local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir Marianas Web?35

674 3

Spokos redzēju dažus rakstus par tā saucamo Deep Web, jeb "Neredzamo internetu", taču ir vel kāda mistiskākā vieta par Deep Webu, tā ir Marianas Web. Šājā rakstā apskatīšu dažas teorijas par to, kas tas varētu būt vai varbūt pat ir, un cerams ka Jūs uzzināsiet ko jaunu.

Vispirms nedaudz par Deep Web. Terminu Deep web jau 2000. gadā radīja datorzinātnieks Maiks Bergmans, to lieto, kad runā par saturu internetā, kas nav indeksēts standarta meklētājos(Google, Bing, Yahoo).

Katru dienu mēs izmantojam Google, Facebook, Draugiem, YouTube un citas interneta vietnes, bet blakus tām ir vel daudzi miljoni vietņu. Privātie blogi, forumi, spēļu lapas un vel daudzas vietnes, kurām var piekļūt izmantojot meklēšanas serverus. Tomēr Deep Webā ir daudzi miljardi vietņu, kuras var atrast tikai ar specializētiem meklētājiem. Pēc aprēķiniem Deep web ir 400 līdz 550 reizes lielāks nekā virspusējais internets, kuru lietojam ikdienā, tas nozīmē ka tikai 4% interneta var sasniegt izmantojot mums ierastos meklēšanas serverus.

674 3 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000
Sen nebij tik sakarīgs raksts lasīts. Un man parasti slinkums lasīt spoku rakstus, ja pirmie divi teikumi neuzķer. Parasti vazājos pa bilžu rakstiem. Šis bija (MANUPRĀT) interesants no sākuma lidz beigām, un par to gan Paldies, gan ++
26 0 atbildēt
Teorija par lielāko meklēšanas serveri izklausās visticamākā. Raksts ļoti interesants, +. emotion
21 1 atbildēt

Ja Deep webā ir daudzi miljardu vietņu, kur var piekļūt tikai ar specializētajiem meklētājiem, un tas ir 400-550 reižu apjomīgāks nekā virspusējais internets, tad man tāds stulbs jautājums - kas, pa kuru laiku un ar kādu mērķi to visu ir radījis. Katras i-neta vietnes radīšanai nepieciešams ieguldīt zināmu laiku un darbu un, lai radītu daudz miljardus i-neta vietņu, veselam hakeru-pagrīdnieku leģionam būtu ļoti ilgi un daudz jāstrādā. Manuprāt skaitļi par Deep web ir nedaudz uzpūsti - vairums cilvēku ar to nesaskarās, zin par to nedaudz un finālā rodas labvēlīga augsne visādām baumām un pārspīlējumiem.

19 0 atbildēt

Teorijas parasti bāzē uz kaut ko. Šeit tās vienkārši ir dažādas fantāzijas zem viena nosaukuma. emotion

17 0 atbildēt

Pirms vairākiem simtiem gadu klīda leģendas par Lohnesa briesmoni un tādām lietām.... Tagad klīst leģendas par kaut kādu Marianas web. 

12 0 atbildēt

Manu viedokli pateikšu šādi "vislielākie noslēpumi ir vislabāk paslēptie."Uz to var skatīties kā uz dārgumu lādi, kurā atrodas visvērtīgākās, visslepenākās lietas pasaulē, tikai ir āķis, atslēgas caurums ir, tikai no atslēgas ne miņas.Tā aptuveni.

12 0 atbildēt
Mēs dzivojam Matrixā emotion
9 0 atbildēt

Es tikai nesaprotu,ja neviens saj vietai nav ticis klat,tad kaa zin,ka vispar it tada vieta?  emotion 

9 0 atbildēt

interesanti!

9 0 atbildēt

Vēl jo projām es neticu apgalvojumam, ka deep web ir 500 reižu lielāks, nekā parastais web. Ja tā ir taisnība, tad gandrīz katram pasaules iedzīvotājam ir jābūt savai mājaslapai... Bet patiesība ir tāda, ka salīdzinoši ļoti daudziem cilvēks termins "deep web" ir kaut kas pavisam svešs.

