local-stats-pixel fb-conv-api

Cik labi mācījies fiziku skolā? #239

Un otrā daļa jav ir klāt. Nav pat ar ko īsti iepazīstināt, viss jau zinām, fizika, nezināmas lietas, ko nemin skolās, studiju gados. Gan jau, ka atkal kāds būs ziņkārīgs un sāks lasīt rakstu. emotion Brīdinu - var gadīties, ka rakstā būs tāds... Tā teikt... DF?! emotion

Pirmā daļā rakstam. :)

http://spoki.tvnet.lv/izgudrojumi/Cik-labi-macijies-fiziku-skola/682206

314 2 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 39

0/2000

1. Planētu un zvaigžnu attālumus nosaka ar gaismas viļņu interferences principa palīdzību un, lai pārniecinātos, ka viss ir pareizi, to var darīt no dažādām vietām uz mūsu planētas, pēc tam ar ģeometrija palīdzību pārliecināties. Šādi pētījumi jau notiek no dažādām valstīm (un laikiem), un rezultāti neatšķiras. Kā arī domāju, ka tādā gadījumā ja stari no saules tiktu kropļoti, mēs pašu sauli neredzētu tik apaļu kāda tā ir, bet mēs redzētu to deformētu.

2. Mūsos nav tādas enerģijas, kas ir ūdenraža bumbās. Tās, protams, nesastāv tikai no ūdeņraža, bet tur ir jāiegūst sarežģīti tā pārveidojumi, tur ir tādas lietas kā smagais ūdeņradis (deitērijs), pārsmagais ūdeņradis (tritijs), vel arī procesā piedalās smagais ūdens (heavy water), patiesībā, ļoti sarežģītas lietas, kuras ir ļoti interesantas un pats pilnībā neesmu izpartis, bet pats princips ir tāds kā piemēram ar urānu. Urāns ir pilna pasaule un tas nav īpaši vērtīgs. Un rūdas stāvoklī tas arī nesatur nemaz tik daudz enerģijas, bet viss sākas kad to bagātina līdz noteiktam līmenim, un to izdarīt ir ļoti grūti, vajadzīgi lieli resursi. Reti kura valsts to vispār var izdarīt, kā arī ļoti bīstams process. Respektīvi, ir jāpievada liels daudzums enerģijas, lai izveidotu īsto struktūru un aizsāktu reakciju, kurā enerģija nekontrolējami pārveidojas no viena stāvokļa otrā pati no sevis.

3. Jā cilvēks ir vienkārši bioloģisks mehānisms, kas pārveido enerģiju, viena no iegūtajām enerģijām ir siltuma enerģija, tā nu tas ir. Ja atradīsi veidu, kā savākt ķermeņa izdalīto siltuma enerģiju un pārvērst elektriskajā, tad būs inovatīvs izgudrojums :)

4. Uzskatu, ka haosa teorija ir tikai tāda hipotēze, kas vienkārši atvieglo dažādu citu lietu pētīšanu. Piemērs ar tauriņa spārnu pavicināšanu un viesuļvētru, citā pasaules malā ir pārspīlējums, bet doma ir pareiza, viss ir saistīts, to vētru varētu varbūt taurenis par sekundes miljono daļu ietekmēt :)

Vispār fiziski viss var būt paredzams, mēs esam izpētījuši visas uz zemes pastāvošās fizikālās sakarības, tikai pagaidām spējam paredzēt tikai ļoti elementāras lietas līdz zināmai precizitātei, jo arī visumā norisoši procesi nedaudz ietekmē procesus uz zemes. Varam paredzēt tikai tādus notikumus, kurus spēj atrisināt mūsu datortehnika, piemēram, inženierzinātnēs: cik lielas slodzes un cik ilgi dotajos apstākļos izturēs dotā konstrukcija un tml lietas, kuras balstās uz vienkāršām formulām. Daudz daudz sarežģītāk ir ar bioloģiskiem procesiem. Atzīšos, konkrēti par šo ''Haosa teoriju'' neesmu lasījis tikai izsaku viedokli par tavu domu gājienu.

7 0 atbildēt

Man patika fizika, pat ļoti un tad sākas darba burtnīca, nekā praktiska, galīgi zaudē interesi nepraktizējot vienkārši rakstot burtiņus un ciparus un uzzīmējot dažas shēmas

6 1 atbildēt

Man fizika pašam ļoti patīk! emotion

2 0 atbildēt

Piekritīšu tam, ka teici ka saule neatrodas "tur kur es viņu redzu gaisā", jo ja nemaldos tad komosā nav gaiss :D Bet ja pa nopietno, tad lieta ar to, ka saule neatroda tur kur mēs viņu redzam ir arī tajā, ka kamēr gaismas viļņi sasniedz Zemi, paiet kādas 8 vai cik tur minūtes, un šajā laikā Zeme pati jau ir izmainījusi atrašano vietu, respektīvi ja kāds strauji Saulei Off pogu nospiestu mums vēl kādas 8 vai cik tur minūtes liktos, ka vis ir ok un Saule izstaro gaimu :)

2 0 atbildēt

Par to tauriņa efektu, tas vairāk tāds filozofisks piemērs, lai iztēlotos, ka sīkām lietām tomēr ir liela nozīme.

Viens jautājums - rakstīji, ka enerģiju nevar iznīcināt. Principā jā, viņa pāriet no viena stāvokļa citā. Bet, piemēram, ja reakcijā izdalās siltums, tad tas siltums nebūs mūžīgs taču un viss atdzisīs gandrīz līdz 0k. Nu principā uz to pusi velk visums, viss paliks tumšs, auksts un vientuļš.

1 0 atbildēt

Ja tiešām kautko tādu mācītu tad būtu intresanti, diemžēl lielākā daļa no stundas pajiet iekaļot kautkādas formulas...

0 0 atbildēt

Paskaties internetā, kas ir refrekcija ;)

0 0 atbildēt

1. ja fotoniem nav mazas, un tie nepadodas gravitācijai, kāpēc melnie caurumi iesūc gaismu, lai arī kādā virzienā tāslīdētu pari.. :D

0 0 atbildēt

2. likums pie 2. attēla

Tātad šis ir bullshit? http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_death_of_the_universe

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

I believe you didn't study physics yourself emotion 

0 2 atbildēt