local-stats-pixel fb-conv-api

"Radīšanas pilāri"3

254 0

Tas gandrīz neizdevās. Pēc gadiem ilgas kavēšanās un pārtērēta budžeta, to nogādāja orbītā tikai 1990. g., lai gan oriģināli to vajadzēja nogādāt orbītā jau 1983.g. It kā ar to nebūtu par maz, tad tikai jau esot orbītā atklāja kļūmi spoguļos. Viņi uzņemtie attēli bija nelietojami. Pagāja vēl 3 gadi, kamēr atrada problēmas risinājumu un tika sagatavota nākamā misija kļūmes novēršanai nu jau orbītā. Vispār jau sākotnējo aizkavēšanos izsauca Challenger katastrofa. Tad tika pārtraukti visi lidojumi orbītā. Pagāja vēl divi gari gadi līdz beidzot 1995.g. 1. aprīlī Hubble teleskops uzņēma elpu aizraujošus attēlus.

Teleskopa sākotnējais kalpošanas laiks ir pārsniegts, tam ir bijušas vairākas tehniskās apkopes un uzlabojumi, kas ļauj uzņemt vēl detalizētākus attēlus, atklājot daudzas nezināmas lietas par kosmosu. Lai arī tam ir paredzēts aizstājējs, Hubble teleskops joprojam darbojas pēc piektās apkopes misijas 2009.g. un tas varētu tikt lietots vēl līdz 2030 vai pat 2040.g. Teleskops skatās dziļāk un dziļāk kosmosā, līdz pat bezgalībai.

254 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

 emotion 

6 0 atbildēt

ir gan tuvu 1 gaismas gadam.. pats uz astranomijas stundu, ar fiziku tam nav nekāda sakara..

Ja pieņem ka saules sistēma beidzās ar pēdējo planētu, tad protams izmērs ne tuvu nav 1 gaismas gadam, pat ja pieņem ka beigas ir ar heliosferas beigām, tad arī nav.. bet jau ir citi pētijumi, ka saules reālā iedarbība beidzās aptuveni 1 gaismas gada attālumā kur varētu būt objekti kas riņķo ap sauli - tās ir komētas ar ļoti izstieptu orbītu- tātad pieder saules sistēmai.. kā arī orta mākonis kura tālākā mala varētu būt aptuveni 1 gaismas gadu, pēc citāmn aplēsēm pat 1,8 gaismas gadi..  tā lūk - kuram tad jādodās uz skolu ?

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt