local-stats-pixel fb-conv-api

HTC wildfire root-ošana, plusi,mīnusi3

32 0

Kādreiz jau stāstīju, kāpēc nevēlos root-ot savu telefonu, kopš tā laika jau ir pagājuši gandrīz divi gadi, tāpēc ekrperimenta pēc tomēr nolēmu root-ot savu HTC Wildfire, lai apskatītos kādas priekšorcības tas man dos.
Pirms root-ošanas sākumā jāpanāk, lai telefonam būtu izslēgta operētājsistēmas startera (Bootloader) aizsardzība. Sākotnēji tā ir ieslēgtā stāvoklī S-ON, izslēgtā stāvoklī tai jābūt S-OFF. Internetā var atrast pāris variantus kā to izdarīt, viens no tiem dots zemāk.

S-OFF režīma ieslēgšana:
1. Lejupielādēju http://alpharev.nl/x/beta/ Windows versiju
2. Kad tiek jautāts telefona sērijas numurs, tas jāievada un jānoģenerē (Beta Key), kas būs jāievada, palaižot programmu. Lai uzzinātu telefona sērijas numuru jāienāk telefonaIestatījumos>Par tālruni jeb Settings->About Phone.
3. Jāieslēdz USB atkļūdošana (USB debugging) Iestatījumi> Lietojumprogrammas>Izstrāde jebSettings>Application>Development
4. Jāuzinstalē HTC draiveri, ja nav pieejams disks ar draiveriem, tad labākais veids kā tos iegūt ir - uzinstalēt HTC Sync applikāciju [to var lejupielādēt šeit -http://www.htc.com/www/support/software/htc-sync-manager.aspx], un tad noinstalēt nost, lai paliek tikai draiveri, pati aplikācija tikai traucēs root-ošanas procesā.
5. Jāpalaiž alpharevx.exe fails, kad tiek prasīts, jāievada beta key. Tālāk datoram jāpievieno telefons, datorā tas tiks automātiski atpazīts.
6. Jāpagaida, kamēr programma veic nepieciešamās darbības, kad viss ir izdarīts var atvienot telefonu.
7. Lai pārbaudītu vai tiešām ir izslēgta startera drošība, jāizslēdz telefons jānospiež skaņas samazināšanas poga un ieslēgšanas poga, pašā augšā pie pārējiem datiem jābūt rindiņai, kas saturS-OFF.

Kad tas ir izdarīts var ķerties pie svarīgākās daļas. Tā kā HTC Wildfire ražotājs paredz Android atjauninājumums līdz versijai 2.2 (Froyo), tad šī telefona rūtošanas mērķis ir uzlikt jaunākās 2.3.3 (Gingerbread) versijas modifikāciju [Cynogenmod 7]. Lai to izdarītu var izmantot dažādus paņēmienus, viens no tiem [kuru izmantoju es] dots zemāk esošajā linkā.
!!! Veicot rūtošanu, visi dati un aplikācijas, kas ir saglabātas telefona atmiņā tiks pazaudētas, tāpēc nepieciešams izveidot rezervers kopiju, SD atmiņas kartē esošie dati netiek skarti, izņemot instalētās aplikācijas.

HTC Wildfire root-ošanas instrukcija:
(WEB)http://securityxploded.com/jailbreaking-htc-wildfire-run-android.php

Kā redzams instukcijā, šis process sastāv no četrām daļām:
1. USB draiveru instalēšanas (šo punktu būtībā var izlaist, jo draiveri jau tika uzinstalēti iepriekš kopā ar HTC Sync).
2. Android 2.2.1 Froyo nomanīšana uz vecāko versiju Android 2.1 Eclair (tas ir root-ošanas starpposms)
3. Telefona pilno piekļuves tiesību iegūšana (root-ošana) izmantojot UnrEVOked programmu.
4. Jaunās operētājsistēmas instalēšana (Šajā gadījumā es izmantoju Cynogenmod 7, kā paraugā) P.S. Būtībā varēja apstāties arī pie 3. punkta, jo ne vienmēr ir nepieciešama jauna operētājsistēma, pilnās piekļuves tiesības tiek iegūtas arī esošajai OS.

Rezultātā man tagad ir telefona pilnās piekļuves tiesības, kas, piemēram, dod iespējas izmantotekrānšāviņu ģenerēšanas u.c. aplikācijas, kurām nepieciešama pilnā piekļuve. Kā arī telefonam ir nedaudz jaunāka operētājsistēma, kas ir papildināta ar vairākām papildfunkcijām (skat. augšējo attēlu). Pietam, iepriekš telefona interfeisam nebija latviešu valodas, kas šobrīd daļēji ir pieejama. Vēl viens pluss ir tāds, ka telefons palicis nedaudz ātrāks.
Tomēr ne vienmēr uzreiz viss "noiet gludi", piemēram, manā gadījumā pēc rūtošanas, ieslēdzot telefonu, ekrānā uz riņķi bezgalīgi ilgi griezās CynogenMod animācija un nekas nenotika, arī restarts nepalīdzēja. Lai novērstu problēmu, izdzēsu veco OS, formatēju sistēmu un no jauna uzinstalēju topašu CynogenMod 7. Detalizēta informācija par iespējamajām problēmām un to novēršanu, kā arī par pašu rūtošanas procesu ir sniegta (WEB) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1029318
Varbūt kādam liksies, ka šāda informācija vairs nav aktuāla, jo visi, kas gribēja root-ot telefonu jau to ir izdarījuši. Tomēr raksta mērķis bija ne tikai pastāstīt kā tas darāms, bet arī sniegt informāciju par iespējamajām problēmām. Kā arī pats galvenais, ko gribētu ieteikt visiem pirms telefona rūtošanas, vismaz kādus 3 mēnešus pamēģināt sadzīvot ar tām iespējām, ko sniedz ražotāja sniegtā operētājsistēma, jo lielai daļai lietotāju ar tām pilnībā pietiek.

32 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Labs raksts!emotion

Pameiģināšu kaut ko līdzīgu ar savu Htc Wildfire S

1 0 atbildēt

autor, ar kuru galvu domāji, kad uzliki teksta fonam šādu krāsu? Nekas nav pārskatāms

1 1 atbildēt

Tu vel neaizmirsti pateikt lai ieslēdz nezināmos avotus lai tad kad tu rooto varētu ielādēt superuser un super su (Parasti es to saucu super s*du emotion)

0 0 atbildēt