local-stats-pixel fb-conv-api

Cik labi mācījies fiziku skolā?19

Fizika... Diezgan interesanta lieta, bet ne visiem tā liekās, dēļ tā, ko skolā māca. Skolā par fiziku neko interesanu nestāsta un arī nestāstīs, tikai pamatus.

Tāpēc ņem un turpini lasīt šo rakstu, varbūt kaut kas paliks atmiņā.

156 5 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

pasekls skatījums uz jautājumiem...

7 0 atbildēt

Draudziņ, tev par fiziku sajēgas tikpat, cik manas kaimiņienes kaķim. Tā gluži nevar copy paste uz google tulkotāju mest, bez sajēgas par tēmu.

7 1 atbildēt

Neizskatās, ka autors kaut ko sajēgtu no fizikas un pat vienkārša teikuma sastādišanas latviešu valodā, tāpēc pats raksts tāds murgojums vien sanāca, jo:

1) Uz saules praktiski nekas nedeg vārda vistiešākajā nozīmē, jo oksidēšanās - reucēšanās procesi tādā temperatūrā praktiski nenotiek, turklāt tur arī ir ļoti maz skābekļa. Tas, ko tu uzskati par degšanu ir tur notiekošie kodolprocesi, kad no 2 ūdeņraža atomiem milzīgā spiedienā un milzīgā temperatūrā veidojas hēlija atomi, kā rezultātā izdalās milzīga enerģija (kaut kas līdzīgs AES).

2) Ar smilšu bumbu (ja izdotos aktivēt kodolprocesus smilšu bumbas centrā), tev visticamāk sanāktu supernova, nevis saulei līdzīgs sildelements, jo silīcija un skābekļa atomiem daloties, izdalītos pārāk liela enerģija, kas visticmāk pārtaptu milzīgā kodolsprādzienā, kurš apjoma ziņā būtu vairākas reizes lielāks par mūsu saules sistēmu.

3)Ja tu zemes atmosfērā ienestu kaut kādu lielu, sakarsētu objektu līdz saules kodola T, viņš nevis atdzistu, bet, visticamāk, aizdedzinātu visu zemes atmosfēru.

4)Ja tu būtu skolā mācījies kaut nedaudz visparastāko klasisko fiziku (9. klases vielu), tad tu zinātu, ka īstenībā, palielinoties ātrumam, masa attiecībā pret zemi samazinās, jo potenciālā enerģija pāriet kinētiskajā enerģijā, kuru nu nekādīgi nevar definēt kā masas pieaugumu!

P.S. Mans fizikas pasniedzējs (habilitētais profesors) pašu pirmo lekciju iesāka ar frāzi "Es neko nesaprotu no fizikas, jo visaz 95 % nemaz nav izpētīti!"

Gaidu no Tevis nākamo daļu par kvantu fiziku! :)

5 0 atbildēt

Fizika ir interesanta un matemātika ir vajadzīga, tik skolās nekad to nav mācējuši pareizi pasniegt. 90% no tā ko māca fizikā un matemātikā ir pilnīgs bezjēdzīgums, kas tiek iegrūsts mūsu smadzenēs uz īsu brīdi, sabeidzot mums tikai nervus, bet galu galā tā arī īsti neko neiemācot.

6 2 atbildēt

Mums vel skolā stāstīja vienu interesantu lietu par to, kā rodas ātombumbas. Kkas par urānu un ka tas sadalās un rezultātā rodas sprādziens, bet baigi interesanti, to arī varētu šitam pievienot.

3 0 atbildēt

Ko pie velna es tikko izlasīju? o_O drīkst zināt no kurienes Tu visu šito izrāvi? :D

1 0 atbildēt

intresanti;)

0 0 atbildēt

Teikumu konstrukcijas varētu būt vienkāršākas, plūstošākas.

Šo tēmu var būt sarežģīti uztvert, tāpēc ja vēl teksta uzbūve ir sarežģīta, tad labumu no raksta grūti izvilkt.

0 0 atbildēt

saule savu siltumu neiegūst no kodolreakcijām saules iekšienē? 

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt