local-stats-pixel fb-conv-api

Cik Daudz par Tevi Zin Google?9

Kā mēs visi zinām Google ir tehnoloģija, gigants, kas sniedz dažādus pakalpojumus, no kuriem daudzi ir bez maksas. - Gmail, Google Drive un Google Hangouts u.c Par šiem pakalpojumiem mēs nemaksājam ne santīma , tā vietā, mēs maksājam, sniedzot informāciju par sevi, ko Google var izmantot savās reklāmās. Tas nav pārsteigums, ka lielākā daļa no uzņēmuma peļņas nāk no reklāmām.

Jūs jau iespējams esat pamanīju šo. Meklējot jaunu automašīnu, pēkšņi sāk parādīties, reklāmas no vietējiem automašīnu tirgotājiem. Bet cik daudz Google tiešām zin par mums? Atbilde var pārsteigt.

Interneta vēsture.

Visās ierēicēs kurās ir reģistrēts tavs gmail, google redz tavu vēsturi. Protams, tas ka google zin tīmekļa vēsturi ir arī izdevīgi lietotājiem, jo ​​tas ļauj Google pielāgot meklēšanas rezultātus pamatojoties uz mūsu pagātnes darbībām, bet tas ir daudz izdevīgāk reklamētājiem.

Interesanti, ka google zin jūsu apmeklēto lapu vēsturi, vienalga vai jūs esat pierakstijies Google kontā vai nē. Tas ir iespējams izmantojot uzskaites sīkdatnes jeb angliski " cookies" kā arī informāciju, kas tiek iegūta no AdSense un Analytics. Google var uzzināt, kuras vietnes , cik bieži, kādā secībā jūs apmeklējat tiem, cik ilgu laiku jūs tām tērējat utt.

Kas notiek youtube?

YouTube arī ir nozīmīgs informācijas iegūšanas avots priekš googles. Pasaulē populārākā video vietne saglabā informāciju par jūsu skatīšanās vēsturi, abonementiem un jūsu meklējumiem, lai palielinātu Google izpratni par jums. Visa šī vēsture ir apskatāma Google Dashboard.

Google reklāmas

Nav pārāk daudz mūsu tīmekļa informācijas, kas paliek ārpus google rokām. Pat it kā privātās pārlūkošanas režīms, piemēram, Google Chrome, nav pilnībā aizsargāts. Vienīgais veids, kā vari droši sēdēt internetā, lai nejustos izspiegots ir, izmantojot tor pārlūkprogrammu. Interesanti, ka arī Latvijā - kursos ir iespējams uzzināt kā strādā google reklāmas

Google+

Un ,protams, kā bez google+. Saprotot cik labi datus par cilvēkiem spēj ievākt facebook, cilvēki google saprata, ka nevar laist garām iespēju peikļut vēl personīgākai informācijai. Piemēram darba vietai, atrašanās vietai utt.

Bet kā ir ar Google Drive ?

Iespējams, ka līdzīgi kā ar google kontu, google drive dati tiek lasīti, Tomēr pagaidām šādu informāciju google nav apstiprinājusi.

Androīds zin pārāk daudz.

Diemžel mums , vai par laimi reklamētājiem, android par mums zin ļoti daudz. Sākot ar mūsu atrašanās vietu vēsturi un beidzot ar lejuielādētajām aplikācijām. Vēl jo interesantāk visu padara fakts, ka android piedāvā backup iespēju un šādā gadijumā uz google serveriem tiek saglabāti visi mūsu aplikāciju dati, wifi paroles, kontaktu saraksti un daudz kas cits.

Protams visa ši informācija ir savā ziņā nomācoša, tomēr tas nav viss. Google par mums vēlas zināt vēl vairāk, piemēram, izmantojot wearables( smartwatch utt) var zināt mūsu veselības stāvokli, kustību paradumus vēl vairāk ieejot mūsu privātajā telpā.



138 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Te aiziet tas par ko savlaik runāja "pastardienas solītāji" čipošana katram cilvēkam un reģistrēšana,tikai tas notiek bez īsta čipa. Čipi ir m ūsu viedierīces un sociālie tīkli. Ne velti Microsoft ,piedāvā par velti windows 10 ja laikā pieteicies - vēlviens veids kā "kontrolēt" un iegūt papildus informāciju biznesam,reklāmai un jaunu produktu izstrādei.

5 0 atbildēt
Googles paspārnē esošais Niantic labs ar spēli ingress zin katru atrašanās vietu. Bet vai mani tas ***? Nē. Spēlēju ingresu tik un tā emotion (Join ENLIGHTENED)
3 0 atbildēt

To taču visu krāpnieki un spiegi izmanto!!

2 0 atbildēt

hmm un ko tagad darīt? atteikties no šī visa?

0 0 atbildēt

Diemžēl tā tas ir, un ienākot mākoņtehnoloģijām, šie dati paliks mūžīgi. Tāpēc iesaku tomēr padomāt kādu informāciju izliekat sociālajos tīklos, tajā skaitā arī attēlus. emotion

0 0 atbildēt
Cik tu pats ieliec to informāciju i-neta par sevi ,tik daudz jau zin ciņš par tevi.
0 0 atbildēt

Šādi arī atrod teroristus u.c. sabiedrībai bīstamus cilvēkus.

Nejauša ziņa par Obamu twitterī un pēkšņi vīzu uz ASV nevari dabūt, stāsts iz dzīves.

Manis pēc lai zina, ko es daru un kur esmu. Kas gan slēpjams? emotion

Jau uz ielas kādu mēnesi atpakaļ, izkāpjot centrā no 6-ā tramvaja) bezpajumtnieks uzmācās ar lekciju, ka bankas mani izspiego, nevajag glabāt naudu kartē. Nu jā, teicu, ka nav sīknaudas, ko viņam iedot...

0 0 atbildēt