local-stats-pixel fb-conv-api

Samsung un Apple bīstamā spēle.1

73 0

Es atveru acis un saprotu, ka atrodos kādā svešā dzīvoklī, viesistabas dīvānā ar vakardienas drēbēm mugurā. Istabā ienāk Viesturs (mana labākā drauga brālēns, ko esmu redzējis vien dažas reizes) un piedāvā minerālūdeni. Tas bija viss, ko tajā brīdī varēja vēlēties. Viesturs vakarnakt bija visskaidrākais no mūsu kompānijas. Esmu ļoti pateicīgs, ka viņš par mani ir parūpējies.

Kā es šeit nonācu?

Viens no maniem labākajiem draugiem vakar bija izveidojis Vecrīgas bāru “lucky’s hours” karti. Es pat nezināju, ka sākot no 18:00 Vecrīgas bāros ir laimīgā stunda, kur var baudīt kokteiļus par ļoti draudzīgām cenām. Visbiežāk tā ir akcija ‘’divi kokteiļi par 1 cenu’’. Es jau nojautu, ka šī “dārgumu karte” novedīs tikai pie sliktām beigām. Tomēr pēc smagas nedēļas es biju pelnījis labi atpūsties.

Mēs klejojām no viena bāra uz otru, katrā vietā atradām citu publiku, atmosfēru un meitenes. Ar katru kokteili kļuva aizvien jautrāk un tuvojās brīdis, kad es vairs nespēju saprast, kur atrodos. Labi, ka mūsu kompānijā bija arī cilvēki, kuri tik ļoti neaizrāvās ar “laimīgo” piedāvājumu baudīšanu un spēja mūs pieskatīt. Bija arī skaistas meitenes. Atceros divas māsas, kuras mēģināju pavedināt uz nakts izklaidēm trijatā. Iespējams būtu vēl kādas izredzes, ja viņas būtu DRAUDZENES, bet māsas uz ko tādu pierunāt laikam var tikai filmās. Es, protams, vienmēr pieņemu izaicinājumu, bet alkohols šoreiz pirmais apturēja manus centienus…

Tāpēc nākamajā rītā es jau esmu izdzēris 1,5 l ūdeni. Izrausos no dīvāna, sataisos, atvados no Viestura un nolemju izvēdināt prātu, mājās dodoties ar kājām.

Tā vietā, lai prātotu vakardienas notikumus, es atgriezos pie domām par tehnoloģijām. Jūs jau esat lasījuši manu iepriekšējo rakstu par piedzīvojumiem ar manu telefonu. Es labprāt paturpinātu stāstu par savu Samsung galaxy S8. Šorīt mans telefons ir pilnībā izlādējies. Es diezgan labi atceros, ka sākot vakardienas jautro daļu, manam telefonam bija gandrīz pilna baterija. Viesturs, būdams tīrākais Apple cilvēks, nevarēja man palīdzēt ar lādētāju. Un atkal esmu palicis kā bez rokām. Lūk arī patiesais iemesls kāpēc mājās dodos kājām, nevis ar Taxify.

Negribot atkal nākas atgriezties pie šī sāpīgā jautājuma – kāpēc pēdējā laikā mans telefons tik ātri izlādējas? Iepriekš es sevi varēju saukt par lielāko Samsung fanu. Viss sākās, kad, iepazīstoties ar daudzu ekspertu viedokļiem, es iegādājos pirmo Samsung viedtālruni – Galaxy S2, nevis Iphone, ko ļoti vēlējos. Man vēl ir bijuši S4, S5, S6 edge, S7 edge un tagad S8. Kā arī laika gaitā man sadzīvē ir uzradies Samsung televizors, mājas kinozāle, planšete, dators, Samsung powerbot (līdzīgs Irobot) un pat veļasmašīna. Draugi pat joko, ja Samsung ražotu automašīnas, tad man būtu arī tāda.

