local-stats-pixel fb-conv-api

Gaisa piesārņojums saistīts ar PUSMILJONS nāves gadījumiem gadā!35

Smalko daļiņu piesārņojums 2014. gadā izraisīja teju pusmiljons priekšlaicīgus nāves gadījumus Eiropā, saskaņā ar Eiropas Vides aģentūru. Gaisa piesārņojuma problēma neaprobežojas ar kontinenta industriālākajām valstīm – arī Latvijā un Lietuvā piesārņojuma līmenis ir bīstami augsts, apdraudot mūsu veselību un labklājību.

387 0 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

Nu labi vien ir, varētu tos ciparus augstākus dabūt par cik cilvēks tāds ''zaraza'' vien ir.

6 0 atbildēt
Toties Ķīnā piesārņojums ir pavisam citā līmenī.
5 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

Interesants raksts.

3 0 atbildēt
Es uzskatu ka visbriesmīgākās ir adatveida sitkla un kvarca daļiņas ko plaši izmanto elekronikas plastmasu un korpusu iazgatavošanā kompozītmateriāli tāpēc kad dezināsi kaparsus uzmanies no balta pulvera kas izraisa niezi. Šīs daļiņas ilgtermiņā var būt briesmīgākas pat par dzīvsudrabu.
2 0 atbildēt

Cilvēki valstī tiek indēti un tas ir fakts, neviens arī necels paniku un mēdijos neteiks, kuras pilsētas ir piesārņotākās, topā protams ir Rīga, Ventspils arī neatpaliek ar savu naftas un gāzu smirdēšanu, Latvijā no vēža iet bojā vairāk nekā no visādiem nelaimes gadījumiem un tas nav normāli

2 1 atbildēt

jaa, tev gaisa piesarnojums nogalinas vairaak nekaa taaas tavas 2 pacinas cigaresu dienaaa un pieci aliiisi pec darba lol  emotion 

Jadoma ir plasakos merogos...

1 0 atbildēt

Pusmiljons nemaz nav tik daudz un cilvēki ir jāvērtē individuāli, jo katra ķermenis reaģē savādāk. Tas ir kā ar smēķēšanu cits kūpina visu mūžu un nodzīvo līdz saviem 90 gadiem cits pasmēķē pāris mēnešus un sāk attīstīties vēzis.  

1 0 atbildēt

Daudzkas var izraisīt pāragru nāvi ne tikai gaisa piesārņojums. Pat tādas lietas un procesi, par kuriem pat ne tuvu nenojaušam. Fakts, ka dabā (tajā skaitā gaisā) tiek izmests parāk daudz cilvēka radītu mēslu, par to diez vai kāds vairs šaubās. Planēta no tā bojā neies, bet dzīvi dažām sugām pačakarēs gan.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

daudz vairāk par pus milijonu, daudz vairāk

0 0 atbildēt
Ohh...
0 0 atbildēt

mhh

0 0 atbildēt
Eko sistema ir izzageta, tapec tik sasoditi sabojats gaiss
0 0 atbildēt
A jus zinajat ka wifi starojums lielos apjomos ir ļoti kaitis ar neatgrieziniskām sekām?
0 2 atbildēt

faktsir tāds ,ka tieši kara rūpniecība un tā sbizness --kari visā pasaulē --nodrošina pamatīgu piesārņojumu..ja valstīm nebūtu jānodrošinā spret ASV teror valstu uzbrukumiem ,tad ātri vien  noplauktu gaisa piesārņojuma problēma--jo par visu citu var sarunāt..

0 2 atbildēt

Pilnīgi no konteksta un avotiem izrauti kaut kādi dati, kaut kādi apgalvojumi, wtf? 

Šo pētijumu piemin arī daudzkur citur, bet es neesmu pašu pētijumu redzējis nekur.

Un, pa virsu tam visam: pie gaisa piesārņojuma vaino cilvēkus darbības, bet tādus sīkumus kā dabisko vides fonu aizmirst pieminēt. Smiltis, koki, paši cilvēki un vispār viss iespējamais izdala gaisā kaut kādas daļiņas, par to nav jāceļ panika.

0 6 atbildēt

Kur īsti ir problēma? Ja tā padomā, tad tas pusmiljons nav daudz, zinot ka tāpat pasaule jau sāk kļūt pārapdzīvota.

EDIT:

Damn.. Kāds nesaprot sarkasmu un/vai ironiju..

Es labprāt teiktu vienu, bet mans komentārs ir par abiem, un es īsti nezinu atsķirību..

0 6 atbildēt