local-stats-pixel fb-conv-api

Cmyk vai rgb7

16 0

Šis ir īss ieskats mūsdienās izmantotākajās krāsu izteikšanas skalās. Abas krāsu izteikšanas skalas ir saistītas ar krāsu pierakstu veidierīcēm. RGB lielākotiesu ir saistīta ar krāsu attēlojumu uz ekrāna, kāmēr CMYK skala vairāk tiek asociēta ar poligrāfiju un printēšanu. Galvenā atšķirība starp šīm skalām ir krāsu aizpildījumā no melna uz baltu, tāpēc RGB krāsu skalu var dēvēt par toņu samazināšanas krāsu izteikšanas skalu, kāmēr CMYK var dēvēt par toņu pievienošanas krāsu izteikšanas skalu, ja balstas uz pieņēmumu, ka baltajā krāsā ir iekļautas visas krāsas, savukārt melnā krāsa ir absolūts krāsu iztrūkums.

CMYK vai krāsu pievienojamo skala:
100% aizpidītas krāsas reprezentē melnu krāsu, kur C no CMYK reprezentē gaiši zilo krāsu, kas ir aptuveni 33,3% no kopējās krāsas, kur M no CMYK reprezentē violeto krāsu, kas ir aptuveni 33,3% no kopējās krāsas un kur Y reprezentē dzelteno krāsu, kas ir aptuveni 33,3% no kopējās krāsas, aizpildot visas trīs krāsas, kopējā krāsa būs melna. Paralēli CMYK tiek izdalīta melnbaltās krāsu iespējas, tapēc 100% K bez jebkuras citas krāsas klātbūtnes būs melns un 0% balts, kāmēr cits procentuālais K kanāla dalījums dos iespēju tikt pie pelēkajiem toņiem, tos kombinējot ar citu kanālu krāsām tikt pie tumšākām vai gaišākām krāsām. Šādi izteiktas krāsas ļauj taupīt drukai izmantojamās krāsas, pēc iespējas mazinot drukai nepieciešamo krāsu pārklāšanos.

RGB vai krāsu samazināšanas skala:
100% aizpildītas krāsas reprezentē balto krāsu. Šī krāsu skala tiek lielākotiesu izmantota krāsu izteikšanai viedierīcēs vai pilnībā izgaismots veidierīces ekrāna apgabals reprezentēs baltu krāsu, kāmēr trešdaļa izgaismojuma reprezentēs sarkanu krāsu, trešdaļa zaļu krāsu un trešdaļa zilu krāsu. Pretstatā CMYK skalai RGB skalai nav atsevišķa kanāla melnbaltajiem toņiem, melnbaltos toņus reprezentē vienmērīgi aizpildīti visi RGB skalas kanāli.

lasi, vērtē, komentē emotion

16 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

 emotion 

2 0 atbildēt

"CMYK var dēvēt par toņu pievienošanas krāsu izteikšanas skalu, ja balstas uz pieņēmumu, ka baltajā krāsā ir iekļautas visas krāsas, savukārt melnā krāsa ir absolūts krāsu iztrūkums."

Bik tā kā otrādi, ne? CMYK baltā ir 0% krāsu, t.i. neviena [nevis visas], bet melnā ir visas krāsas 100%.

2 0 atbildēt