet mūsienās viņi jau bāž acīs to, ka vecākie cilvēki jāpalaiž apsēsties.

Vienreiz braucot pa vasaru uz jūrmalu man autobusā palika slikti tāpēc apsēdos. autobuss bija pilns. autobusā iekāpa kautkāda veča ap 60 gadiem pienāca pie manis un blendza. Es protams pamanīju, ka viņa grib apsēsties , bet man vēl aizvien bija slikti no tās visas kratīšanās autobusā. pamanījusi, ka nevēlos piecelties no savas vietas viņa man teica :'' vai tiešām jums mamma nav mācijusi, ka jāciena vecāki cilvēki?''

es paskaidroju, ka man ir slikti un viņa sāka uz manis brēkt par to kā man nav kauna melot un tādā garā, jo varot taču redzēt, ka es simulēju. Labi. Ar grūtībām palaidu arī viņu. Kāds vīrietis, kas arī sēdēja piedāvāja man savu vietu, bet es atteicos, jo cerēju kad uznāks vēmiens un apvempšu to veceni lai viņa pārliecinās, ka man tiešām bija slikti. xD

29 1 atbildēt

šodien pieturā no skolas braucot.. Nju kā ārā diezgan silts.. skola beigusies u.t.t. Eju uz autiņu un skatos- vēl 7 min jāgaida.. Nu ok gaidu,gaidu redzu-o! autiņš nāk! A blakus man večiņa stāv acīmredzot viņāi arī vajadzēja 40 autobusu. Autiņš jau gandrīz pieturā te pēkšņi tā krievu tantiņa kura man blakus stāvēja sāka man pa kājām sist ar spieķi un teica (krieviski) ej pabīdies.. pabīdies neaudzinātais skuķis.. Nu ok paeju nostāk.. Autiņš jau pieturā man tuvāk bija priekšējās durvis bet večiņa kāpa pa vidējām.. Nu ok mirklīti jāuzgaida kamēr atvērs 1mās durvis.. Atveras durvis un mani bezmazvai uz ielas nogrūž jau iepriekšminētā vecene.. Bet gods,kam gods autiņā iekāpu ātrāk par to veceni pa 2jām durvīm.. :D Bet man to veceni ļoti gribējās atspārdīt.. :D:D

25 0 atbildēt

Njā…tās vietu došanas… bet ziniet, kas kaitina mani? kad  transporta ejas aizblīvētas ar korpulentiem ļaudīm pufīgos mēteļos, lai gan sēdvietas brīvas. Nē nu, protams, pagaidi vai kāds ar lielāku vajadzību nepieteiksies, bet viņš jau nabadziņš nemaz netiek līdz turienei!! Līdz validatoram ar jālaužas, kā caur sardīņu bundžu… un tad 'sardīnes' vēl apvainojas…  

21 0 atbildēt

Brno. kur dzīīvoju piemēram pat visur ir izliktas zīmītes par vietu došanu invalīdiem, grūtniecēm un vecākiem cilvēkiem! Un tur jau ir gandrīz otrāda situācija, sēž praktiski tiešām tikai vecāki cilvēki, daudzi jaunieši stāv kājās, pat ja ir ap 10 brīvām vietam, kas dažreiz sāk arī tracināt, jo ja man ir jākāpj ārā pēc 2 pieturām, neiešu jau sēdēt, bet citi arī nesēžās un šķiet, ka trolejbuss ir pārpildīts, lai gan sēdvietas ir gandrīz brīvas.

14 0 atbildēt

Labs!!! + pelnīts!emotion

23 9 atbildēt

malacis.

9 0 atbildēt

Kā man riebjas tie vecie opji, kuri domā, ka man kājas viņiem jābučo... normāli braucu zu skolu, pie rokas, piespiesta floorbola nūja, mani tur sāk kkāda vecene nodirst, ka acis izbakstīšu... Un tā visa diena ar ko tamlīdzīgu paiet... autobuss tukšs(tagad vakarā), bet nē. Obligāti līdīs sēdēt tieši man blakus ar savām paunām... Un vispār. Kur visi 75+ cilvēki kratās no paša rīta?(es uz skolu 7os braucu.)

6 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »