local-stats-pixel fb-conv-api

Ceļi, kas paši uzlādēs automašīnas6

220 0

Latvijā elektromobiļi nav guvuši lielu atsaucību. Tālākie no tiem pagaidām bez uzlādes var nobraukt 160 km, līdz izlādējas akumulators. No Rīgas līdz Ventspilij ir apmēram 180 km. Tātad, pat ar dārgo un relatīvi tālu braucošo mašīnu būs par īsu. Un, ja arī aizstumsi, kur to uzlādēsi? Latvijas CSDD šobrīd pēta, kur uzstādīt lādēšanas stacijas. Pētījuma fāze būšot pabeigta nākošajā gadā, tā kā līdz šai infrastruktūrai mums vēl ilgi. Tomēr Lielbritānijā jau aktīvi tiek pirkti elektromobiļi, spiežot viņus rīkoties.

Lielbritānijas valdība plāno izveidot atsevišķu mašīnu joslu, kas pati uzlādēs pa to braucošo automobili. Zem iezīmētās joslas tiks parakti kabeļi, kas ģenerēs elektromagnētiskos laukus. Tos uztvers pāri braucošais auto un uzlādēs akumulatoru braukšanas laikā.

220 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.datuve.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Jā, jā Latvijā tādu ceļu varētu uzbūvēt tik tādā gadījumā, ja te atklātu naftas dīķi Latvijas lielumā un tad vēl nevar zināt vai nauda pietiktu! Pilnai laimei pietiktu arī ar, vismaz, vienu kārtīgu maģistrāli cauri valstij un ceļiem bez bedrēm!
10 0 atbildēt

lētāk un prātīgāk ir uzcelt dažas uzlāde s stacijas.  Tesla brauc 500+ km ar uzlādi.  tātad ar 10 pareizi izvietotām stacijām vienmēr būs kur uzlādēt auto, ja vien speciali necentīsies abraukt pilsētas kur tās uzstādītas.

2 0 atbildēt

Tas magnetiskais lauks nenograus masinas parejo elektroniku, gps, dvd, kreslus u.t.t? 

1 0 atbildēt

520 km

0 0 atbildēt