local-stats-pixel fb-conv-api

Izgudrota pildspalva, kas ļaus zīmēt jebkurā pasaules krāsā4

68 0

Ja kādreiz par precīzu dabas krāsu attēlošanu mākslinieki varēja tikai sapņot, tagad šāda iespēja ir radusies - izgatavots rakstāmrīks, kas spēs rakstīt un zīmēt jebkurā redzamajā nokrāsā.

Jaunajai „Scribble” pildspalvai krāsas „kopēt” ļauj tās augšpusē ievietotais 16 bitu RGB jeb sarkanzaļzilā krāsu modeļa sensors.

RGB ir krāsu modelis, kas attēlo jebkuru toni, izmantojot dažādas intensitātes zaļās, zilās un sarkanās krāsas sajaukumus. Katras krāsas intensitāte var variēt robežās no 0 līdz 255. Atsevišķi mainot katras krāsas intensitātes vērtību, iespējams iegūt jebkuru iedomājamo toni. Sarkanzaļzilais krāsu modelis tiek izmantots arī attēlu ģenerēšanai datora monitorā un citās digitālajās ierīcēs.

Brīdī, kad „Scribble”sensors tiek pavērsts pret kādu konkrētu priekšmetu, tas iegūst un saglabā informāciju par krāsu, izveidojot precīzu tās kopiju no rakstāmrīkā iepildītajām tintēm. Idejas autori apgalvo, kas rakstāmrīks iebūvētajā iekšējā atmiņā spēs saglabāt līdz pat 100 tūkstošiem krāsu, tā paverot vēl nebijušas krāsu variāciju attēlošanas iespējas.

Turklāt paredzēts, ka tiks ražota gan „Scribble” versija zīmēšanai uz papīra, gan versija, kas atbalstīs zīmēšanu digitālajās ierīcēs, piemēram, mobilajā telefonā vai planšetdatorā.

Tiesa, „Scribble” rakstāmrīkam, tāpat kā jebkurai pildspalvai, iepildītās tintes daudzums nav bezgalīgs, taču izgudrotāji informē, ka būs padomāts arī par vienkāršu tintes uzpildi un rakstāmrīka uzlādi.

Lai gan pagaidām ierīce vēl pārdošanā, tā jau šobrīd ir izraisījusi plašas diskusijas. Daļa radošo profesiju pārstāvju ir sajūsmā par iespējām, ko jau pavisam drīz sniegs jaunais izgudrojums, taču klasisko vērtību piekritēji norāda, ka šādu tehnoloģiju izmantošana mākslā atņems mākslinieka neatkārtojamo rokrakstu, ko rada katra specifiskā krāsu toņu jaukšanas maniere, savukārt bērniem – atņems iespēju attīstīt krāsu izjūtu un radošumu pašiem.

68 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://getscribblepen.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Varesu iet uz skolu un nesat tikai 2 pildspalvas vienu sito bet otru parasto un veselu kaudzi ar augliem.
4 0 atbildēt

Nu bilde parādīts ka no augļiem var ņemt krāsuemotion

3 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt