local-stats-pixel fb-conv-api

Mans Linux stāsts...8

105 1

Šis ir stāsts par to, kā es kļuvu par vienas Linux distribūcijas lietotāju, jeb stāsts par maniem IT piedzīvojumiem. Šis stāsts sastāv no manām atmiņān un nedaudz pārdomām par Linux operētājsistēmām.

Tas viss sākās 2004. gada pavasarī, kad es pirmo reizi biju kādā vietā, kurā varēja izmantot datrous, viss ko no tā atceros bija tikai Windows XP jocīgā ekrāntapete.

Tikai pēc 5 gadiem, kad es biju beidzot apguvis nedaudz Windows XP, es pirmo reizi ieraudziju kaut ko citu, kas arī tika izmantots uz datora un bija ļoti līdzīgs pēc izskata Windows, tikai tas nebija Windows, tā bija pirmā reize, kad ieraudzīju šo sistēmu sauktu par "Linux", cik atceros tad tieši tā sistēma, kas mani toreiz ieinteresēja bija "Kubuntu", jo man tajā laikā patika Windows Vista izskats.

Vēlāk jau nākošajā gadā es tiku tuvāk Linux, jo bija dators, kam bija saplīsis cietas disks, bet lai vismaz kaut cik to varētu izmantot tajā bija ievietots cd disks ar "Austrumu Linux", es dabūju nedaudz to palietot un sapratu, ka uz Linux ir iespējams izdarīt ~ visu to pašu ko uz Windows, šim "Austrumu Linux" nebija daudz lietotnes, bet vismaz tam varēja dabūt līdzīgu izskatu kā Windows Vista.

105 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

līdz man sāka apnikt BSOD

Stāsti kā iespējams windows 8 novest līdz patstāvīgai BSOD mešanai emotion

4 0 atbildēt

Es tieši tagat lasu šo rakstu iznatojot Ubuntu...    emotion

2 0 atbildēt

uz kolēģa u-8500 arīkyanogen uzliku

1 0 atbildēt

Liels prieks uzzināt, ka vēl kāds aktīvi savā ikdienā izmanto un interesējas par Linux. Jāatzīst, ka lai gan sākotnēji pats arī izmantoju Ubuntu, taču pašlaik esmu palicis pie Manjaro Linux, kas ir Arch Linux bāzēta Linux distribūcija un nodrošina dažas ar Ubuntu salīdzinoši labākas īpašības - jaunākas lietotņu versijas, automātisko (rolling-release) atjaunināšanas modeli, kā arī labāku draiveru atbalstu.

1 0 atbildēt
Backtrack.
1 0 atbildēt

Galvenais, lai ir labs desktop interfeiss. Ja tas ir tad, Linux var lietot daudzi parasti lietotāji, jo tas nodrošina visu nepieciešamo - interneta pārlūks, mūzika, video. Vienīgi geimeriem visdrīzāk būs jāpaliek pie Windows.

1 0 atbildēt

vai tiešām cyanogen izgudroji tu,vai raxts ir tulkots? uz manas vecās motorola dext tas stāv virsū,jo originālais bija 1.6(nelietojams,karoč herņa)

0 1 atbildēt