Tomēr Samsung pēdējā laikā nopietni testē manu pacietību un lojalitāti. Vai tiešām telefona baterijas problēmas ir saistītas tikai ar to, ka tūlīt varēs iegādāties Galaxy S9? Un bez šīs kaites manam telefonam ir radusies arī cita problēma. Diezgan bieži telefona kamera nespēj nofokusēt attēlu. Forumos lasīju, ka neesmu vienīgais un diezgan daudziem ir šāda problēmas ar S8 kameru. Ja attēls nav ass, tad telefona labākā funkcija “fotografēt” nav izmantojama. Pēc nesenā updeita šī problēma it kā pazuda, bet pēdējās dienās atkal ir atgriezusies. Runājot par updeitiem … Es vēl ļoti labi atceros vienu no iepriekšējiem modeļiem, kad pēc pirmā updeita telefona baterija, kura līdz tam brīdim spēja izvilkt gandrīz divas dienas, pēc tam spēja izvilkt vien pusi dienas. Problēmas man bija arī ar S7edge, kad telefonam garantijas laikā nomainīja visu galveno mātes plati. Teikšu godīgi, es jau biju gatavs savu S8 iemanīt pret Iphone X. Tomēr labi, ka tajā brīdī veikalā visi bija izķerti. Kad palasīju atsauksmes un speciālistu vērtējumus, sapratu, ka iPhone X ir vēl vairāk problēmu un niķu. Vai tiešām ir par daudz prasīts, samaksājot 1000 EUR par telefonu, lai tas uzticami kalpo vismaz 2 gadus? Diez vai tā ir inženieru nespēja, drīzāk apzināts mārketinga gājiens, ka visi vecie telefoni, iznākot jaunajam modelim, sāk bremzēt un “traucē dzīvot”. Šo jau sen apstiprināja arī vairāki mani draugi, kas lieto iPhone. Bet pavisam nesen visus mēdijus pāršalca sensacionāla atzīšanās no Apple, ka viņi patiešām ar updeitiem samazina vecajiem modeļiem procesora jaudu. Viņi gan taisnojas, ka laika gaitā nolietojas baterija un darbinot procesoru ar sākotnējo jaudu, telefoni sāk ātri izlādēties. Es to sauktu par mārketinga triku. Kompānija visvairāk nopelna brīdī, kad Jūs nopērkat viņu jaunāko tālruni. Protams, viņi katru modeli nedaudz uzlabo un pieliek kādu jaunu fīču, kas tehnoloģiju faniem liek siekaloties un jukt prātā. Iespējams dažiem lietot populāru zīmolu jaunākos modeļus pieprasa sociālais statuss. Bet diez vai ar to pietiek, lai visa pasaule skrietu uz veikalu pēc jaunā modeļa. Visos pārdošanas kursos māca, ka galvenais, lai pārdotu kādu produktu, potenciālajam klientam ir jārada vajadzība pēc tā. Ja Tu nopirktu premium tālruni, kurš visu laiku strādātu nevainojami, tad maz cilvēki saņemtos un atkal tērētu lielu naudu jaunajam modelim ar tikai nedaudziem uzlabojumiem. Brīdī, kad Tavs iemīļotais telefons sāk pārsteigt ar daudziem nepatīkamiem sīkumiem un gļukiem, Tev pārdot jaunu, skaistu un uzlabotu modeli jau kļūst pavisam reāli.

Vēl viens milzīgs biznesa virziens kompānijām ir aksesuāru tirdzniecība. Visi ir pamanījuši, ka orģinālie lādētāji, vāciņi un citas lietas mēdz būt pat divreiz dārgākas par analogiem produktiem. Sevišķi naski atkal ir Apple. Esmu daudz dzirdējis no “Apple cilvēkiem”, ka viņi iegādājušies neorģinālo lādētāju, bet pēc kārtējā updeita tas pēkšņi vairs nelādē. Zinu draudzeni, kura iegādājās parastu selfijstiku priekš sava ceļojuma. Ceļojuma laikā iznāca updeits pēc kura fotografēšanas poga vairs nedarbojās. Cik tas ir godīgi? Kāpēc es nevaru pirkt analogus aksesuārus, ja reiz oriģinālie maksā tik neadekvāti dārgi?

Šobrīd esmu vīlies Samsung telefonos. Domāju, ka neesmu vienīgais. Ironiski, bet šī ir iezīme, kas šobrīd varētu vienot Samsung un Apple lietotājus – vilšanās. Protams, tas ir bizness. Bet cilvēki nav muļķi, pēc kāda laika mīlestības pret šiem brendiem noplaks un tajā brīdī parādīsies kāds jauns ražotājs, kas labāk rūpēsies par saviem klientiem un iekaros tirgu. Arī tas ir bizness. Uzskatu, ka Samsumg un Apple šobrīd spēlē bīstamu spēli, un ir pēdējais laiks laboties!

Lasi vēl par maniem piedzīvojumiem manā blogā - http://mrxblogger.com

73 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Piekrītu tev. Tas jau dažus gadus atpakaļ tapa skaidrs, ka ar apdeitiem telefonam tikai saīsinās normālais darbspējīgais mūžs. Es pati varētu lietot un lietot vienu telefonu, ja vien baterija normāli tur. Tagad skaidrs, ka ražotāji taisa tādus telefonus, lai ilgāk par diviem gadiem nekalpotu, jo nāk jauni klāt. Pati esmu Sony cienītāja, kopš sapratu, ka Samsung un Iphone kļūst par vairākreizes dienā uzlādējamajām mašīnītēm. 

1 0 atbildēt