local-stats-pixel fb-conv-api

Dažas neprātīgākās zinātniskās teorijas.29

652 0

Sveiki spoki!

Izdomāju ielikt kādu nopietnāku rakstu, kā piemēram par neprātīgākajām zinātniskajām teorijām. Rakstā vairākas interesantas bet varbūt jau arī dzirdētas teorijas. Nu tad lai labi lasās.

Atvainojos par kļūdām.

Rakstat komentāros vai man turpināt likt šāda veida rakstus.

652 0 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000

Ļoti interesanti. Kaut kur las'ju, a ir kaitīgi domāt par Visuma lietām, jo vnk. atbildi neradīsi.. ,Bet kā kaut ko šitādu palasu tā atkal sāku domāt. Piemēram-kā no nekā var rasties kaut kas-matērija-kā rādās matērija, kā radās melnais caurums, laika, telpa? Acīm redzot mēs vēl neesam nonākuši līdz tai attīstībai, lai to uzzinātu.

14 0 atbildēt

Teorija numur asoņi : mēs jau esam melnajā caurumā. Bet tomēr diez vai. Ja blachools būtu norijis šo vājprātigo cilvēci, tad izvemtos un izspļautu atpakaļ....

9 0 atbildēt

Ļoti labs un interesants raksts, taču jāatzīst, ka par lielāko daļu teoriju jau šo to biju dzirdējis. Katrā ziņā piebildīšu dažas savas domas un jautājumus (nav nepieciešams atbildēt), kuri man radās izlasot aprakstītās teorijas:

1. Lai gan šī teorija varētu būt laba LST alternatīva, taču pats personīgi tai ticu daudz mazāk... Turklāt šī teorija tāpat kā LST īsti nesniedz atbildes uz to, no kurienes varēja rasties šie divi visumi, kas savstarpēji saduras. Ja pieņem, ka to nevar izskaidrot un šie visumi jau eksistēja tāpat vien, tad īpaši nevarētu izslēgt arī iespēju, ka pašlaik dzīvojam tieši vienā tādā visumā - kas it kā radies "tāpat vien". Katrā ziņā, nedomāju, ka visuma sākotnējā izcelsme cilvēka prātam vismaz pagaidām ir patiesi apjaušama.

2. Manuprāt, kā jau minēji, tad baltais caurums vairāk eksistē tikai teorētiskā līmenī un reālajā pasaulē tā izveidošana, pastāvēšana būtu gandrīz neiespējama. Kādēļ? Jo tā darbībai, pirmkārt, būtu nepieciešams ļoti liels enerģijas daudzums, lai uzkrāto matēriju atkal atgrieztu atpakaļ, sadalītu. Līdzīgi var domāt par to, ka nav iespējams pilnīgi no jauna atjaunot kādu saplēstu, sabojātu priekšmetu. Protams, tas būtu iespējams, ja ikvienu iesaistīto apstākli, procesu un spēku būtu iespējams pagriezt atpakaļejošā (otrādā) secībā... Taču, lai to realizētu, būtu nepieciešams pārkāpt vairumu fizikas likumu un sakarību.

4. Līdzīgi kā 1. teorija, "matricas" teorija īsti nedod atbildes uz jautājumiem - no kurienes tad radās šī datorprogramma, kāds ir šīs datorprogrammas mērķis un kas tādā gadījumā notiek ar mums, kad mēs nomirstam.

5. Nedomāju, ka šī teorija tā patiesi ir aptverama pat tās izveidotājiem. Tas faktiski nozīmētu, ka šo paralēlo visumu skaits ir bezgalīgi liels, es pat teiktu, ka daudz, daudz lielāks par bezgalību. Turklāt, ja šo situāciju vairāk apskatām no fizikas un filozofijas viedokļa, tad šādi paralēlie visumi radās tikai tad, kad parādījās pirmie dzīvie organismi, kas ar savu apziņu vai sajūtām it kā spēja izdarīt izvēli, realizēt dažādus iespējamos scenārijus. Jo visu pārējo - neorganisko vielu, atomu darbību utt. nosaka tikai fizikas likumi.

8 0 atbildēt

Tiešām reti labs raksts, ķer +! ;)

5 0 atbildēt
Diezgan interesanti!
4 0 atbildēt

+ no manis 

labs raksts emotion

4 0 atbildēt

+

Vairāk!

2 0 atbildēt
Kāpēc tad trakas teotijas? Manuprāt, visas šīs teorijas satur taisnības elementus.
1 0 atbildēt

interesanti + gaidu otro daļu!

1 0 atbildēt

Jā, turpini likt šādus rakstus bija tiešām interesanti lasīt! Šīs ir tēmas par kurām nevar strīdēties, jo jebkura no teorijām par visumu var būt patiesa, manuprāt to nekādīgi nevar noteikt, par to var tikai fantazēt... Pilnīgi nepiekrītu Hologrammas teorijai, taj es galīgi neredzu sakaru un, kā tā varētu būt reāla, pagaidām visticamākā teorija manuprāt ir tas pats Lielais sprādziens un, ka dzīvība radās no okeāna utt. Kaut vai tas šo teoriju apgāž, man Ekpirotiskais scenārijs škita tiešām reāls! Bet kāpēc gan ne, ikviena no šīm var izrādīties patiesa! Cepuri nost, pameklē vēl šādas lietas!  emotion

1 0 atbildēt

Par pēdējo bieži aizdomājos.emotion

++

1 0 atbildēt

tā-kā man patīk gandrīz viss, kas saistīts ar kosmosu +!!!

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Gudri norakstit komentaru no Wtfs
0 0 atbildēt
Pēdējā teorija tika labi paskaidrota spēlē Bioshock Infinite
0 0 atbildēt

7 procentu aptaujāto uzskata ,ka visumu radījis Dievs un Jacky emotion

0 0 atbildēt

gribu pieminēt, ka populārākā ir ''stīgu teorija'', kura gan dīvainā kārtā te nav pieminēta..

un par baltajiem caurumiem- tas ir vecs mīts, ka viss, ko iesūc melnais caurums, tiek kaut kur izsviests pa balto caurumu, jo melnie caurumi ir nekas cits, kā neitronu zvaigznes, kuras rodas pēc pārnovu eksplozijām. neitronu zvaigzne ir supermasīvs objekts ar superlielu gravitāciju.

0 0 atbildēt

Protams, ka nav, kamēr neviens nav pierādījis pretējo

 

Šāda atbilde tikpat labi der, kā pirmā.

0 0 atbildēt

3. Zināms, ka no tumšās matērijas sastāv vismaz 70% Visuma -nejaucam lūdzu tumšo enerģiju ar tumšo matēriju.

4. un kāpēc nē? ja mēs dabu iztēlojamies kā sarežģītu mašīnu, tad esam sarežģītas mašīnas sastāvdaļa.

0 0 atbildēt

Visums ir viens, bet vai tas, kuru mēs redzam un jūtam - cits jautājums....

0 0 atbildēt