local-stats-pixel fb-conv-api

Taum Sauk – visneparastākā HES pasaulē13

126 1

Pasaulē ir diezgan daudz hidroelektrostaciju, un gandrīz visas no tām atrodas netālu no galvenajām upēm vai ezeriem, vai uz ūdens avotiem. Bet Taum Sauk pārkāpj standarta loģiku un atrodas kalnainā apvidū San Francois Misūri gandrīz piecdesmit jūdzes no tuvākā dabīgā avota ūdens - Misisipi upes.


Šāda neparasta elektrostacija tika uzcelta 1963.gadā, lai apmierinātu augstu elektroenerģijas patēriņu dienas laikā. Kad vietējai elektrostacijai trūkst elektrības, ūdens no milzīga rezervuāra tiek palaists caur turbīnām apakšējā rezervuāra, kas atrodas uz austrumu krasta Black River. Naktī, enerģijas patēriņš ir daudz zemāks nekā dienas laikā. Tādēļ, tumšajā laikā elektroenerģijaa, kas pieejama enerģijas sistēmās, tiek izmantota, lai sūknētu ūdeni atpakaļ. Tādējādi, ūdens tvertnes,itkā gigantiski akumulatori, saglabā lieko enerģiju.

126 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://ifakti.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

ir labs, tik trūkst papildus informācijaemotion

6 0 atbildēt

Tātad sanāk, ka viņi no tā ezera iegūst enerģiju? Interesants (patiešām) veids, kā iegūt enerģiju!

3 0 atbildēt

Vai tiešām ir kāds, kurš domā, ka tādā vaidā var iegūt vairāk enerģijas :D. Apsveicu - jūs esat atraduši mūžīgā dzināja konceptu un pazaulei vairs nebūs jāuztraucās par enerģētikas problēmām :D  Bet nu ja nopietni - tur noteikti ir ļoti lieli enerģijas zudumi sūknējot atpakaļ un kā jau tika teikts - tas tiek darīts tikkai lai nodrošinātu papildus enerģiju dienas laikā. (sistēma strādā kā sava veida akumulators)

2 0 atbildēt

Sūknē atpakaļ ? Neizklausās reāli. Atpakļsūknēšanai var būt vairāk nepieciešama enerģija, nekā tā tika iegūta, pludinot lejā. Bet nu jāpapēta netā, kas tur īsti ir...

edit: skaidrs, rakstā jau minēts:

"Tādēļ, tumšajā laikā elektroenerģijaa, kas pieejama enerģijas sistēmās, tiek izmantota, lai sūknētu ūdeni atpakaļ"

1 0 atbildēt

tas saucas - taupam dabas resursus. 

0 0 atbildēt

Viņu mēŗkis nav iegūt vairāk. Mērķis ir nodrošināt enerģiju gad to vajag dienā un uzpildīt baseinu, kad eenrģiju nevajag naktī

0 0 atbildēt
Laabs
0 0 atbildēt

šis akumulators tieši noderētu saules elektrostaciju problēmas risināšanai, pa dienu uzkrājot enerģiju, ko var izmantot naktīs, kad saule nespīd.

0 0 atbildēt
Interesanti
0 0 atbildēt

Google translate?

0 0 atbildēt