local-stats-pixel fb-conv-api

Jūsu krāsa/raksturs.66

255 7

Gan vīrieši, gan sievietes dod priekšroku kādai vienai krāsai, nu ne vairāk kā divām-trim (atkarībā no tā, kur šīs krāsas tiek izmantotas – apģērbā, iekārtojumā, automašīnas krāsa utt.). Patīkama vai nepatīkama sajūta, kuru izsauc kāda krāsa, var mainīties laika gaitā. Bet jebkurā gadījumā krāsa, kura jums patīk vairāk, var daudz ko „pastāstīt” par jūsu raksturu un emocionālo stāvokli.

Daži apgalvo, ka tā saucamas aukstas krāsas (zila, zaļa un to atvasinājumi) liecina par mierīgumu, maigumu, apātiskumu, skumjām un šo stāvokļu variācijām; siltas krāsas runā par spēku, valodīgumu, aktivitāti, prieku...

Šim testam nav atbilžu, jo uz zemāk uzskaitītu definējumu pamata katrs var pats izdarīt secinājumus.

BALTĀ krāsa – tā ir visu krāsu sintēze, tāpēc tā ir „ideāla” krāsa, „sapņa krāsa”. Tajā ir ieliktas vairākas nozīmes, jo tā vienlaicīgi runā gan par gaismas spīdumu, gan par ledus aukstumu. Šai krāsai var dot priekšroku cilvēks ar jebkuru raksturu, tā nevienu neatgrūž.

MELNĀ krāsa stāv pretī baltajai. Tā ir nepārliecības krāsa, kura simbolizē drūmu dzīves uztveri. Tas, kuram patīk vilkt melnas drēbes (neņemsim vērā bēru simboliku, kura tikai pasvītro šīs krāsas nozīmi), nereti uztver dzīvi tumšajos toņos, nav pārliecināts sevī, viņam/ai ir tieksme uz depresiju, jo nav nekādu šaubu par to, ka viņa/s ideāli dzīvē nav sasniedzami. Ja melnās krāsas kostīms vai kleita tiek bieži nomainīta uz spilgtāku, uzkrītošu variantu, tas liecina par to, ka pesimistisks garastāvoklis bieži izgaist.

PELĒKA krāsa – iemīļotākā apdomīgu un neuzticīgu cilvēku krāsa, kuri ilgi domā pirms kāda lēmuma pieņemšanas. Tā ir arī neitrāla krāsa, kuru izvēlas tie, kam ir bail pārak skaļi par sevi paziņot. Bet ja šī krāsa nepatīk, tad tas norāda uz impulsīvu, vieglprātīgu raksturu.

SARKANĀ krāsa – tā ir kaisles krāsa. Ja tā ir mīļākā krāsa, tad tāds cilvēks ir drosmīgs, stipras gribas, valdonīgs tips, ātras dabas, komunikabls. Pie tam arī altruists. Cilvēkiem, kurus šī krāsa kaitina, ir nepilnvērtības komplekss, bailes attiecībā uz strīdiem, tieksme palikt vieniem, tieksme uz stabilitāti attiecībās.

ORANŽĀ krāsa – tā ir mīļākā to cilvēku krāsa, kuriem piemīt intuīcija, un arī kuri ir dedzīgi sapņotāji. Saskaņā ar heraldiku, šī krāsa nozīmē arī liekulību un izlikšanos.

BRŪNO krāsu un visus tās toņus (zemes krāsu) izvēlas tie, kuri stingri un pārliecināti stāv uz kājām. Cilvēki, kuriem ir vājums attiecībā uz šo krāsu, vērtē tradīcijas, ģimeni. Kad tā ir nepatīkama, tas liecina par pašmīlību un egoismu, par to, ka šis cilvēks ir sevī noslēdzies, ar grūtībām ļaujas atklātībai.

DZELTENĀ krāsa simbolizē mieru, nepiespiestību attiecībās ar cilvēkiem, inteliģentumu. Kad šī krāsa patīk, tas nozīmē sabiedriskumu, ziņkārību, drosmi un spēju viegli pielāgoties, kā arī baudas gūšanu no iespējas patikt un piesaistīt cilvēkus. Bet kad šī krāsa ir nepatīkama, tad runa ir par koncentrētu, pesimistiski noskaņotu cilvēku, ar kuru ir visai grūti sākt draudzību.

