local-stats-pixel fb-conv-api

Vai Visums ir bezgalīgs?22

291 0

Šis jautājums ir tikpat sens, kā cilvēce. Tam ir dziļas eksistenciālas saknes un tas rada dīvainus paradoksus, neatkarīgi no atbildes. Bezgalība, ārpus sausa matemātiska vienādojuma, pati par sevi ir kaut kas prātam neaptverams. Tomēr to pašu var teikt par sisumu ar galu. Kāda ir Visuma mala, ja tāda eksistē? Par Visuma patieso izmēru mūsdienu zinātne ir spējīga tikai spekulēt, tādēļ apskatīsim, kādas problēmas rodas katrā no iespējamajām atbildēm.

291 0 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://jrblogs.org
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000
Visums varbūt nav bezgalīgs , bet cilvēku stulbums gan ... ✌🏾😂
8 0 atbildēt

Diemžēl spokos nevar labot vecākus rakstus, vai vismaz es nevarēju atrast labošanas pogu. Ieliku šo rakstu savā blogā, pie reizes izlabojot gramatikas un stila kļūdas (vismaz tās, kuras pārāk krita acīs) un pie reizes arī šeit. 

4 0 atbildēt

labs raksts. par to tik varam spriest ,kas ir otrā galā. šaubos pat vai cilveka prāts to varetu aptvert. man personīgi arī simulācijas variants liekas reāls. paldies par rakstu.

2 0 atbildēt

Bļ. nācās pat kompi no galda nocelt un likt klēpī lai pajautātu, kā pie velna var būt bezgalīgi mazs??? Baigi gribētos zināt.

Stulbs salīdzinājums ar trīsstūri, biljarda bumbu kombinācijas atkārtosies jo tām ir malas, trīstūris kas tās ietver, tātad tās neatrodas bezgalīgā telpā, ja visums ir bezgalīgs to neietver nekāds trīstūris un bumbām nav robežu lai tām aptrūktos dažādu variāciju!

Arī runājot par apaļu visumu, pieņemsim ka visums ir viss kas ir aplī, bet kas tad ir aiz apļa? Arī tas pats nekas ir visuma turpinājums, tas ka lapa ir balta nenozīmē ka tā neeksistē.

Tās kvantu fizikas liekas kkādi murgi. Moš otra daļa kas parādās arī izvēlas dzert sulu, un ja viņš dzer kafiju ,tad viņš pēkšņi sāk dzīvi piem no maniem 26 gadiem pēkšņi random parādoties starp citiem? vai citi tur ir tikai ilūzija vai kas par nax? Un katra mana kustība vai doma var veikt 10000000 dažādas funkcijas, značet katru mazāko sekundes iedaļu rodas vēl 100000000 pasaules ar mani kur katrs es dara katru no šīm iespējām un kur katrs no tiem izdarot to iespēju rada vēl miljardiem citas pasaules jo priekšā ir nākamās izvēles. Tas pat neizklausās pēc zinātnes , bet vēl pēc lielākiem murgiem kā dieva eksistences.

Pat lielāka ticamība būtu ja mēs būtu kā skudras pūznī džungļu vidū kas nekad nav redzējuši piem cilvēku un pēkšņi kkas mums neiprotams mūs iznīcinātu sekundes laikā sabradājot, vai arī mēs tagad eksistētu uz pieneņpūkas kas tikusi nopūsta no pienenes un tagad lido kur to pūš vējš līdz tā kritīs un mūsu visumam būs gals, kamēr citur tā vien būs bijusi parasta pūka.

Un tajā pašā laikā termins bezgalība ir cilvēka izdomājums , tāpat kā vārdi nāve, liktenis uc, kam ir doti termini, bet realitātē tie ir termini nezināmajam.

2 0 atbildēt

Paldies! Priecājos, ka Tev patīk. Radās ļoti pakāpeniski. Sāku rakstīt šeit. Vēlāk, lai piepelnītos, sāku tirgot reklāmas rakstus, kurus rakstīju, sev ierastajā populārzinātnē. Meklējot resursus rakstiem, konstatēju, ka ir ļoti maz avotu latviešu valodā un lēnām radās doma par pašam savu blogu. Un jā, izmantoju spokus, lai popularizētu blogu.

1 0 atbildēt

Interesanti, bet diez vai kādreiz kāds spēs izskaidrot jēdzienu "visuma bezgalība" emotion  emotion 

1 0 atbildēt

zeme ir plakana

1 0 atbildēt

mind blown emotion  emotion  emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

hmm..esi piekritējs tai divdarbību teorijai?Uzskatu,ka varbūt identiskas kopijas,bet dzīvība ar identiskām dzīvēm?Nāa....

0 0 atbildēt

miss visums - get party   emotion 

0 0 atbildēt

maybī emotion

0 0 atbildēt

nav ko cepries par visumu un kā tas ir radīts un kādus paradoksus izteicis kāds sens filosofs, kam nav bijusi iespēja domāt tālāk, kā tas saprot. Vai esat iedomājušies, ka 100 gadu laikā jau cilvēks spēs radīt tik jaudīgu datoru, ka tas spēs simulēt kubikmetru jebkuras vielas, pēcc 1000 jau spēs simulēt visu zināmo visumu lidz elementārdaļiņu līmenim, pēc laika jau simulētajā pasaulē uzradīsies dzīvība, pēc vēl laika - tā uztaisīs tik jaudīgu datoru, kas simulēs nākošo visumu. un tāds dators nebūs viens, uz viena var uzlikt zināmos fizikas likumus, uz cita - izdomātus un pieņemtus. Cik daudz simulācijas iespējams veikt bezgalīgi daudzām attīstītām civilizācijām bezgalīgā visumā?  Cik simulācijās ar bezgalīgu visumu var radīt jaunas simulācijas?  Ja realitāte ir viena, bet simulāciju - neizmērojami, cik liela iespēja, ka mēs esam reālajā - viens pret bezgalību? drīzāk tornado lidojot pār VAZ rūpnīcu savāks Meibachu no Žiguļu gabaliem, nekā mēs esam esam reāli. Tas arī pilnībā izskaidro kvantu fiziku, jo simulācija neparedz tik smalku izpēti. 

0 0 atbildēt
Ja kaut kur kādā mūsu Visuma kopijā dzīvoju vēlviens es, tad man viņa (sevis) ir žēl
0 0 atbildēt

nav svarīgi.

0 1 atbildēt