4 0 atbildēt
Akd...😂😂😂mums skolā 1 datoram nevis kā visiem citiem datoriem atverot firefox atvergraudiem.lb, bet atvērās the pyrate bay un 1 čalis no tās vietnes uz latviju 9 februārī pasūtija marihuānu😂😂😂😂😂😂😂
4 1 atbildēt
Es zinu vienu organizāciju, kas ar pāris pogām var pus Latvijai internetu atslēgt emotion
3 0 atbildēt
Ja tu pat gramatiku neesi apguvis,kā tu vari kaut ko izlasīt?
2 0 atbildēt

Izklausās pēc sazvērestības teorijas, bet- ko var zināt...

1 0 atbildēt

tik daudzi cilveki kuriem nav ne mazākās nojautas par ko viņi runā mēģina taistī kautkadu danger dolan līmeņa shēmošanu. pirmkārt par Tor tipa lapām, tās nekad nav nodrošinājušas anonimitāti. par to vienmēr rūpējās pats lietotājs ar domu  ka vienīgais pasargātais cilveks ir tas kurš pats sevi sargā. bez identitātes, fizisko un ip adrešu kā arī datora ethernet adreses aizsardzības līšt deep web ir tā pat kā kniebties ar vislielāko palaistuvi trīsdienu rokfestivāla trešajā dienā un pirms seksošanās sniegt viņai orālo. īsāk sakot, tā ir uzprasīšanās uz nepatikšanām. kvantu datori nav tīri ātrāki par parastajiem datoriem. tie darbojas pēc citāda principa un lai arī apstrādā nesalīdzināmus datu apjomus sekundē kas liek domāt par daudz jaudīgāku datoru patiesībā tie vienkārši strādā pēc pilnīgi cita principa un salīdzinat tos ar konvencionālajiem datorresursiem ir tikpat kā neiespējami. šobrīd kvantu datori ir lietojami tikai ar domu apstrādāt eksperimentālus datus un strādāt pie theory of everything. neviens nesērfo deepweb ar kvantu datoriem. būtībā kad es lasu šāda tipa rakstus mani nedaudz uzjautrina tā pieeja. sazvērestības teorijas pa labi un kreisi. jēgas nekādas. padomā loģiski ja tu vai tev līdzīgi domājoša cilvēku grupa veidotu tādu interneta daļu kurai piekļūt parastam lietotājam ir teju neiespējami, ko tu tur glabātu? matemātikas mājasdarbu vai varbūt vienkārši lietas kuras parastajā internetā nevēlētos izplatīt?  bet kāpēc lietas kuras nevēlies izplatīt internetā vispār likt jebkurā interneta līmenī?

1 0 atbildēt

Es pirmo reizi vispar dzirdu šos terminus,laikam esmu atpalicisemotion ielikšu + par izdomuemotion

1 0 atbildēt

Kavnta dators sūtot savas daļiņas ar uzdoto darbību kaut kur, iespējams pat uz citu dimensiju un nākot no tās atpakaļ ar atbildi no kaut kā.

0 0 atbildēt

Labs man patīk, bet tiem pārlukiem emotion kaut kas nav riktīgi, jo tas hidden wiki ir tāds pats kā wiki, tikai ķipa neipeejams, a pat tajā netiku emotion laida tikai orģinālajās tas ''tor'' pārlūks.

0 0 atbildēt
Ļoti interesanti. Milzīgs pluss par rakstu. Kaut tiešām kādu dienu varētu uzzināt patiesību. Ar šo gan jau var atrast atbildes uz visām tām konspirācijas teorijām, Area51 utt...Bailīgi paliek pat iedomājoties...
2 2 atbildēt
Nivel 6 sux cox.
0 0 atbildēt