local-stats-pixel fb-conv-api

Ja izkustu visi pasaules ledāji32

611 5

Šīs kartes parāda pasauli, kāda tā ir, tikai ar vienu atšķirību - viss ledus uz zemes ir izkusis un satecējis jūrā, līdz ar to tās līmenis kāpis par aptuveni 66 metriem, izveidodams jaunas krasta līnijas kontinentiem un iekšējām jūrām.

Uz Zemeslodes ir vairāk nekā pieci miljoni kubikjūdžu ledus, un daži zinātnieki apgalvo, ka, lai tas izkustu, vajadzētu paiet vairāk kā 5 000 gadiem. Ja mēs turpināsim izdalīt oglekli atmosfērā, tad mēs iegūsim no ledus brīvu planētu ar vidējo gaisa temperatūru 80 grādi pēc Fārenheita (27 grādi pēc Celsija), 58 grādu (14,5 grādu) vietā, kā ir tagad.

611 5 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

Tātad, nav ko satraukties par globālo sasilšanu, vajag tikai turpināt iesākto kursu zaļajā domāšanā. Vienīgā lieta par ko atliek satraukties ir atkritumi un citas tādas draņķibas.

43 0 atbildēt

myusim latgalīšim gon krīza, gon atkusnis pi dirsis! :D

30 0 atbildēt

No Latvijas knapi kas palicis :(

20 0 atbildēt
Rēzekne/Daugavpils jaunā galvaspilsēta :D
12 0 atbildēt

es cēsīs, man pofig.

9 0 atbildēt

Protams, karte precīza kā pirdiens. Cauri gadiem desmitiem karšu, katrā viss citādāk :D

Bet nu kopējais ir tas, ka es dzīvošu pie jūras :D, pēc šīs kartes, iespējams mans piebraucamais ceļš būs jūras krasts :D 

Cita lieta, ka gāžoties saldajam ūdenim okeānā sāksies tāda šmuce, ka 90% no šīs ir kartes liksies pilnīgs absurds. 

7 0 atbildēt

Nu nav jau nemaz tik traki!:)

7 0 atbildēt

Ledus laikmeti (Globālās atdzišanas / globālās sasilšanas) ir ciklisks process, kas norisinās jau simtiem miljonu gadu... ;) Cilvēka ietekme tur ir minimāla ;)

2 0 atbildēt

Čangaļi brauks mājās...

1 0 atbildēt

Es domāju tā sasilšana un temrpretūras pazemināšanās ir ciklisks process. Vienīgi cilvēka ietekme uz dabu kļūst pārāk liela.

1 0 atbildēt

MANA MĀJA :(

0 0 atbildēt

Izskatās, ka Latvijas teritorija būs sadalīta divās dāļās, salas un kontinentālā. Es dzīvošu uz salas. emotion

0 0 atbildēt

Fakts ir tāds, ka applūstu tieši visvairāk apdzīvotās teritorijas un tās, kur ir vislielākā lauksaimniecība. Kā piemēram - Ēģiptē, kur gandrīz visi iedzīvotāji dzīvo Nīlas lejtecē, kas pēc šīm prognozēm būs pilnībā zem ūdens. Toties tuksneši paliek neskarti. Līdz ar to - lai arī applūstu kādi 5 (?)% virszemes, toties cilvēki saudētu lielāko daļu pašlaik apdzīvoto vietu un lielāko daļu auglīgās lauksaimniecības zemes.

0 0 atbildēt

Kopš kura laika ķīnā ir tikai 600 millioni ķīniešu? Vsp jau 1 milljards! :P

0 0 atbildēt

Ha mana Saadzha uz salas - taatad skaitisies ekskluziivi. 

0 0 atbildēt
Es zinu to visu vnk kur var jāiet lai izveidotu rakstu???? pasakiet luudzu
0 0 atbildēt
KKā var izveidot rakstu?????
0 0 atbildēt
OOi
0 0 atbildēt

Vispār ģeogrāfijas skolotāja man stāstija, ka zinātnieki vel pa šito strīdas. Viņi strīdas, pa to, cik tieši pacelsies ūdens līmenis... Varianti ir no 1 - 5 metriem...

0 0 atbildēt

Pieņemot, ka viss ir līzsvarā, ūdens vienā vietā izkusīs un citā sasals. Un tā krasta atkāpšanās vairāk manā prātā skaidrojas ar smilšu izskalošanos nevis ūdens līmeņa celšanos.

0 0 atbildēt