local-stats-pixel fb-conv-api

NDA inficēja vismaz 50000 datortīklus ar spiegu programmām0

34 0

ASV Nacionālās Drošības Aģentūru atkal apvaino nelikumīgā pilsoņu izsekošanā. Šoreiz runa iet jau nevis par dažādu valstu prezidentu telefonu sarunām, bet par lietotāju privātas informācijas pārtveršanu no datortīkliem.

Edvards Snoudens publicēja jaunus slepenos dokumentus, kuros rakstīts par kārtējo NDA projektu ar nosaukumu „Computer Network Exploitation” jeb CNE. Projekta mērķis ir pieejas ieguve visas pasaules datortīklos un specifisku spiegu progammu uzstādīšana, kas filtrē un izseko NDA interesējošo informāciju.

Uzbrukumus datortīkliem rīkoja speciāli noalgoti hakeri, kuru skaits, spriežot pēc dokumentiem, sasniedza vairāk nekā 1000 cilvēku. 2008. gadā NDA kontrolēja 20000 datortīklus visā pasaulē, bet 2012. gada vidū NDA kontrolēto datoru tīklu skaits palielinājās vairāk nekā divas reizes – līdz 50000.

Neskaitot svarīgas informācijas plūsmas izspiegošanu, NDA uz šiem datortīkliem instalēja arī speciālus „guļošos trojānus”, kurus ar distancētu komandu var aktivizēt jebkurā brīdī. Ar šo trojānu palīdzību NDA spētu ar inficētajo datoru darīt praktiski visu, ko vēlas, bet lietotāji par to pat nespēs iedomāties.

Ar projektu CNE NDA strādāja kopš 1998. gada. Jau bija saprotams, ka komentēt šo situāciju NDA vadība atteicās, skaidrojot, ka šādu datu izpaušana var negatīvi ietekmēt ASV nacionālo drošību.

34 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000