local-stats-pixel fb-conv-api

Nākotne ir klāt! Iepazīsties ar traktoru, kuram nevajag traktoristu!21

425 0

Mašīnu ienākšana lauksaimniecībā ļāva zemniekiem sasniegt vel nepieredzētus ražošanas apjomus, jo darbos kuros pirms tam tika izmantoti zirgi, ienāca mašīnas, kuras bija desmitiem, simtiem un dažkārt pat tūkstošiem reižu spēcīgākas par zirgiem. Kas ļāva tām tos pašus darbus, ko veica zirgi, izdarīt daudz ātrāk, bet tagad mēs iespējams esam jaunas ēras priekšā, kurā pilnīgi funkcionējošai zemnieku saimniecībai varētu pietikt tikai ar pāris cilvēkiem.

425 0 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

Es vienigais kaa uzticeetu shitaadam braukaat pasham pa lauku ja buutu kkaads savs lokaalais GPS, man personiski loti biezhi ir bijis ka navigaacija ieved galiigi kkur netur vnk kkaads sakaru gluks gluks un viss, aizmaldijies galig netur kur vajag... taa kaa ja uz lauka kkaadi elektribas stabi, tad ar standarta navigaaciju  driz vai velu visi stabi tiktu nolidzinati lidz ar zemi vai shis iebrauktu kaadaa neizbraucamaa graavii... ok, saka jau ka shim ari sensori ir bet jebkura gadijumaa ja kas nogluko un shis zigazagaa lauku apstraadaa, tas ari nebutu diezko forshi.

Nu ko... driz visi raudas ka darba nav! bagaats klus bagaataaks bet nabags nabagaaks... 

15 2 atbildēt

Lakaim tiešām drīz būs tā kā tajā multenē Wall-e. Visi resni ratiņkrēslos un mašīnas izdara visu viņu vietā.  emotion  emotion 

11 0 atbildēt

Lieliski ... atņemsim darbu vel vairāk cilvēkiem  emotion   emotion 

13 4 atbildēt

Šādu es reiz vienā saimniecībā redzēju, bet vispirms tev vienu reizi pašam jāizbrauc maršruts pa lauku, kas tiek vēlāk saglabāts. Un cilvēkam tur tāpat jāsēž iekšā, lai izvairītos, piemēram, no mašīnām, pa ceļu.

5 0 atbildēt

Nekas jau nemainās, cilvēkam tik un tā ir jākontrolē šīs mašīnas darbība.

Vienīgā atšķirība - vadītājs nesēž kabīnē, bet ērtos un siltos apstākļos.

Un no algas maksāšanas "traktoristam" - neizvairīsimies emotion

4 0 atbildēt
Cik tūkstošus tāds maksā?
4 0 atbildēt

Jā, daudzviet ārzemēs viss ir savādāks.

Reiz skatījos filmiņu par Somijas mežstrādniekiem.

Tur 'zāģeris' aiziet uz kantori, saņem darba uzdevumu - GPS koordinātes. Aizbrauc ~ 50 km uz mežu, pieiet pie 2 konkrētiem kokiem (pēc GPS), nozāģē tos, sastrādā - un darba diena beigusies!

No kā izriet, ka katrs koks mežā ir uzskaitīts, piereģistrēts un kontrolēts!

Interesanti, kad mūsu saimniekošana būs tik precīza?!

3 0 atbildēt

Senas tehnoloģijas... Pie Olaines jau sen paralēlie traktori strādā....

2 0 atbildēt

Kr4 Farming Simulator IRL emotion

1 0 atbildēt

Es ievadu visu pareizi, Anglijaa nekaadu garumzimju nav, bet Latvijaa cik esmu man navigaacija nav vajadziga, Es paskatos google maps to vietu kura man jaatrod, galvenas ielas un shkersielas kas jaiegaumee un viss, man neko vairak nevajag. Anglijaa savukaart ar celaziimeem ir diezgan chaabiigi, taas biezhi vien izvieto nevisai logiskaas vietaas, taadaas kur parkaartoties vairs nav iespejams lai aizbrauktu pareiza virzienaa, taapec ari lietoju navigaciju.

0 0 atbildēt

Labs aparāts. emotion

0 0 atbildēt

es ar vienreiz ar soraku parpalii no meza braucu majaas neko neatceros...taatad soraks pats tika majaas un mani pakeera lidzemotion

0 0 atbildēt

Ja jau sūda traktors pats māk sēt un ravēt, iedomājies cik tālu ir armijnieku tehnoloğijas... 

0 0 atbildēt

Nu līdz latvijas laukiem, tiem vel tāls ceļš braucams..

0 0 atbildēt

Vispār jau atmiņa ir samērā jaunos kombainos, kā jau te rakstīja, pirmo apli izbrauc pats un viss, pēc tam kāp ārā un šamais atkārtos tieši tā pat kā Tu izbrauci un maiks apļus uz priekšu.

0 0 atbildēt

Filmā "Starp zvaigznēm tādi bija kombaini un traktori"

0 0 atbildēt