local-stats-pixel fb-conv-api

New Horizons kosmosa kuģa zonde dodas ceļā3

Tas ir liels notikums, kaut gan mums visiem Plutons jau liekas pazīstams, bet patiesībā, nekas nav tā īsti zināms. Par Plutonu skaidru ziņu nav, tikai pēdējais notikums - ka tā vairs nav skaitāma planēta, bet gan pundurplanēta.

1960. un 1970. gadā, "Mariner" misija parādija Marsu, Venēru un Merkūru. 1970. un 1980. gadā, "Pioneer" un "Voyager" misija mums parādija Saturnu, Neptūnu un Urānu. "New Horizons" misija, mums dos iespēju skatīt tuvplānā Plutonu.

Neviens kosmosa kuģis nekad nav apmeklējis Plutonu, bet drīz viss mainīsies. Zonde jau ir palaista, un tiek solīts, ka 14 Jūlijā tā sasniegs Plutonu. Jācer uz to, ka misija izdosies un mēs uzzināsim daudz vairāk par šo pundurplanētu.




225 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

  Brīnišķīgi,galvenais lai misija izdodas 100%tīgi.Vien mēr ir interesanti uzzināt ko vairāk par Visumu,un nekad nebūs par daudz.Lai gan šitas nav lēts darbs.++

10 0 atbildēt

Pie pirmās bildes vajadzētu izlabot- New Horizons kopējais ceļš ir nedaudz virs 4,9 miljardi km, no kuriem pašlaik ir veikti 4,8 miljardi.

Tiem, kam šie skaitļi neko daudz neizsaka: lai sazinātos ar zondi radioviļņiem, kuri pārvietojas ar gaismas ātrumu, no Zemes ir jāveic 4,5 stundu ilgs ceļš. Salīdzinājumam, no Zemes līdz Saulei šie viļņi ceļo vien 8min 20sec.

5 0 atbildēt

Uz borta ir kompaktdisks. Tajā ir mans vārds.

 

2 0 atbildēt