local-stats-pixel fb-conv-api

Par QR (Quick Response) kodiem2

34 0

Vai tev kad ir bijis tā, ka sērfojot WEBā atrodi kaut ko noderīgu priekš sava mobilā telefona, bet tev ir slinkums pārrakstīt bezgalīgi garo un sarežģīto mājaslapas adresi? Šajā gadījumā tev nederēs QR kods, kas, izmantojot mikro kameru, ļaus nolasīt kodēto mājaslapas adresi pavisam viegli un ātri.
QR definīcija ir šāda - QR (Quick Response) kods ir matricas tipa 2-dimensionāls svītrkods, kas ir paredzēts nolasīšanai ar viedtalruni vai kādu citu mobilo ierīci. Ar to var kodēt tekstu, URL (Vienoto resursu vietrādi) un citu informāciju. Parasti definīcijā ir teikts, ka QR kods ir kvadrātveida attēls, kuram ir balts fons un noteiktā secībā sakārtoti melni kvadrātiņi virsū, bet īstenībā QR kods var saturēt arī krāsainu attēlu, jo šeit visa pamatā ir binārā kodēšana, tāpēc QR lastītājam ir svarīgi atšķirt tumšos laukumus no gaišajiem, pārējam nav nozīmes, pietam apmēram 30% QR attēla ir aizpildīts ar laukumiem, kas nesatur nekādu informāciju. Ja ir vēlēšanās var palasīt lielisku rakstu krievu valodā, kā ievietot attēlu savā QR kodā -http://m.habrahabr.ru/post/126224/ Jāpiemin arī tas, ka maksimālais datu apjoms, ko var saturēt viens QR attēls ir 4296 rakstzīmes vai 7089 ciparus, vai 2953 baitus. Vairāk par QR kodiem var palasīt Krizdabz blogā .
QR kodiem ir ļoti plašas pielietošanas iespējas, un vienmēr var izdomāt jaunus veidus šo sīkattēlu izmantošanai. Piemēram, QR attēls bieži vien aizņem mazāk vietas nekā to saturošais teksts, tātad QR kodi ietaupa vietu uz drukājamās virsmas. Aizmirsu pateikt, ka QR kodus var drukāt pilnīgi jebkur sākot no mājaslaps un beidzot ar avīzi vai piena paku. Vēl viens labs piemērs ir QR kodu izmantošana informācijas slēpšanas nolūkos, visbiežāk tas ir nepieciešams skolēniem un studentiem špikošavas ietvaros.:D Bet visbiežāk QR kodus lieto, lai dalītos ar informāciju, jo kāpēc sūtīt tekstu, ja var padalīties ar sīka attēla palīdzību? Sīkattēlu izmantošanā pats galvenais ir, lai visiem lietotājiem būtu QR kodu lasītāji.

34 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

QuickMark - tulīt jāielādē, paldies emotion

3 0 atbildēt

QR kodi, protams, ir ļoti parocīgi, taču, piemēram, publiskie QR kodi jāuztver nedaudz piesardzīgi, jo tos var salīdzinoši viegli pārlīmēt ar pavisam citu QR kodu un tu nemaz nevarēsi pamanīt atšķirību, tādējādi tiksi maldināts ar kādu reklāmu vai produktu. Un vēl dažreiz kāds QR kods ir izdrukāts tik nelielā izmērā, ka tā nolasīšana ir ļoti, ļoti apgrūtināta.

1 0 atbildēt