local-stats-pixel fb-conv-api

Nākamie "iPhone" varētu izmantot "acu sekošanas" (eye-tracking) tehnoloģiju1

19 0

Nākamās paaudzes "iPhone" telefoni visai iespējams izmantos "eye-tracking" tehnoloģiju, kas spēs nolasīt acu virzienu - tādējādi programmatūra dosies turp un pildīs pārējās Tavas acs pavēles.

2012.gadā "Apple" kompānija ieguva patentu šīs idejas īstenošanai un pašlaik strādā cītīgi pie tās attīstības, lai beigu beigās piedāvātu augstāko kvalitāti. Šī iespēja daudz ko atvieglotu patērētājiem un ļautu nepielaist kļūmes darbojoties ar telefonu. Viena no problēmām ir tā, ka bieži vien mūsu nepaklausīgais pirksts pa skārienjūtīgo ekrānu aizslīd tur, kur nevajadzēja vai pieskaras tur, kur nebija plānots, tādējādi ar acīm (izmantojot "acs sekošanas" tehnoloģiju), vien paskatoties uz burtiem, būtu vieglāk (vienlaikus arī ātrāk) kaut ko rakstīt vai nospiest, atvērt utt. Kā arī dzēst īsziņas un veikt citas mūsu zināmās telefona funkcijas.

Jāatzīst, ka pēdējā laikā biometriskās tehnoloģijas kļūst arvien populārākas. Mūsdienās jau izmanto balss un sejas atpazīšanas, pirksta nospiedumus un tīklenes skenēšanas tehnoloģijas identitātes noteikšanai, kas acīmredzot kļūst iecienītas arī mobilo telefona nozarē. Ne velti iPhone 5s, 6, un 6s modeļi ir jau aprīkoti ar skārienjūtīgu ID, kas spēj atpazīt savu saimnieku, proti, telefona īpašnieka identitāti, tikai vienkārši nolasot tavus pirksta nospiedumus. Tā rezultātā telefons atbloķējas un ir pieejams darbam. Lieliska aizsardzība pret zagļiem un citiem viesiem, kuriem nevajadzētu rakņāties par tavu sakaru līdzekli.

Kaut arī šī ziņa ir visai iepriecinoša, tomēr nevajadzētu pirms laika sajūsmināties, jo nekur nav garantija, ka šāda veida tehnoloģija tiks īstenota un būs pieejama plašākam patēriņam. Vairums kompāniju patentē jaunās funkcijas un materiālus tādēļ, lai konkurenti neizmantotu izvirzīto tehnoloģijas pirmsākumu, ka tie ir tie izgudrotāji un tā tālāk. Kā mēdz teikt - "Tas ir bizness".

19 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://datuve.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

eye tracking ir kompāniju to-do list svarīga sastāvdaļa no astoņdesmitajiem. un to vēl joprojām nav ieviesuši pat militāristi kuri bija pirmie kas pie tā sāka strādāt. piedevām patentu izņemt nevar basic konceptiem bet jau gatavam projektam- t.i. ja tev nav gatavs pētījums kuru tu vari nodemonstrēt kā viņš strādā tu to nevari patentēt. un piedevām eye tracking ir vairaks paredzētās metodes kuras visas izpetīt un patentēt nav vienas kompānijas spēkos. ir tie kuri tracko acs zīlītes kustību, tie kuri tracko tīklenes parakstu un tie kuri tracko visu kopā... metožu ir daudz.

4 0 atbildēt