SALĀTU krāsa ir mizantropu un ciniķu krāsa. Tā patīk tikai valdonīgiem cilvēkiem, kuri tiecas uzspiest citiem savu gribu, bet viņiem pašiem ir bail rīkoties, lai nenokļūtu grūtā situācijā.

ROZĀ krāsa – tā ir dzīves krāsa, tā „runā” par nepieciešamību mīlēt un būt labākiem. Tie, kuriem šī krāsa patīk, var sākt uztraukties pat pavisam neievērojama iemesla dēļ. Pragmatiskiem cilvēkiem šī krāsa izsauc dusmas.

VIOLETĀ krāsa „runā” par ļoti lielu emocionalitāti, jūtīgumu, augstu garīgumu un delikātumu. Kad tā ir nepatīkama – tā ir attīstītas pienākuma sajūtas pazīme, vēlēšanās dzīvot tikai šodienā. Tā ir tipiska harmoniski attīstītu cilvēku krāsa.

ZILĀ krāsa. Par cik tā ir debesu krāsa, tad to parasti saista ar cilvēka garīgu pacēlumu, viņa tīrību. Ja tā patīk, tas liecina par kautrīgumu un melanholiju; tādam cilvēkam bieži jāatpūšas, viņš ātri un viegli nogurst, viņam visai svarīga ir pārliecības sajūta, apkārtējo labvēlība. Šīs krāsas nepiekrišana atklāj cilvēku, kurš vēlas radīt iespaidu, ka viņš var visu pasaulē. Taču būtībā viņš ir nepārliecības un vientulības paraugs. Vienaldzība pret šo krāsu runā par zināmu vieglprātību jūtu ziņā, kaut arī paslēptu zem laipnības maskas.

ZAĻĀ – dabas, dabiskuma, pašas dzīves, pavasara krāsa. Tas, kurš dod tai priekšroku, baidās no svešas ietekmes, meklē pašapliecināšanās metodes, jo tas viņam ir vitāli svarīgi. Cilvēkam, kam šī krāsa nepatīk, ir bail no ikdienišķām problēmām, likteņa ačgārnības, un vispār no visām grūtībām.

255 7 66 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 66

0/2000

nekas nesakrīt. pilnīgi. 

7 0 atbildēt

Nez, man patīk melna, sarkana, zila. Visa mana garderobe sastāv no šīm krāsām, bet, ne es depresīva, ne kautrīga.

6 0 atbildēt

zila. melna. hell yeah

6 0 atbildēt

sarkana patik

3 0 atbildēt

Man vairak sarkana krasa atbilst. Es tads kaisligs!!! XD loll

2 0 atbildēt

man nav ipasi tadas krasa kura spatiktu vairak ... ir sarkana un melna .. un vel balta ari .. nezinu kpc melnai spretstast baltajam .. manm abas baigi patik ..

2 0 atbildēt

Man MELNĀ idiāli,viss sakrīt! emotion

2 0 atbildēt

salātzaļa.

3 1 atbildēt

SARKANĀ!

2 0 atbildēt

nu nez cik tur taisniba...

+

2 0 atbildēt

Mana ir melnā, un tiešam ļoti līdzigi +

1 0 atbildēt

citi atbilst,bet par to melno krāsu var pastrīdēties...uzvelkot mazu,melnu vakarkleitiņu kādās romantiskās vakariņās,it nemaz nav drūmi! drīzāk jutekliski un noslēpumaini. Un kā ir ar melnu apakšveļu? nedomāju,ka drūmi...drīzāk ļoti erotiski emotion

1 0 atbildēt

Visu mūžu mīļākā krāsa man bijusi melna, bet itin nemaz neteikšu, ka esmu skumīgs un depresīvs...pat bērnībā labāk izvēlējos melnu nekā zilu vai zaļu...vnk patīk kā izskatās...

1 0 atbildēt

Man zalaa vis labak patiik , bet nekas nesakriit...

tikuntaa +   emotion

1 0 atbildēt

Man ir melnā, patīk vilkt tumšas drēbes un sakrīt arī.

1 0 atbildēt

nu nez... man piemēram mīļākās krāsas ir melna un balta. :) un nepiekrītu aprakstam par melno krāsu. :)

0 0 atbildēt

baltā krāsa ir pirmā.

0 0 atbildēt

Kapēc te nav balta?

0 0 atbildēt

zila and salātzaļa, so true

0 0 atbildēt

So true!emotion

Zaljaa - patiik.

Sarkanaa -kaitina. Nezinaaju, ka man ir kompleksi, bet paareejais gan taisniiba! :D

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »