local-stats-pixel fb-conv-api

Kas atrodas aiz Visuma malas?34

601 3

Vai Visums ir bezgalīgs? Vai arī tam ir robeža, aiz kā neatrodas nekas vai pilnīgi otrādi - cits visums?

601 3 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000
Varbūt, mums vajag nomainīt mērogu, kad runājam par visumu. Esam pieraduši domāt, ka visums ir bezgalīgs un viss ir liels un plašs. Tomēr, var gadīties, ka visums ir sīka daļiņa no kaut kā lielāka. Piemēram, kā šūna organismā un mēs esam viena no mazākajām mērvienībām. Organismam nav jābūt dzīvam, vismaz tādam, kādu mēs iedomājamies dzīvu organismu. Mēs esam tikai vīruss, kurš nepilda nekādu funkciju, tikai parazitē un īpaši netraucē. Jo ja skatāmies uz savu eksiatenci no citas puses, tad mūsu izzušana neko kosmosa mērogā nemainīs.... vismaz pagaidām.
32 0 atbildēt

Visuma robežas mekēšana vai vēl jo vairāk, kas atrodas aiz visuma robežas liecina par cilvēka vēlmi izacināt savu saprātu. Savādi, ka cilvēks pirms pietiekamā mērā ir sapratis, kas viņam notiek apkārt, traucas līdz kaut kādai robežai. Diez vai visuma robežu meklētāji, meklējot robežu apzinas, ka traucas ar neizmērojamu ātrumu apkārt Saulei, bez tam rotējot apkārt Zemes centram ar ātrumu, kurš tomēr nav tik liels, lai centrabēdzes spēka rezultātā viņi netiktu izmesti izplatījumā, ja vēl ar to ir par maz, tad jāatceras, ka Saule arī rotē ar neaprakstāmu ātrumu apkārt Piena ceļa centam.

Dīvaini ir, ka cilvēki necenšas labāk izprast lietas, kuras tiem notiek deguna galā, bet mūk uz visuma malu vai paralēlo pasauli, lai tur paslēptos paši no sevis. Ja cilvēks censtos sakārtot lietas, kuras ir tam sasniedzamas, tad uz pasaules būtu vairāk saprotamas kārtības un cilvēki nejauktu kārtību ar savu identitāti.

Lai kā arī nebūtu cilvēkam nekad arī nesanāks atrast visuma fromu, tās robežu vai izteiksmi laikā. Viss tas ir abstrakcija, kas balstas uz kko idializētu. Nevienam līdz šim nav sanācis uzvilkt pilnīgi apaļu apli vai novilkt bezgalīgi taisnu līniju. Izdomājot jaunus vārdus, mēs spējam tos piesātināt ar jēgu, kas vairo nozīmes daudzumu. emotion

15 1 atbildēt

Interesanti.emotion  

13 0 atbildēt

Nez kapec katru reizi kad aizdomājos kur visumam ir beigas man galvā iemetas Errors  emotion 

10 0 atbildēt

ņifiga neko nesapriotu tad visums ir bezgalīgs vai galīgs?

10 0 atbildēt

Mūsu maņas ir pārāk ierobežotas, lai saprastu jēdzienu "bezgalība". Mes uztveram 3(trīs) dimensijas. Einšteins ieviesa ceturto dimensiju- laiks.

Savā laikā, kad nodarbojos ar zinātni, tad dimensiju skaits ir matrica 9x9, tas nozīmē, ka teorētiski ir 81 dimensija. Diemžēl ,pagaidām, mūsu maņas un mūsu prāts ir ierobežots. Ļoti maz ir ir kuri var izprast laika dimensiju, kur nu vēl tālāk. Izziņa ir bezgalīga, bet diemžēl mūsu civilizācijai diez vai izdosies to saprast.  emotion  

P.S. Pārāk gudri, bet par nožēlošanu tā ir.

8 0 atbildēt

Vot šādi raksti man patīk! Gribu vēl! emotion

6 0 atbildēt

Bieži par šo domāju - visumu, bezgalību, dzīvi un nāvi. Kam mēs dzīvojam ja beigās tāpat nomirstam! Cik tad bezgalīgs ir visums un kādu lomu tajā spēlējam mēs, zemes cilvēki.....!?

6 0 atbildēt

Brīžiem ir tāda sajūta, ka var sajukt prātā dēļ tā, ka cilvēks ir tik sīka un nenozīmīga blusa visumā. Un cik maz mēs zinām, nestādamies priekšā, kāda izskatās bezgalība telpā u.t.t.

Tad jau skudrām ir vieglāk - nes savu salmiņu uz pūzni un par visu pārējo pof1g

3 0 atbildēt
Manuprāt viss ir pietiekoši vienkārši līdz tam brīdim, kad ir jāuzdod jautājums - kas to visu izraisa (visumu)? Un patiesībā pat ne visumu, bet tieši enerģiju (no kuras var atvasināt matēriju, un tālāk arī laiku, telpu, utt) No kurienes ir enerģija? Sākot ar atoma kodola tuvajiem spēkiem, protons-elektrons spēkiem, gravitāciju, utml. Kas ir gaismas ātrums? Un kas liek daļiņām (enerģijai) pārvietoties tieši ar šo ātrumu? Vai varbūt telpa ir mūsu interpretācijas rezultāts un patiesībā tā neeksistē veidā kādā mēs to iedomājamies? Vai matērija eksistē tāpēc, ka mēs par to domājam (eksistējam)? Un ja mēs pārstājam (eksistēt) - vai matērija un visums turpina pastāvēt? Un visbeidzot - vai nesanāks tā, ka mēs esam nemirstīgi? emotion Es atvainojos, ja tas izklausās dīvaini. Bet nu jebkurā gadījumā - fizikas likumi ir pamatā izveidoti secinājumu formā. Savukārt par cēloņiem neviens neko saprātīgu tāpat nepateiks. Bet padarbināt iztēli un fantāziju arī nav slikti..
3 0 atbildēt

teorētiski aiz redzamā visu robežas būtu jāturpinās tādam pašam visumam un mēs to varētu ieraudzīt, ja pārvietojoties ātrāk par gaismu dotos uz citu visuma vietu. Kāpēc?

Pieņemts uzskatīt, ka pēc lielā sprādziena visums izplešas visos virzienos. Tātad mēs no zemes redzam tikai to visuma daļu (redzamais visums), kura no mums neattālinās ātrāk par gaismas ātrumu.

Piemērs - iedomājieties 3 mašīnas. VIena pārvietojas lēnāk nekā jūs skrienat un jūs to varat panākt un noķert (gaisma no redzamā visuma) un pārējās divas, kas pārvietojas ar jūsu skriešanas ātrumu vai arī ātrāk. Tās noķet nevcar līdz ar to arī tām nevar pieskarties (gaisma no neredzamā visuma)

3 0 atbildēt
RNTV ir bomba emotion
2 0 atbildēt

Man pirmais patika, jo esmu liels Kvantu fizikas cienītājs, ka tas ļoti Kvantu idioloģijai atbilst. Un nereāli izklausās, pēc paralēlēm, ka paralēli pastāv citas dimensijas, kur ir tāda pati zeme, ar tādu pašu tevi, bet savādāku dzīves gājumu, savādākiem notikumiem un vēstures attīstību (par to citiu burbuļu teorija). Tas riktīgi man interesē un esmu tā Teorijas piekritējs. Un ja, kāds teiks, ka tas nav iespējams, tad atbildēšu "varbūt jā, jo tā ir teori, tā pat kā tās teorijas kam Tu tici." Un tādēļ man Stīvs Hokings patīk, ka viņš teica, citēšu viņu “uz tiem nav atbildes. Tas ir vienkārši ārpus cilvēka saprašanas robežām.”. Un viss šitais, jo sevišķi neizslēdz citplanētiešu eksistenci, vienalga kādā skatu punktā. 

Un melnā cauruma teorijai, es piekrītu tam, ka tas ir savā veidā ir kaut kāds portāls, jo neticu sākuma un beigu galam, ka no kaut kurieneis nākam un uz kaut kurieni dodamies (neēsmu reliģios cilvēks, lai nepārprot, tikai varbūt Budisma vai ezotērisma piekritējs, jo velnam neticu un dievam arī). Vienīgais ceru, ka viss uz apli nenotiek, jo tas bišku biedē mani. Jo tāds man ir priekštats radies par dzīvi, ka viss kaut kādā veidā notiek uz apli, kas mani galīgi neiepriecina. Jotad dzīvojam nolemtība, kas atbilst Kristiešu un dažu citu idioloģijai, ka vienalga ko darīsi, tu esi nolemts tam kas notiks un vienalga kā mēģināsi to mainīt, notiks tas, kam esi nolemts un tā uz apli. Tādēļ tā teorija mani biedē, jo neēsmu pārāk priecīgs par savu dzīvi un saviem sūdiem. 

Bet labi beigšu rakstīt, savādāk aizrunāšos, plus no manis par rakstu, kas ir reta parādība.  emotion 

1 0 atbildēt

Cilvēku iztēlē..

1 0 atbildēt

,,Tas ir vienkarshi arpus cilveka saprashanas robezam,,... -raksta vieniga ,pareiza atzinja.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Tev taisnība, diemžēl. emotion 

0 0 atbildēt

Interesants raksts. emotion

0 0 atbildēt