local-stats-pixel fb-conv-api

Miljards cilvēku dati nozagti – uzmanies!25

Pēdējo dienu laikā datu aizsardzības vietnē Have I Been Pwned ir parādījusies informācija, ka nesen ir publiskoti miljards cilvēku e-pasta adreses ar parolēm, kas tika iegūtas ilgāku laiciņu atpakaļ, bet nebija vēl pieejamas visiem, kas to vēlas. Cilvēkiem, kas kaut vienu reizi mūžā ir izmantojuši vienu un to pašu paroli vairāk kā vienā vietnē ir jāuzmanās, jo jūsu dati var tikt izmantoti, lai piekļūtu jūsu kontiem kādā vietnē! Lasi tālāk, lai uzzinātu, ko tieši darīt savu datu aizsardzībai.

"Tautas Spogulis" - ziņas, izklaide, politika, fakti par mūsu Latviju un citas tēmas!

351 5 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

Noderīga info.  

20 0 atbildēt

nu nozaga, un kas no tā notiks parastam cilvēkam ? manu epastu tāpat zin visi spama sūtītāji uz pasaules. 

18 3 atbildēt

Ta laba doma ,atdot pasham savas paroles... Ka man tas agrak nebija ienacis prataa  ? Uzreiz bus miers majas un nevaidzes minejumos pities - atklaja manas paroles ,neatklaja .... uzlauza ,neuzlauza . emotion 

9 1 atbildēt
Patiesībā 80% cilvēkus tas neietekmē. Ja nozags kko no konta, tad banka to atgriež. 1x gadijās kad izhakoja no konta 500£. Banka atgrieza, tālāk tas viss iet uz policiju. Uk par to ir padomāts, jo 2-3x gadā banka nomaina kredītkartes datus.
7 0 atbildēt

Ļoti labi ja Tev ir 10 dažādas paroles Tu vari vienkārši izdarīt tā ka viņas visas var uzlauzt uzlaužot vienu paroli. Ģeniāli.

4 0 atbildēt
"Pwn"? Wat is this 2007?
4 0 atbildēt
Kādai slepenai hakeru organizācijai kaut ko ir jādara lietas labā...
3 0 atbildēt
Paskatījos nekas ipash 4 vietnes tur mans epasts, lai ņem tur nekā nav tik un tā!
3 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt
Nu nez
2 0 atbildēt

Labs raksts...

Vienīgi savas paroles es nu gan neģenerētu (tās par kurām iet runa kā par kopējām...)

Uzrakstītu kādu sev zināmu teikumu vai kko tādu...

2 0 atbildēt

Iespējams redzēt tikai lapas, kurās esi reģistrējies, kuras datubāze jau ir uzlauzta un Tavi dati publicēti. Tas nozīmē, ka tā mājaslapa tikai apskata jau publiskotas datubāzes - jebkurš ļaundaris jau to var atrast. Protams ir neliels ļaunprātīgas izmantošanas risks, bet tiešām minimāls - neko īsti daudz nevar iesākt ar to informāciju, lai gan var pēc tā meklēt attiecīgās datubāzes, lai e-pastu savienotu ar kādiem datiem (pati mājaslapa tos datus sūta tikai uz e-pastu, cik zinu, tieši, lai izvairītos no šādas situācijas), bet šeit tad ir jautājums par "risk-to-benefits ratio". Tomēr ieguvums ir milzīgs un risks ir salīdzinoši minimāls, vismaz manuprāt.

4 2 atbildēt

Hmmm... Interesanti cik spama mailinglistēm manus pasta datus tagad pielika?

1 0 atbildēt

Jām...  emotion 

1 0 atbildēt

Neizskatās, ka Jūs vispār saprotat par ko rakstat. emotion Kur jums kaut kādas paroles kāds ir prasījis? Vai tiešām ir bez iemesla jānomelno noderīga mājaslapa, kuras mērķis ir veicināt datu aizsardzības uzlabošanu parasto lietotāju vidū, tagad sāksim iestāties pret šādiem mērķiem?

3 3 atbildēt
Man pofig un man pa brīnu uzrāda, ka manējais e-pasts nav uzlauzts. Un ziniet, man ir jausma kāpēc nav ne vienu reizi uzlauzts.
0 0 atbildēt

tas viss ir pufelis--nevienam nav noslēpums ,bet visi cītīgi tēlo ,ka par to neko nezina ,bet tieši ASV radījusi spiegosānas programmas 0--tieši tāpat kā tā radījui terororganizācijas un tās atbalsta -Yahoo un internet explorer bija intreneta radīšanas blakusprodukts..

ja kādam tiek borēta ziņa ,ka visu slikto dara hakeri,tad der padomāt ,ka hakeru rīcībā nav un nebūs spēcīgu un jaudīgu atbalsta iestāžu ,valsts kantoru..

jo kas tad ir HAKERIS??  Tas ir cilvēks ,kurš prot izmantot vienu vai otru programmu vai ierīci tam par ko tās izgudrotāji nemaz nabija padomājuši...tātad visa šī ,tā saucamā uzlaušana ir pamatīgs pufelis bērniem pirmskoloas vecumā. hakeriem TAVI dati neva vajadzīgi --taču ASV un specdienestiem tie lieti noder--vnk lai būtu lietas kursā kas noteik vien avi citā valstī tautas vidū--pēdējais skaļais ASV izgājiens Vācijas izspiegošana ,bet friči izlikaš ,ka nekas nav noticis...Frankfurt'e  ir vesels kvartāls ASV TĀ SAUCAMĀS VĒSTNIECĪBA S ,kurā nodarboja stiaki ar spiegošanu.Visi to zina ,neviens neko neslēpj--tas nozīmē ,ka uz cilvēkiem vnk uzspļauj ,jo tie padarīti par vergiem ,lielgabalgaļu.

0 0 atbildēt