local-stats-pixel fb-conv-api

Cik ilgi būtu līdz tuvākajai zvaigznei no Saules sistēmas?11

255 0

Spoileris - diezgan ilgi.

Šajā rakstā es nedaudz teorētiski paanalizēšu idejas par to kā un kad cilvēki varētu ierasties citās zvaigznēs ārpus Saules sistēmas.

255 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

NASA šobrīd nodarbojas ar nano kuģu izstrādi. Tie būs vieglāki par 1 gramu, bet spēs sasniegt 1/5 gaismas ātruma.

11 0 atbildēt

4. ".. anti-matēriju, un nevienma nav ne jausmas kā to iegūt." - kā tad nu nav!! Daļiņu paātrinātājos ne tik tas vien ir iegūts. Jausmas ir vairāk nekā vajag. Problēma ir, ka pat dažu antimatērijas daļiņu radīšanai ar šobrīdējām tehnoloģijām vajag milzu enerģiju. Kas attiecas uz tārpējam, tad teorija runā tieši par to, ka nepieciešama milzīga enerģija tanī vietā, lai itkā "atvērtu" tārpeju un antimatērija būtu šīs enerģijas ieguves veids. Tāpat tārpejas nav vienīgais teorētiskais ceļošanas veids, tiek spriests arī par teleportāciju, bet tas, protams, vairāk atgādina zinātnisko fantastiku nekā zinātni, lai gan elementārdaļiņu līmenī teleportācija ir jau veikta.

5. Tās nu gan ir blēņas. Tad jau uz Marsa un Mēness arī nav ko darīt. A ko ta mēs tur lienam?

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Pēc kādiem 500 gadiem varētu mēģināt kaut ko pasākt... līdz tam laikam gan jau izdomās ko un kā... bet paga... mēs tad paši jau sen būsim sevi noindējuši ar "pārtiku" un planētu iznīcinājuši. emotion
1 0 atbildēt

ātrākais ātrums ir 70000kmh nevis m/s. Ja būtu 70000m/s, tad satelītu varētu aizsūtīt pa nepilniem 20 gadiem, jo 70000m/s ir apmēram 4,3 reizes lēnāk nekā gaisma. 70000km/h ir zem 20000m/s

Masks plānoja sūtīt mikrosatelītus, kurus varētu uzdzīt līdz 20000m/s ātrumam, un sūtīt Centaura alfa, un apmēram pēc 65 gadiem, ja nekas ar tiem satelītiem nenotiks starpzvaigžņu sistēmā, varētu saņemt kādu ziņu no tuvākās zvaigznes. 

Šī brīža lielākā problēma ir RTG ģeneratora darbības laika ierobežojums, jo radioaktīvais elements ceļojuma laikā ir kaut kādā veidā jāpadara neaktīvs, lai pēc tam galamērķī aktivizētos, sāktu ražot elektrību un attiecīgi uzsāktu datu pārraides.

Voyager 1 un 2 zondes apmēram pēc 40 gadiem apklusīs uz vsiem laikiem, jo RTG ģenerators vairs neražos strāvu, kas vajadzīga datu nosūtīšanai uz zemi.  

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE WARMHOLE
1 6 atbildēt