local-stats-pixel fb-conv-api

Huawei atzīts par inovāciju līderi starp mobilo ierīču ražotājiem1

Jau otro gadu pēc kārtas, tehnoloģiju kompānija Huawei iesniegusi lielāko skaitu patentu pieteikumus inovatīviem risinājumiem. Uzņēmums izvirzījies līderpozīcijās izpētē, vadot 16 pētniecības un attīstības centrus visā pasaulē. Kompānijas ikgadējais pētniecībai atvēlētais budžets tiek vērtēts kā viens no augstākajiem industrijā, informē pārstāve Kristīne Rasnača.

Kompānija Huawei pierādījusi, ka attīstot un izmantojot pašu radītas tehnoloģijas, kā arī darbs pie inovācijām visās kompānijas darbības jomās, ir pamats ilgtermiņa izaugsmei. Jau otro gadu pēc kārtas Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācija (WIPO) ierindojuši Huawei pirmajā vietā pēc iesniegto patentu pieteikuma skaita. 2015.gadā kompānija pieteica patentu aizsardzību 3 898 inovatīviem risinājumiem, kas radīti Huawei pētniecības un attīstības centros, apsteidzot tuvāko sekotāju par teju 1 500 pieteikumiem. Salīdzinot ar 2014.gadu, Huawei iesnieguši par 450 patentu pieteikumiem vairāk.

Neskatoties uz patentu pieteikumiem, kas iesniegti WIPO, pamatojoties uz Patentu Sadarbības līgumu (PCT), kas tiek ievērots vairāk nekā 148 valstīs, Huawei 2015.gadā iesnieguši arī 1 953 patentu pieteikumus Eiropas Patentu birojā (EPO). 1 197 no iesniegtajem patentiem saistīti ar digitālās komunikācijas tehnoloģijām.

"Mēs ļoti lepojamies ar šo sasniegumu. Kompānija smagi strādāja, lai līdz tam nonāktu un mēs turpināsim iesākto darbu, domājot arī par nākotnes inovācijām. Atrast un piedāvāt klientiem unikālas, augstas kvalitātes ierīces un servisus ir kompānijā dziļi iesakņojušās tradīcijas. Inovācijas ir viens no šīs kompānijas pamatiem," stāsta Huawei Baltijas valstu komunikācijas un mārketinga vadītāja Aleksandra Romanova.

Huawei atdeve, ražojot inovatīvas tehnoloģijas, parādās arī kompānjas jaunākajos produktos. Lieliski piemēri ir Mate S un P9 viedtālruņi. 2015.gadā izdotajā Mate S “Premium” versijas viedtālrunī iestrādātā unikālā Force Touch ekrāna spiediena mērīšanas tehnoloģija, kas izstrādāta Huawei laboratorijās. 2016.gada flagmanis P9 piedāvā duālo kameru sistēmu, kas izstrādāta kopā ar leģendāro vācu fotokameru ražotāju Leica.

Huawei inovācijas tiek radītas sešos apvienotajos inovāciju centros, 45 mācību centros un 16 izpētes un attīstības centros. Ap 70 tūkstoši darbinieku, jeb vairāk nekā 45% no kopējā kompānijas darbinieku skaita, ir iesaistīti produktu un servisu attīstībā. Lai saglabātu vadošo tehnoloģiju inovatoru pozīciju, Huawei sadarbojas ar dažādām industrijām un sektoriem, tai skaitā ražošanas, augstākās izglītības un pētniecības institūcijām. Atbalstot sadarbību, Huawei ar partneriem izveidojuši 28 apvienotos inovāciju izstrādes centrus.

Ņemot vērā kompānijas Huawei dibinātāja ieviesto principu, ikgadējie ieguldījumi attīstībā nedrīkst būt zemāki par 10% no kompānijas ienākumiem. 2012.gadā tie bija 13.7%, 2015.gadā jau 14.3% no kopējiem kompānijas ienākumiem, jeb vairāk nekā 6.6 miljardi dolāru.

23 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Kaut vai huawei telefoni ir tā saucamie ķīniešu telefoni, viņi ir ļoti jaudīgu, pats lietoju. 

1 0 atbildēt