local-stats-pixel fb-conv-api

Īlons Masks - cilvēks, kurš taisās pasauli ievest jaunā laikmetā22

634 3

Īlons Masks(Elon Musk) - Uzņēmejs, izgudrotājs, miljardieris, kurš veic ļoti lielus ieguldījumus cilvēces attīstībā. Tālāk tiks apskatītas pāris no viņa idejām un uzņēmumiem kuri maina pasauli.

Marsa kolonizācija.

SolarCity jaunās saules baterijas.

634 3 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000
emotion
19 0 atbildēt

Kaut uz pasaules būtu vairāk tādu cilvēku!  emotion 

19 0 atbildēt

vāu, paldies par informāciju

18 0 atbildēt
Sis ira laps raxts man patik gudri raxti. Njem plusu.
13 0 atbildēt
Superīgs raksts
7 0 atbildēt

interesantas vinam idejas, gribas atrak nakotni emotion 

5 0 atbildēt

Nav, gadienā, žīds? emotion

6 1 atbildēt

Pimo reizi Meladzes rakstam ielieku plusu. 

3 0 atbildēt

Šitas ir ļoti labs raksts.

Smieklīgi, ka es sapnī redzēju hyperloop, izskatījās bik citādāk, bet ideja tā pati kā darbojās.

1 0 atbildēt

Labs raksts.

1 0 atbildēt

Ceļošana uz marsu ir vairākas problēmas, pirmā ir izmaksas, otrā ir kolonijas uzbūvēšana, trešā ir kā padarīt planētu tādu, lai tur būtu iespējams dzīvot (skābelis gaisā, ūdens, meži un zaļumi). Teiksim, pirmās 2 problēmas tiek atrisinātas, sākumā aizsūtot robotus un materiālus, lai uztaisītu koloniju, kur cilvēkiem dzīvot. 

Tātad, problēmas nonākot uz marsa, bez skābekļa rezervuāriem mēs tur neizdzīvotu, jo tur ir liels CO2 līmenis, atmosfēra ir ļoti retināta, temperatūras izmaiņas ir pārāk lielas, dienā +30, bet naktī -80 grādi. Tātad problēma ir padarīt planētu zaļu un izveidot normālu atmosfēru, un dabūt ūdeni. 

Ja mēs izveidotu tur dabīgi atmosfēru, ūdeni, un augus tādus, kādi ir zemei, tad nekādu problēmu nebūtu, bet es nedomāju, ka kāds jau zin, kā to izdarīt. 

Tāpēc, pirms sapņot par marsa kolonizēšanu, jāpadomā, kā mēs tur varēsim izdzīvot, kad tur nokļūsim, un ko mēs darītu, ja tur būtu kādi iemītnieki? Vai mēs vēlētos sākt pirmo galaktikas karu, vai mēs spētu uzvarēt to, ja mēs nezinām pretinieku vājības?

0 0 atbildēt

Ko tur, uz Marsa, darīt?

0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 2 atbildēt

Nu ar Hyperloop viņš ieberzīsies konkrēti. Aeronautika un elektromobiļi ir viena lieta, tur viss jau ir tā kā iesākts un pamatos izdomāts pirms viņa, bet vilciens vakuumā ir utopija. Salīdzinoši nelielā telpā radīt vakuumu ir grūti un dārgi, kilometriem garās caurulēs, kuras diametrā būtu vismaz trīs metrus - vienkārši neiespējami.

0 3 atbildēt